Vöröslencse shakshuka
Vöröslencse shakshuka
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk füstölt paprika
  • 150 g vöröslencse
  • 400 g hámozott paradicsom (konzerv)
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • 4 tojás
  • friss koriander a tálaláshoz
  • só, bors

Vöröslencse shakshuka

Kalória: ~ 312 Kcal kcal

A lencse és a tojás krémes melegsége csodás téli étellé teszi a vöröslencsés shakshukát, ami a lencsének köszönhetően táplálóbb is, mint a sima paradicsomos verzió.

Elkészítés

 

  1. Hevítsetek Floriol Omega 3&6 étolajat magasabb falú serpenyőben. Ha már elég forró, adjátok hozzá a felaprított hagymát és az összezúzott, majd feldarabolt fokhagymát. 

  2. Amint színt kapnak, keverjétek hozzá a fűszereket, majd a vöröslencsét is. Pirítsátok további 1-2 percig, majd öntsétek fel annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje a lencsét.

  3. Keverjétek hozzá a hámozott paradicsom-konzervet, majd a sűrített paradicsom-konzervet is. Fedjétek le, és közepesnél alacsonyabb lángon főzzétek 20-25 percig. Sózzátok ízlés szerint! Főzés közben néha keverjétek át, és ellenőrizzétek, nem tapad-e le! Ha a lencse nagyon magába szívja a folyadékot, pótoljátok.

  4. Ha megpuhult a lencse, formázzatok 4 mélyedést a serpenyőben, majd üssetek mindegyikbe egy-egy tojást. Főzzétek tovább, egész addig, amíg kifehéredik a tojásfehérje. 

  5. Tálaljátok forrón, frissen vágott korianderrel.

 

Tippek

  • Tálaláskor locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal!
  • Használhattok egész római köményt is.
  • Addig főzzétek a tojásokat, míg a fehérje már elkezd szilárdulni, de a sárgája még folyós.