Vöröslencse shakshuka
Vöröslencse shakshuka
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk füstölt paprika
  • 150 g vöröslencse
  • 400 g hámozott paradicsom (konzerv)
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • 4 tojás
  • friss koriander a tálaláshoz
  • só, bors

Vöröslencse shakshuka

Kalória: ~ 312 Kcal kcal

A lencse és a tojás krémes melegsége csodás téli étellé teszi a vöröslencsés shakshukát, ami a lencsének köszönhetően táplálóbb is, mint a sima paradicsomos verzió.

Elkészítés

 

  1. Hevítsetek Floriol Omega 3&6 étolajat magasabb falú serpenyőben. Ha már elég forró, adjátok hozzá a felaprított hagymát és az összezúzott, majd feldarabolt fokhagymát. 

  2. Amint színt kapnak, keverjétek hozzá a fűszereket, majd a vöröslencsét is. Pirítsátok további 1-2 percig, majd öntsétek fel annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje a lencsét.

  3. Keverjétek hozzá a hámozott paradicsom-konzervet, majd a sűrített paradicsom-konzervet is. Fedjétek le, és közepesnél alacsonyabb lángon főzzétek 20-25 percig. Sózzátok ízlés szerint! Főzés közben néha keverjétek át, és ellenőrizzétek, nem tapad-e le! Ha a lencse nagyon magába szívja a folyadékot, pótoljátok.

  4. Ha megpuhult a lencse, formázzatok 4 mélyedést a serpenyőben, majd üssetek mindegyikbe egy-egy tojást. Főzzétek tovább, egész addig, amíg kifehéredik a tojásfehérje. 

  5. Tálaljátok forrón, frissen vágott korianderrel.

 

Tippek

  • Tálaláskor locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal!
  • Használhattok egész római köményt is.
  • Addig főzzétek a tojásokat, míg a fehérje már elkezd szilárdulni, de a sárgája még folyós.

További receptjeink
Olivás-rozmaringos frittata
Rizsbundás szilva
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Diós-Csokis keksz
Mandulás-zsályás muffin
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Mapo Tofu
Pisztáciás panforte
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Grillezett pisztráng zellersalátával
Húsgolyók édeskömény salátával
Miso leves
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.