Ősz Ízei Bowl
Hozzávalók
HOZZÁVALÓK
- 4-8 db tojás
- 30 dkg szárnyasmáj
- 1 cs petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek Floriol Olívaolaj
- só, bors
- fél vörös káposzta
- 1 kis fej hagyma
- 1 ek Floriol Olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g tarkabab (konzerv)
- 0,5 dl száraz fehérbor
- marok bébispenót
- só
- 2-3 szál újhagyma
Ősz Ízei Bowl
Kalória: ~ 346 kcal
Világszerte divatosak a több külön fogásból összeállított „bowlok”, azaz tálak. Ebben most őszi zöldségek keverednek a hagymás sült májjal.
ELKÉSZÍTÉS
- Forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Óvatosan helyezzük bele a megtisztított tojásokat, főzzük 6 percig, majd szedjük ki és hideg vízben hagyjuk hűlni azokat.
- Magas falú edényben kevés Floriol Olívaolajon pirítsuk meg a felaprított hagymát, fokhagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a babot, öntsük fel a száraz fehérborral és forraljuk fel. Keverjük hozzá a megtisztított spenótot is, sózzuk ízlés szerint.
- Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Olívaolajat. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a feldarabolt, kierezett májat, majd magas hőfokon 4-5 perc alatt párszor átforgatva süssük készre. Félúton adjuk hozzá a vékonyra szelt fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Végül sózzuk meg és tegyük félre.
- Szedjük leveleire a megtisztított vörös káposztát, majd fonnyasszuk meg pár perc alatt kanálnyi olívaolajban a serpenyőben.
- Végül tálaljuk az összes hozzávalót egy tányérra, és szórjuk meg az egészet újhagymával. Jó étvágyat hozzá!
TIPPEK
- Készíthetjük szárazbabból is, de akkor ügyeljünk a beáztatásra és a hosszú főzési időre!
- A 6 perces tojás pont kellemes átmenet a teljesen lágy (3perc) és a kemény (10 perc) között.
- A káposzta fonnyasztása előtt pirítsunk meg kevés egész köményt a serpenyőben!
ALLERGÉNEK
- tojás
- laktóz