Füstös csirke kebab pitával
Hozzávalók
6 főre
- 70 dkg csirke felsőcomb filé
- 70 dkg csirkemellfilé
- 1 ek füstölt paprika
- 1 tk őrölt chili
- 1 tk őrölt koriander
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 5 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
- só, bors
- 5 fej vöröshagyma
- 6 db pita
- 4 dl natúr joghurt
- friss petrezselyem vagy koriander a tálaláshoz
Füstös csirke kebab pitával
A füstölt, szaftos csirke megízesíti a pitát, és nem lesz olyan az asztalnál, aki ne kérne repetát vagy legalább egy receptet ehhez a nyári ételhez
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 15+40 perc
- Daraboljuk fel a húsokat 5-6 centis kockákra. Nagy műanyag tálban forgassuk össze a darabolt húsokat a paprikával, a chilivel és az őrölt korianderrel. Reszeljünk rá fokhagymát, facsarjuk rá egy citrom levét, sózzuk, majd dolgozzuk össze alaposan az olajjal. Fedjük le és tegyük hűtőszekrénybe pihenni 3-4 órára.
- Szeleteljük karikákra a hagymát.
- Fogjunk nyársakat, és húzzuk rá a bepácolt csirkehúst a hagymakarikákkal felváltva. Ha kész, tegyük grillrácsra, és néha átforgatva süssük készre 10 perc alatt, amíg egyenletesen megpirul.
- Ahogy készül a csirkenyárs, tegyük mellé a grillrácsra a pitákat is, hogy átsüljenek.
- Tálaljuk együtt forrón, kevés friss korianderrel és hűsítő natúr joghurttal.
Tippek
- Kerti grill híján sütőben, sőt serpenyőben is elkészíthetjük a nyársakat.
- Akár egész éjszakára a hűtőben hagyhatjuk a bepácolt husikat.
- Tálaljuk friss salátával vagy krumplisalátával.
Allergének
- glutén
- laktóz