Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Hozzávalók
- 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 80 dkg csirke felsőcomb filé
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 kk római kömény
- 1 nagy padlizsán
- 200 g koktélparadicsom
- 1 citrom leve
- 50 g friss menta
- Kuszkuszhoz:
- 200 g kuszkusz
- 350 ml víz
- 1 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- só
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Fantasztikus keleti ízek, csodás, mégis könnyed étel ez a padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal.
Elkészítés
- Kezdjétek a munkát a kuszkusszal: forraljátok fel a vizet egy teáskanálnyi sóval és egy kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajjal, majd mehet bele a kuszkusz. Főzzétek lefedve, keverés nélkül 5 percig, majd utána a következő 5 percben gyakran kavarva, aztán zárjátok el alatta a hőt. Végül tegyetek fedőt az edényre és abban pihenjen, amíg a csirke is elkészül.
- Nagyobb serpenyőben hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá a 3-4 cm-es kockákra darabolt csirke felsőcomb filét, és pirítsátok le, hogy egy kis színt kapjon. Keverjétek hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ha elkezd a hagyma is pirulni, következik az összes fűszer egyszerre. Gyakran kavarva süssétek 3-5 percig.
- Adjátok a megmosott, majd 2-3 cm-es kockára vágott padlizsánt a csirkéhez és süssétek 10 percig, amíg összeesik kicsit. Végül keverjétek hozzá a megmosott, félbevágott koktélparadicsom felét is.
- Sózzátok ízlés szerint, és facsarjátok rá a citrom levét. Főzzétek készre további 20 perc alatt.
- Tálaljátok forrón a kuszkusszal és egy kis friss mentával.
Tippek
- Ha édesebb ízre vágytok, tehettek mazsolát is a kuszkusz mellé.
- Tálalhatjátok egy kanál natúr joghurttal.
- Használjatok hozzá füstölt piros paprikát.
Allergének
- glutén