Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Hozzávalók
- 3 ek Floriol BODY étolaj
- 3 ek rizsecet
- 1 tk só
- 6 db bőrös csirke felsőcomb filé
- 2 póréhagyma
- 1 dl teriyaki szósz
- 1 kígyóuborka
- 3 ek szezámmag
- 1 ek szezámolaj
- 2 ek rizsecet
- só
- snidling
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Kalória: ~ 505 kcal
Ha egyszer kipróbáltátok, biztosan nem felejtitek el! A legjobb, ami a csirkével történhet idén nyáron az, ha yakitori lesz belőle!
Elkészítés
- Daraboljátok fel a bőrös csirkecomb filét 3-4 cm-es kockákra. Óvatosan, hogy a bőr ne essen le, forgassátok össze a rizsecettel, sóval és a Floriol BODY étolajjal. Tegyétek félre kb. fél órára.
- Mossátok meg alaposan a póréhagymát, távolítsátok el a külső rétegeit. Daraboljátok fel kb. 3-4 cm-es hengerekre.
- Szeleteljétek negyed körcikkekre a megmosott uborkát, majd egy nagy salátástálban keverjétek össze rizsecettel, szezámolajjal, szezámmaggal. Sózzátok ízlés szerint.
- Húzzátok nyársra a bepácolt csirkecomb darabokat úgy, hogy két csirkecomb közé mindig kerüljön a nyársra egy póréhagyma is.
- Hevítsetek a kerti grillben faszenet. Ha megfelelő a parázs, és a kívánt hőmérsékletet is elérte, finoman kenjék be Floriol BODY étolajjal a rácsot.
- Helyezzétek a rácsra a nyársra húzott húsokat. 2-3 perc sütés után forgassatok rajta, amíg egyenletesen körben lepirul. Ecseteljétek le teriyaki szósszal a nyársakat, majd süssétek oldalanként további 1-1 percig, közben végig ecseteljetek. Sütés után tegyétek félre a húsokat még egy kör teriyaki ecsetelésre.
- Tálaljátok forrón a nyársakat a hideg uborkasalátával és friss snidlinggel.
Tippek
- Elektromos grillben, vagy akár serpenyőben is elkészíthetitek, bár a faszén sokat hozzátesz az ízéhez.
- Csirke mellből is finom lesz, de a bőrt hagyjátok rajta a mellfiléken is.
- Könnyen elkészíthető házilag is a teriyaki szósz: forraljatok össze 10 dkg cukrot 1 dl szójaszósszal, 1 dl mirinnel (rizsbor főzéshez) és 1 dl vízzel.
Allergének
- szezám
- szója
- glutén