Ősz Ízei Bowl
Ősz Ízei Bowl
Hozzávalók

HOZZÁVALÓK

  • 4-8 db tojás
  • 30 dkg szárnyasmáj
  • 1 cs petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • só, bors
  • fél vörös káposzta
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 ek Floriol Olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g tarkabab (konzerv)
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • marok bébispenót
  • 2-3 szál újhagyma

Ősz Ízei Bowl

Kalória: ~ 346 kcal

Világszerte divatosak a több külön fogásból összeállított „bowlok”, azaz tálak. Ebben most őszi zöldségek keverednek a hagymás sült májjal.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Óvatosan helyezzük bele a megtisztított tojásokat, főzzük 6 percig, majd szedjük ki és hideg vízben hagyjuk hűlni azokat.
  2. Magas falú edényben kevés Floriol Olívaolajon pirítsuk meg a felaprított hagymát, fokhagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a babot, öntsük fel a száraz fehérborral és forraljuk fel. Keverjük hozzá a megtisztított spenótot is, sózzuk ízlés szerint.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Olívaolajat. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a feldarabolt, kierezett májat, majd magas hőfokon 4-5 perc alatt párszor átforgatva süssük készre. Félúton adjuk hozzá a vékonyra szelt fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Végül sózzuk meg és tegyük félre.
  4. Szedjük leveleire a megtisztított vörös káposztát, majd fonnyasszuk meg pár perc alatt kanálnyi olívaolajban  a serpenyőben.
  5. Végül tálaljuk az összes hozzávalót egy tányérra, és szórjuk meg az egészet újhagymával. Jó étvágyat hozzá!

TIPPEK

  • Készíthetjük szárazbabból is, de akkor ügyeljünk a beáztatásra és a hosszú főzési időre!
  • A 6 perces tojás pont kellemes átmenet a teljesen lágy (3perc) és a kemény (10 perc) között.
  • A káposzta fonnyasztása előtt pirítsunk meg kevés egész köményt a serpenyőben!

ALLERGÉNEK

  • tojás
  • laktóz
További receptjeink
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Pho leves - Vietnámi húsleves
Lime-os csicseriborsó öntet
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Májgombócleves palacsintatésztával
Vegán töltött káposzta
Csokimousse tészta ropogóssal
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.