https://www.traditionrolex.com/1

Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Hozzávalók

A pulykamellhez

  • 1 kg pulykamell egészben
  • 300 g sajtkrém
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 1 tojássárgája
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g petrezselyem
  • 2 ek morzsolt kakukkfű
  • só, bors
  • 150 g vékonyra szeletelt füstölt sonka
  • 2 ek Floriol BODY étolaj

A tojássalátához

  • 4 keményre főtt tojás
  • 100 g rukkola
  • 4 db cékla
  • 5-8 db csemege uborka
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl Floriol BODY étolaj
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • fél citrom leve
  • 2 dl natúr joghurt
  • 4-6 szál újhagyma
  • só, bors

Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával

Kalória: ~ 950 kcal

Csodás színek, húsvéti ízek. Ez a töltött pulykamell nagy családi kedvenc lehet húsvétkor. 

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Tegyétek a pulykamellet vágódeszkára. Éles késsel vágjátok be az egyik oldalán, majd szeleteljétek fel széltében majdnem a pulykamell túlsó végéig. Nyissátok szét, így megdupláztátok a területét, és fele olyan vékony lett a hús. Két follpack réteg között finoman klopfoljátok meg, hogy egyenletes legyen a vastagsága. Végül vágjátok le a nagyon kilógó széleit, hogy könnyebb legyen majd feltekerni.
  3. Keverjétek össze a sajtkrémet az apróra vágott petrezselyemmel, a zúzott és feldarabolt fokhagymával, kakukkfűvel, a tojássárgájával és a zsemlemorzsával.
  4. Sütőpapírra kezdjétek el lerakni a szeletelt füstölt sonkát. Rakjátok úgy, hogy kicsit fedésben legyenek egymással, és elférjen majd rajta a kiterített pulykamell.
  5. Helyezzétek a sonka szeletekre a pulykamellet. Kenjétek be egyenletesen az ízesített sajtkrémmel, majd a vastagabb végénél fogva kezdjétek el felcsavarni, hogy végül egy hengert kapjatok. Csavarjátok viszonylag szorosra!
  6. Ha kész a pulykatekercs, kössétek meg körben 2-3 cm-eként spárgával, hogy ne essen szét. Tegyük Floriol BODY étolajjal enyhén kikent tepsibe, majd helyezzétek az előmelegített sütőbe. 50-60 perc alatt süssétek készre.
  7. Amíg a pulyka sül, készítsétek el a salátát is. Mossátok meg a céklát, majd héjastól főzzétek puhára 40 perc alatt. Folyóvíz alatt dörzsöljétek le a héját, majd kockázzátok fel. Mossátok meg a rukkolát, majd szárítsátok meg.
  8. Nagyobb keverőedényben keverjétek ki a tojássárgáját a mustárral, a cukorral és a sóval. Lassan csepegtetve kezdjétek el adagolni hozzá a Floriol BODY étolajat, majd rögtön keverjétek is el a tojássárgájával, hogy emulziót kapjatok. Folytassátok az öntést és a keverést, amíg elfogy az olaj. Végül keverjétek hozzá a fél citrom levét és a natúr joghurtot.
  9. Forgassátok össze a majonézes mártást a céklával, a rukkolával, a megmosott, felszelt újhagymával, a feldarabolt kemény tojásokkal és csemege uborkával. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.
  10. Ha elkészült a pulykamell, vegyétek ki a sütőből, majd hagyjátok 10-15 percig hűlni. Vágjátok le a spárgát róla, majd szeljétek 2-3 cm-es szeletekre.
  11. Tálaljátok forrón a céklás tojássalátával!

Tippek

  • Akár 1 nappal korábban is előkészíthetitek a pulykamelltekercset, sütésig tároljátok hűtőszekrényben.
  • Ne ijedjetek meg, ha sütés közben elkezdi ereszteni a pulykamell tekercs a sajtkrémet, maradni fog bőven benne is!
  • Készítsétek el maradék keményre főtt tojásokból a salátát.
  • Ha nem fogyna el a pulykatekercs, hidegen, szendvicsbe is nagyon finom lesz!

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • tojás
  • mustár
További receptjeink
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Marhahúsos sütőtöksaláta
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Csirkés paella
Rozmaringos fehérbab-krém
Rebarbarás somlói
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Pho leves - Vietnámi húsleves
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Szilva chutney
Epres tejpite
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1