Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Hozzávalók

A pulykamellhez

  • 1 kg pulykamell egészben
  • 300 g sajtkrém
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 1 tojássárgája
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g petrezselyem
  • 2 ek morzsolt kakukkfű
  • só, bors
  • 150 g vékonyra szeletelt füstölt sonka
  • 2 ek Floriol BODY étolaj

A tojássalátához

  • 4 keményre főtt tojás
  • 100 g rukkola
  • 4 db cékla
  • 5-8 db csemege uborka
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl Floriol BODY étolaj
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • fél citrom leve
  • 2 dl natúr joghurt
  • 4-6 szál újhagyma
  • só, bors

Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával

Kalória: ~ 950 kcal

Csodás színek, húsvéti ízek. Ez a töltött pulykamell nagy családi kedvenc lehet húsvétkor. 

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Tegyétek a pulykamellet vágódeszkára. Éles késsel vágjátok be az egyik oldalán, majd szeleteljétek fel széltében majdnem a pulykamell túlsó végéig. Nyissátok szét, így megdupláztátok a területét, és fele olyan vékony lett a hús. Két follpack réteg között finoman klopfoljátok meg, hogy egyenletes legyen a vastagsága. Végül vágjátok le a nagyon kilógó széleit, hogy könnyebb legyen majd feltekerni.
  3. Keverjétek össze a sajtkrémet az apróra vágott petrezselyemmel, a zúzott és feldarabolt fokhagymával, kakukkfűvel, a tojássárgájával és a zsemlemorzsával.
  4. Sütőpapírra kezdjétek el lerakni a szeletelt füstölt sonkát. Rakjátok úgy, hogy kicsit fedésben legyenek egymással, és elférjen majd rajta a kiterített pulykamell.
  5. Helyezzétek a sonka szeletekre a pulykamellet. Kenjétek be egyenletesen az ízesített sajtkrémmel, majd a vastagabb végénél fogva kezdjétek el felcsavarni, hogy végül egy hengert kapjatok. Csavarjátok viszonylag szorosra!
  6. Ha kész a pulykatekercs, kössétek meg körben 2-3 cm-eként spárgával, hogy ne essen szét. Tegyük Floriol BODY étolajjal enyhén kikent tepsibe, majd helyezzétek az előmelegített sütőbe. 50-60 perc alatt süssétek készre.
  7. Amíg a pulyka sül, készítsétek el a salátát is. Mossátok meg a céklát, majd héjastól főzzétek puhára 40 perc alatt. Folyóvíz alatt dörzsöljétek le a héját, majd kockázzátok fel. Mossátok meg a rukkolát, majd szárítsátok meg.
  8. Nagyobb keverőedényben keverjétek ki a tojássárgáját a mustárral, a cukorral és a sóval. Lassan csepegtetve kezdjétek el adagolni hozzá a Floriol BODY étolajat, majd rögtön keverjétek is el a tojássárgájával, hogy emulziót kapjatok. Folytassátok az öntést és a keverést, amíg elfogy az olaj. Végül keverjétek hozzá a fél citrom levét és a natúr joghurtot.
  9. Forgassátok össze a majonézes mártást a céklával, a rukkolával, a megmosott, felszelt újhagymával, a feldarabolt kemény tojásokkal és csemege uborkával. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.
  10. Ha elkészült a pulykamell, vegyétek ki a sütőből, majd hagyjátok 10-15 percig hűlni. Vágjátok le a spárgát róla, majd szeljétek 2-3 cm-es szeletekre.
  11. Tálaljátok forrón a céklás tojássalátával!

Tippek

  • Akár 1 nappal korábban is előkészíthetitek a pulykamelltekercset, sütésig tároljátok hűtőszekrényben.
  • Ne ijedjetek meg, ha sütés közben elkezdi ereszteni a pulykamell tekercs a sajtkrémet, maradni fog bőven benne is!
  • Készítsétek el maradék keményre főtt tojásokból a salátát.
  • Ha nem fogyna el a pulykatekercs, hidegen, szendvicsbe is nagyon finom lesz!

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • tojás
  • mustár
További receptjeink
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Olívás mangó pop
Miso leves
Borsófőzelék pulykafasírttal
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Mapo Tofu
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Mentás grillezett padlizsánsaláta
Új!
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Padlizsános piláf
Sütőtökös krumplis gratin
Francia hagymaleves
Epres banánkenyér
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.