Tőkehal krémsajtos spenóttal
Hozzávalók
-
8 szelet tőkehal (~800 g)
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 kápia paprika
-
2 paradicsom
-
200 g spenót
-
250 g natúr krémsajt
-
fél citrom leve
-
2 dl tejszín
-
80 g parmezán sajt
-
60 g snidling
-
só, bors
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Kalória: ~ 710 kcal
Csodásan krémes szaft, ropogós mégis omlós hal. Ízlelőbimbók felkészülni a csodára!
Elkészítés:
- Tegyétek vágódeszkára a halfilét, ha szükséges akkor húzzátok ki a szálkákat. Szeljétek fel egyenlő méretű szeletekre, majd finoman sózzátok meg.
- Magas falú serpenyőben hevítsetek kevés Floriol Omega+ étolajat. Helyezzétek a forró olajba a halszeleteket, majd süssétek mindkét oldalát 4-5 percig, amíg átsül. Tegyétek félre.
- Hevítsetek újra kevés Floriol Omega+ étolajat a serpenyőben, majd futtassátok meg benne a vékonyra szelt fokhagymát. Rögtön adjátok hozzá a megmosott, kicsumázott és apróra vágott kápia paprikát is. Pirítsátok pár percig, majd keverjétek hozzá a feldarabolt paradicsomot és a megmosott spenótot is. Sózzátok ízlés szerint és hagyjátok összeesni a zöldségeket 2-4 perc alatt. Facsarjátok rá a fél citrom levét.
- Keverjétek a zöldségekhez a natúr krémsajtot és a tejszínt. Forraljátok fel, majd hintsétek meg reszelt parmezán sajttal. Forraljátok készre 2-3 perc alatt, majd tálaljátok forrón a hal szeletekkel és vékonyra szelt snidlinggel.
Tippek:
- Ha szükséges, akkor tegyétek tálalás előtt a szószos zöldségre a halat, hogy átmelegedjen.
- Más fehér húsú tengeri halból is elkészíthető.
- Variálhatjátok a sorrendet is, kezdhetitek a krémes zöldségekkel és utána a hallal.
Allergének:
- laktóz
- hal