Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol BODY étolaj
  • 3 ek rizsecet
  • 1 tk só
  • 6 db bőrös csirke felsőcomb filé
  • 2 póréhagyma
  • 1 dl teriyaki szósz

  • 1 kígyóuborka
  • 3 ek szezámmag
  • 1 ek szezámolaj
  • 2 ek rizsecet


  • snidling

Csirke yakitori szezámos uborkasalátával

Kalória: ~ 505 kcal

Ha egyszer kipróbáltátok, biztosan nem felejtitek el! A legjobb, ami a csirkével történhet idén nyáron az, ha yakitori lesz belőle!

Elkészítés

  1. Daraboljátok fel a bőrös csirkecomb filét 3-4 cm-es kockákra. Óvatosan, hogy a bőr ne essen le, forgassátok össze a rizsecettel, sóval és a Floriol BODY étolajjal. Tegyétek félre kb. fél órára.
  2. Mossátok meg alaposan a póréhagymát, távolítsátok el a külső rétegeit. Daraboljátok fel kb. 3-4 cm-es hengerekre.
  3. Szeleteljétek negyed körcikkekre a megmosott uborkát, majd egy nagy salátástálban keverjétek össze rizsecettel, szezámolajjal, szezámmaggal. Sózzátok ízlés szerint.
  4. Húzzátok nyársra a bepácolt csirkecomb darabokat úgy, hogy két csirkecomb közé mindig kerüljön a nyársra egy póréhagyma is.
  5. Hevítsetek a kerti grillben faszenet. Ha megfelelő a parázs, és a kívánt hőmérsékletet is elérte, finoman kenjék be Floriol BODY étolajjal a rácsot.
  6. Helyezzétek a rácsra a nyársra húzott húsokat. 2-3 perc sütés után forgassatok rajta, amíg egyenletesen körben lepirul. Ecseteljétek le teriyaki szósszal a nyársakat, majd süssétek oldalanként további 1-1 percig, közben végig ecseteljetek. Sütés után tegyétek félre a húsokat még egy kör teriyaki ecsetelésre.
  7. Tálaljátok forrón a nyársakat a hideg uborkasalátával és friss snidlinggel.

 

 

Tippek

  • Elektromos grillben, vagy akár serpenyőben is elkészíthetitek, bár a faszén sokat hozzátesz az ízéhez.
  • Csirke mellből is finom lesz, de a bőrt hagyjátok rajta a mellfiléken is.
  • Könnyen elkészíthető házilag is a teriyaki szósz: forraljatok össze 10 dkg cukrot 1 dl szójaszósszal, 1 dl mirinnel (rizsbor főzéshez) és 1 dl vízzel.

 

Allergének

  • szezám
  • szója
  • glutén
További receptjeink
Epres spenótsaláta fetával
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Rizsbundás szilva
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Tapenád kovászos bagettel
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Zöldséges taco
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Padlizsános piláf
Fekete kagyló spagettivel
Chorizos csicseriborsó
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.