Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Hozzávalók

4 főre

Gőzbuci:

  • 400 g liszt
  • 7 g szárított élesztő
  • 1 kk sütőpor
  • fél kk szódabikarbóna
  • 50 g vaj
  • 1 ek cukor
  • Floriol Olívaolaj

Roston sült csirkemell:

  • 4 db bőrös csirkemell
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt koriander
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj

Mangós majonéz:

  • 1 mangó
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kk cukor
  • 1 kk só
  • 1 dl Floriol E-vitamin étolaj
  • 1 citrom leve

bébispenót vagy más friss saláta a tálaláshoz

kierezett, kimagozott chilipaprika

friss koriander

Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban

A klasszikus csirke találkozása az ázsiai konyhával egyszerűen fantasztikus, ahogy a sima majonéz is, ha mangóval bolondítjuk meg.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 120 perc

  1. Kezdjük a bucival: 2 dl langyos vízben keverjük el a cukrot, majd futtassuk fel a porélesztőt. Adjuk a liszthez a sütőporral és a szódabikarbónával együtt. Gyúrjuk hozzá a felolvasztott vajat is, majd gyúrjuk, amíg lágy tésztát kapunk. Fedjük le tiszta konyharuhával, és hagyjuk a duplájára kelni 40-50 perc alatt.
  2. Ha megkelt a tészta, vágjuk 8 egyenlő részre. Formázzunk golyót a darabokból, majd belisztezett felületen nyújtsuk ki fél centi vastagságúra a kezünkkel. Mindegyik tésztára helyezzünk kis darab sütőpapírt, majd hajtsuk rá a felét a tésztának, hogy félköröket kapjunk. Fedjük le, és hagyjuk kelni további 30 percig.
  3. Hámozzuk meg a mangót, magozzuk ki, majd aprítógépben pürésítsük le teljesen. Nagy keverőedényben készítsünk házi majonézt: Keverjük ki a tojás sárgáját kevés cukorral, majd folyamatos keverés mellett, cseppenként adagolva öntsük hozzá a Floriol étolajat. Facsarjuk bele a fél citrom levét is, majd keverjük hozzá a mangópürét. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Dörzsöljük be a csirkemelleket a fűszerpaprikával és az őrölt korianderrel. Facsarjunk rá citromot, és sózzuk be finoman!
  5. Hevítsünk kanálnyi Floriol étolajat teflonserpenyőben, majd pirítsuk le a bőrével lefelé fordítva a csirkemelleket 3-4 perc alatt. Ha kész, szedjük a húst tepsibe bőrével felfelé, és tegyük az előmelegített sütőbe 12 percre.
  6. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Helyezzük a megkelt bucikat gőzölő kosárba (egyszerre csak kettőt!), majd fedjük le, és tegyük a kosarat a gőz fölé. Gőzöljük készre 8-9 perc alatt, és ezt folytassuk, amíg el nem fogynak a bucik.
  7. Ha kész vagyunk minden szendvics alapanyaggal, vágjuk csíkokra a csirkehúst, és a mangós majonézzel meg a friss salátával állítsuk össze a szendvicseket!

Tippek

  • Ha nincs bambuszgőzölőnk, forrásban lévő víz fölé helyezett tésztaszűrőben is el tudjuk készíteni a bucikat!
  • Nem egy gyors recept, de némi odafigyelés árán fantasztikus finomsággal vendégelhetjük meg a szeretteinket!
  • Megspórolhatunk egy kis időt, ha kész majonézzel keverjük ki a mangópürét.

Allergén

  • glutén

 

További receptjeink
Misos-körtés zellerkrémleves
Borsófőzelék pulykafasírttal
Forró sajtmártás
Tejfölös nyúlraguleves
Zablisztes ropi
Káposztás fasírtgolyók
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Ratatouille
Málnás piskótatorta
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Lazac steak cukkini spagettivel
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Sült céklás rizottó grillsajttal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.