Ősz Ízei Bowl
Ősz Ízei Bowl
Hozzávalók

HOZZÁVALÓK

  • 4-8 db tojás
  • 30 dkg szárnyasmáj
  • 1 cs petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • só, bors
  • fél vörös káposzta
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 ek Floriol Olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g tarkabab (konzerv)
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • marok bébispenót
  • 2-3 szál újhagyma

Ősz Ízei Bowl

Kalória: ~ 346 kcal

Világszerte divatosak a több külön fogásból összeállított „bowlok”, azaz tálak. Ebben most őszi zöldségek keverednek a hagymás sült májjal.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Óvatosan helyezzük bele a megtisztított tojásokat, főzzük 6 percig, majd szedjük ki és hideg vízben hagyjuk hűlni azokat.
  2. Magas falú edényben kevés Floriol Olívaolajon pirítsuk meg a felaprított hagymát, fokhagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a babot, öntsük fel a száraz fehérborral és forraljuk fel. Keverjük hozzá a megtisztított spenótot is, sózzuk ízlés szerint.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Olívaolajat. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a feldarabolt, kierezett májat, majd magas hőfokon 4-5 perc alatt párszor átforgatva süssük készre. Félúton adjuk hozzá a vékonyra szelt fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Végül sózzuk meg és tegyük félre.
  4. Szedjük leveleire a megtisztított vörös káposztát, majd fonnyasszuk meg pár perc alatt kanálnyi olívaolajban  a serpenyőben.
  5. Végül tálaljuk az összes hozzávalót egy tányérra, és szórjuk meg az egészet újhagymával. Jó étvágyat hozzá!

TIPPEK

  • Készíthetjük szárazbabból is, de akkor ügyeljünk a beáztatásra és a hosszú főzési időre!
  • A 6 perces tojás pont kellemes átmenet a teljesen lágy (3perc) és a kemény (10 perc) között.
  • A káposzta fonnyasztása előtt pirítsunk meg kevés egész köményt a serpenyőben!

ALLERGÉNEK

  • tojás
  • laktóz
További receptjeink
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Grillezett pisztráng zellersalátával
Sonkás-sajtos muffin
Mákos barchesz
Répás mungóbab saláta
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Brokkoli rizottó
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Édesköményes krumplileves
Vöröslencse shakshuka
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Almás édes chili szósz
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.