Ősz Ízei Bowl
Ősz Ízei Bowl
Hozzávalók

HOZZÁVALÓK

  • 4-8 db tojás
  • 30 dkg szárnyasmáj
  • 1 cs petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • só, bors
  • fél vörös káposzta
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 ek Floriol Olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g tarkabab (konzerv)
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • marok bébispenót
  • 2-3 szál újhagyma

Ősz Ízei Bowl

Kalória: ~ 346 kcal

Világszerte divatosak a több külön fogásból összeállított „bowlok”, azaz tálak. Ebben most őszi zöldségek keverednek a hagymás sült májjal.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Óvatosan helyezzük bele a megtisztított tojásokat, főzzük 6 percig, majd szedjük ki és hideg vízben hagyjuk hűlni azokat.
  2. Magas falú edényben kevés Floriol Olívaolajon pirítsuk meg a felaprított hagymát, fokhagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a babot, öntsük fel a száraz fehérborral és forraljuk fel. Keverjük hozzá a megtisztított spenótot is, sózzuk ízlés szerint.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Olívaolajat. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a feldarabolt, kierezett májat, majd magas hőfokon 4-5 perc alatt párszor átforgatva süssük készre. Félúton adjuk hozzá a vékonyra szelt fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Végül sózzuk meg és tegyük félre.
  4. Szedjük leveleire a megtisztított vörös káposztát, majd fonnyasszuk meg pár perc alatt kanálnyi olívaolajban  a serpenyőben.
  5. Végül tálaljuk az összes hozzávalót egy tányérra, és szórjuk meg az egészet újhagymával. Jó étvágyat hozzá!

TIPPEK

  • Készíthetjük szárazbabból is, de akkor ügyeljünk a beáztatásra és a hosszú főzési időre!
  • A 6 perces tojás pont kellemes átmenet a teljesen lágy (3perc) és a kemény (10 perc) között.
  • A káposzta fonnyasztása előtt pirítsunk meg kevés egész köményt a serpenyőben!

ALLERGÉNEK

  • tojás
  • laktóz
További receptjeink
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Thai tök curry köményes rizzsel
Rebarbarás somlói
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Hajdinasaláta sült fetával
Sonkás Crepe
Sütőtökös muffin almás karamellel
Gyömbéres keksz
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Diós-Csokis keksz
Tom Kha Ghai
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Achar csirke curry vadrizzsel
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Nyári bableves bulgurral
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.