Spenótos tofu-paneer
Spenótos tofu-paneer
Hozzávalók

A rizshez:

A tofu-pannerhoz:

Spenótos tofu-paneer

Ez az indiai recept az eredeti paneer vegán verziója, amiben tofut használunk. 

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsetek pár kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Futtassátok meg benne a rizst, sózzátok és hintsétek meg a kurkumával. Ha már elkezd pirulni, öntsétek fel másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel. Fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabb hőmérsékletre a lángot, majd hagyjátok megfőni a rizst 25-30 perc alatt.
  2. Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Ha már elég forró, pirítsátok meg benne a vékonyra szelt fokhagymát, a mustármagot, a meghámozott, lereszelt gyömbért, majd adjuk hozzá a 2-3 cm-es kockára vágott tofut. Hintsétek meg az őrölt korianderrel is.
  3. Ezután öntsétek fel a kókusztejjel, forraljátok fel, majd főzzétek 10 percig.
  4. Keverjétek a kókusztejes tofuhoz a megmosott spenótot, majd fonnyasszátok meg pár perc alatt. Ezután ízlés szerint sózzátok meg.
  5. Tálaláskor locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal, és pár csepp citrommal, majd tálaljátok a kurkumás rizzsel.

Tippek

  • Leveles spenót helyett mirelit spenótot is keverhettek hozzá.
  • Tálaljátok friss vagy szárított chilivel.
  • Pirítás közben finoman forgassátok a tofut, hogy ne törjön össze!

Allergének

  • mustár
  • szója
További receptjeink
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
A házi chips titkai
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Új!
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Spanyol omlett
Citromos fehérbableves parmezánnal
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Teriyaki lazac rizstésztával
Szilvás-csokis torta
Padlizsános piláf
Mini Margherita pizza
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.