Spenótos tofu-paneer
Hozzávalók
A rizshez:
- 2 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 400 g rizs
- 2 tk kurkuma
- só
A tofu-pannerhoz:
- 2 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 500 g tofu
- 2 tk mustármag
- 1 tk őrölt koriander
- ujjnyi gyömbér lereszelve
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g spenót
- 500 g kókusztej
- só
- 3-4 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- citrom
Spenótos tofu-paneer
Ez az indiai recept az eredeti paneer vegán verziója, amiben tofut használunk.
Elkészítés
- Magas falú fazékban hevítsetek pár kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Futtassátok meg benne a rizst, sózzátok és hintsétek meg a kurkumával. Ha már elkezd pirulni, öntsétek fel másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel. Fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabb hőmérsékletre a lángot, majd hagyjátok megfőni a rizst 25-30 perc alatt.
- Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Ha már elég forró, pirítsátok meg benne a vékonyra szelt fokhagymát, a mustármagot, a meghámozott, lereszelt gyömbért, majd adjuk hozzá a 2-3 cm-es kockára vágott tofut. Hintsétek meg az őrölt korianderrel is.
- Ezután öntsétek fel a kókusztejjel, forraljátok fel, majd főzzétek 10 percig.
- Keverjétek a kókusztejes tofuhoz a megmosott spenótot, majd fonnyasszátok meg pár perc alatt. Ezután ízlés szerint sózzátok meg.
- Tálaláskor locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal, és pár csepp citrommal, majd tálaljátok a kurkumás rizzsel.
Tippek
- Leveles spenót helyett mirelit spenótot is keverhettek hozzá.
- Tálaljátok friss vagy szárított chilivel.
- Pirítás közben finoman forgassátok a tofut, hogy ne törjön össze!
Allergének
- mustár
- szója