Ősz Ízei Bowl
Ősz Ízei Bowl
Hozzávalók

HOZZÁVALÓK

  • 4-8 db tojás
  • 30 dkg szárnyasmáj
  • 1 cs petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • só, bors
  • fél vörös káposzta
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 ek Floriol Olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g tarkabab (konzerv)
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • marok bébispenót
  • 2-3 szál újhagyma

Ősz Ízei Bowl

Kalória: ~ 346 kcal

Világszerte divatosak a több külön fogásból összeállított „bowlok”, azaz tálak. Ebben most őszi zöldségek keverednek a hagymás sült májjal.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Óvatosan helyezzük bele a megtisztított tojásokat, főzzük 6 percig, majd szedjük ki és hideg vízben hagyjuk hűlni azokat.
  2. Magas falú edényben kevés Floriol Olívaolajon pirítsuk meg a felaprított hagymát, fokhagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a babot, öntsük fel a száraz fehérborral és forraljuk fel. Keverjük hozzá a megtisztított spenótot is, sózzuk ízlés szerint.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Olívaolajat. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a feldarabolt, kierezett májat, majd magas hőfokon 4-5 perc alatt párszor átforgatva süssük készre. Félúton adjuk hozzá a vékonyra szelt fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Végül sózzuk meg és tegyük félre.
  4. Szedjük leveleire a megtisztított vörös káposztát, majd fonnyasszuk meg pár perc alatt kanálnyi olívaolajban  a serpenyőben.
  5. Végül tálaljuk az összes hozzávalót egy tányérra, és szórjuk meg az egészet újhagymával. Jó étvágyat hozzá!

TIPPEK

  • Készíthetjük szárazbabból is, de akkor ügyeljünk a beáztatásra és a hosszú főzési időre!
  • A 6 perces tojás pont kellemes átmenet a teljesen lágy (3perc) és a kemény (10 perc) között.
  • A káposzta fonnyasztása előtt pirítsunk meg kevés egész köményt a serpenyőben!

ALLERGÉNEK

  • tojás
  • laktóz
További receptjeink
Misos-körtés zellerkrémleves
Cézár öntet
Mapo Tofu
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Nyulas ravioli gombaszósszal
Kávés-mandulás muffin
Spárgás csigatészta
Tejcsokis-diós fánk
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
A házi chips titkai
Csőben sült padlizsános csirke
Pisztáciás panforte
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Epres spenótsaláta fetával
Diós-spenótos galette
Ratatouille
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.