Tőkehal krémsajtos spenóttal
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Hozzávalók
  • 8 szelet tőkehal (~800 g)

  • 2 ek Floriol Omega+ étolaj

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 3 kápia paprika

  • 2 paradicsom

  • 200 g spenót

  • 250 g natúr krémsajt

  • fél citrom leve

  • 2 dl tejszín

  • 80 g parmezán sajt

  • 60 g snidling

  • só, bors

Tőkehal krémsajtos spenóttal

Kalória: ~ 710 kcal

Csodásan krémes szaft, ropogós mégis omlós hal. Ízlelőbimbók felkészülni a csodára! 

 

Elkészítés:

  1. Tegyétek vágódeszkára a halfilét, ha szükséges akkor húzzátok ki a szálkákat. Szeljétek fel egyenlő méretű szeletekre, majd finoman sózzátok meg.
  2. Magas falú serpenyőben hevítsetek kevés Floriol Omega+ étolajat. Helyezzétek a forró olajba a halszeleteket, majd süssétek mindkét oldalát 4-5 percig, amíg átsül. Tegyétek félre.
  3. Hevítsetek újra kevés Floriol Omega+ étolajat a serpenyőben, majd futtassátok meg benne a vékonyra szelt fokhagymát. Rögtön adjátok hozzá a megmosott, kicsumázott és apróra vágott kápia paprikát is. Pirítsátok pár percig, majd keverjétek hozzá a feldarabolt paradicsomot és a megmosott spenótot is. Sózzátok ízlés szerint és hagyjátok összeesni a zöldségeket 2-4 perc alatt. Facsarjátok rá a fél citrom levét.
  4. Keverjétek a zöldségekhez a natúr krémsajtot és a tejszínt. Forraljátok fel, majd hintsétek meg reszelt parmezán sajttal. Forraljátok készre 2-3 perc alatt, majd tálaljátok forrón a hal szeletekkel és vékonyra szelt snidlinggel.


Tippek:

  • Ha szükséges, akkor tegyétek tálalás előtt a szószos zöldségre a halat, hogy átmelegedjen.
  • Más fehér húsú tengeri halból is elkészíthető.
  • Variálhatjátok a sorrendet is, kezdhetitek a krémes zöldségekkel és utána a hallal.

 

Allergének:

  • laktóz
  • hal
További receptjeink
Spárgás csigatészta
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Olívás mangó pop
Gomba shakshuka
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Húsgolyók édeskömény salátával
Citromos fehérbableves parmezánnal
Pestós görögjoghurt öntet
Francia hagymaleves
Sült ratatouille kecskesajttal
Chorizós-krumplis taco
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Vöröslencse shakshuka
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Pho leves - Vietnámi húsleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.