Füstös csirke kebab pitával
Füstös csirke kebab pitával
Hozzávalók

6 főre

  • 70 dkg csirke felsőcomb filé
  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 1 ek füstölt paprika
  • 1 tk őrölt chili
  • 1 tk őrölt koriander
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 5 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • só, bors

 

  • 5 fej vöröshagyma
  • 6 db pita
  • 4 dl natúr joghurt
  • friss petrezselyem vagy koriander a tálaláshoz

Füstös csirke kebab pitával

A füstölt, szaftos csirke megízesíti a pitát, és nem lesz olyan az asztalnál, aki ne kérne repetát vagy legalább egy receptet ehhez a nyári ételhez

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 15+40 perc

  1. Daraboljuk fel a húsokat 5-6 centis kockákra. Nagy műanyag tálban forgassuk össze a darabolt húsokat a paprikával, a chilivel és az őrölt korianderrel. Reszeljünk rá fokhagymát, facsarjuk rá egy citrom levét, sózzuk, majd dolgozzuk össze alaposan az olajjal. Fedjük le és tegyük hűtőszekrénybe pihenni 3-4 órára.
  2. Szeleteljük karikákra a hagymát.
  3. Fogjunk nyársakat, és húzzuk rá a bepácolt csirkehúst a hagymakarikákkal felváltva. Ha kész, tegyük grillrácsra, és néha átforgatva süssük készre 10 perc alatt, amíg egyenletesen megpirul.
  4. Ahogy készül a csirkenyárs, tegyük mellé a grillrácsra a pitákat is, hogy átsüljenek.
  5. Tálaljuk együtt forrón, kevés friss korianderrel és hűsítő natúr joghurttal.

Tippek

  • Kerti grill híján sütőben, sőt serpenyőben is elkészíthetjük a nyársakat.
  • Akár egész éjszakára a hűtőben hagyhatjuk a bepácolt husikat.
  • Tálaljuk friss salátával vagy krumplisalátával.

Allergének

  • glutén
  • laktóz
További receptjeink
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Padlizsános piláf
Pestós görögjoghurt öntet
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Mustáros malacpofa lencsével
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Spárgakrémleves
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Tonhal caprese
Zöldséges muhammara papadammal
Házi granola szelet
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Misos-körtés zellerkrémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.