- 3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
- 2 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt koriander
- 1 tk római kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 150 g vöröslencse
- 400 g hámozott paradicsom (konzerv)
- 1 kis sűrített paradicsom konzerv
- 4 tojás
- friss koriander a tálaláshoz
- só, bors
Vöröslencse shakshuka
Kalória: ~ 312 Kcal kcal
A lencse és a tojás krémes melegsége csodás téli étellé teszi a vöröslencsés shakshukát, ami a lencsének köszönhetően táplálóbb is, mint a sima paradicsomos verzió.
Elkészítés
-
Hevítsetek Floriol Omega 3&6 étolajat magasabb falú serpenyőben. Ha már elég forró, adjátok hozzá a felaprított hagymát és az összezúzott, majd feldarabolt fokhagymát.
-
Amint színt kapnak, keverjétek hozzá a fűszereket, majd a vöröslencsét is. Pirítsátok további 1-2 percig, majd öntsétek fel annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje a lencsét.
-
Keverjétek hozzá a hámozott paradicsom-konzervet, majd a sűrített paradicsom-konzervet is. Fedjétek le, és közepesnél alacsonyabb lángon főzzétek 20-25 percig. Sózzátok ízlés szerint! Főzés közben néha keverjétek át, és ellenőrizzétek, nem tapad-e le! Ha a lencse nagyon magába szívja a folyadékot, pótoljátok.
-
Ha megpuhult a lencse, formázzatok 4 mélyedést a serpenyőben, majd üssetek mindegyikbe egy-egy tojást. Főzzétek tovább, egész addig, amíg kifehéredik a tojásfehérje.
-
Tálaljátok forrón, frissen vágott korianderrel.
Tippek
- Tálaláskor locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal!
- Használhattok egész római köményt is.
- Addig főzzétek a tojásokat, míg a fehérje már elkezd szilárdulni, de a sárgája még folyós.