Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 80 dkg csirke felsőcomb filé
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 kk római kömény
  • 1 nagy padlizsán
  • 200 g koktélparadicsom
  • 1 citrom leve
  • 50 g friss menta
  • Kuszkuszhoz:
  • 200 g kuszkusz
  • 350 ml víz
  • 1 ek Floriol Kevert Olívaolaj

Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal

Fantasztikus keleti ízek, csodás, mégis könnyed étel ez a padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal. 

Elkészítés

  1. Kezdjétek a munkát a kuszkusszal: forraljátok fel a vizet egy teáskanálnyi sóval és egy kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajjal, majd mehet bele a kuszkusz. Főzzétek lefedve, keverés nélkül 5 percig, majd utána a következő 5 percben gyakran kavarva, aztán zárjátok el alatta a hőt. Végül tegyetek fedőt az edényre és abban pihenjen, amíg a csirke is elkészül.
  2. Nagyobb serpenyőben hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá a 3-4 cm-es kockákra darabolt csirke felsőcomb filét, és pirítsátok le, hogy egy kis színt kapjon. Keverjétek hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ha elkezd a hagyma is pirulni, következik az összes fűszer egyszerre. Gyakran kavarva süssétek 3-5 percig.
  3. Adjátok a megmosott, majd 2-3 cm-es kockára vágott padlizsánt a csirkéhez és süssétek 10 percig, amíg összeesik kicsit. Végül keverjétek hozzá a megmosott, félbevágott koktélparadicsom felét is.
  4. Sózzátok ízlés szerint, és facsarjátok rá a citrom levét. Főzzétek készre további 20 perc alatt.
  5. Tálaljátok forrón a kuszkusszal és egy kis friss mentával.

Tippek 

  • Ha édesebb ízre vágytok, tehettek mazsolát is a kuszkusz mellé.
  • Tálalhatjátok egy kanál natúr joghurttal.
  • Használjatok hozzá füstölt piros paprikát.

Allergének

  • glutén
További receptjeink
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Nyári bableves bulgurral
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Csirkés paella
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Rizsbundás szilva
Édesköményes krumplileves
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Francia hagymaleves
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Vöröslencse shakshuka
Cukkini lasagne
Paradicsomos gratin
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.