Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 80 dkg csirke felsőcomb filé
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 kk római kömény
  • 1 nagy padlizsán
  • 200 g koktélparadicsom
  • 1 citrom leve
  • 50 g friss menta
  • Kuszkuszhoz:
  • 200 g kuszkusz
  • 350 ml víz
  • 1 ek Floriol Kevert Olívaolaj

Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal

Fantasztikus keleti ízek, csodás, mégis könnyed étel ez a padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal. 

Elkészítés

  1. Kezdjétek a munkát a kuszkusszal: forraljátok fel a vizet egy teáskanálnyi sóval és egy kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajjal, majd mehet bele a kuszkusz. Főzzétek lefedve, keverés nélkül 5 percig, majd utána a következő 5 percben gyakran kavarva, aztán zárjátok el alatta a hőt. Végül tegyetek fedőt az edényre és abban pihenjen, amíg a csirke is elkészül.
  2. Nagyobb serpenyőben hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá a 3-4 cm-es kockákra darabolt csirke felsőcomb filét, és pirítsátok le, hogy egy kis színt kapjon. Keverjétek hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ha elkezd a hagyma is pirulni, következik az összes fűszer egyszerre. Gyakran kavarva süssétek 3-5 percig.
  3. Adjátok a megmosott, majd 2-3 cm-es kockára vágott padlizsánt a csirkéhez és süssétek 10 percig, amíg összeesik kicsit. Végül keverjétek hozzá a megmosott, félbevágott koktélparadicsom felét is.
  4. Sózzátok ízlés szerint, és facsarjátok rá a citrom levét. Főzzétek készre további 20 perc alatt.
  5. Tálaljátok forrón a kuszkusszal és egy kis friss mentával.

Tippek 

  • Ha édesebb ízre vágytok, tehettek mazsolát is a kuszkusz mellé.
  • Tálalhatjátok egy kanál natúr joghurttal.
  • Használjatok hozzá füstölt piros paprikát.

Allergének

  • glutén
További receptjeink
Rozmaringos fehérbab-krém
Olívás mangó pop
Szilvás-csokis torta
Csokimousse tészta ropogóssal
Hajdinasaláta sült fetával
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Fekete kagyló spagettivel
Rebarbarás somlói
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Epres banánkenyér
Achar csirke curry vadrizzsel
Császármorzsa narancsszósszal
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Boeuf Bourguignon
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Diós-Csokis keksz
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.