Tőkehal krémsajtos spenóttal
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Hozzávalók
  • 8 szelet tőkehal (~800 g)

  • 2 ek Floriol Omega+ étolaj

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 3 kápia paprika

  • 2 paradicsom

  • 200 g spenót

  • 250 g natúr krémsajt

  • fél citrom leve

  • 2 dl tejszín

  • 80 g parmezán sajt

  • 60 g snidling

  • só, bors

Tőkehal krémsajtos spenóttal

Kalória: ~ 710 kcal

Csodásan krémes szaft, ropogós mégis omlós hal. Ízlelőbimbók felkészülni a csodára! 

 

Elkészítés:

  1. Tegyétek vágódeszkára a halfilét, ha szükséges akkor húzzátok ki a szálkákat. Szeljétek fel egyenlő méretű szeletekre, majd finoman sózzátok meg.
  2. Magas falú serpenyőben hevítsetek kevés Floriol Omega+ étolajat. Helyezzétek a forró olajba a halszeleteket, majd süssétek mindkét oldalát 4-5 percig, amíg átsül. Tegyétek félre.
  3. Hevítsetek újra kevés Floriol Omega+ étolajat a serpenyőben, majd futtassátok meg benne a vékonyra szelt fokhagymát. Rögtön adjátok hozzá a megmosott, kicsumázott és apróra vágott kápia paprikát is. Pirítsátok pár percig, majd keverjétek hozzá a feldarabolt paradicsomot és a megmosott spenótot is. Sózzátok ízlés szerint és hagyjátok összeesni a zöldségeket 2-4 perc alatt. Facsarjátok rá a fél citrom levét.
  4. Keverjétek a zöldségekhez a natúr krémsajtot és a tejszínt. Forraljátok fel, majd hintsétek meg reszelt parmezán sajttal. Forraljátok készre 2-3 perc alatt, majd tálaljátok forrón a hal szeletekkel és vékonyra szelt snidlinggel.


Tippek:

  • Ha szükséges, akkor tegyétek tálalás előtt a szószos zöldségre a halat, hogy átmelegedjen.
  • Más fehér húsú tengeri halból is elkészíthető.
  • Variálhatjátok a sorrendet is, kezdhetitek a krémes zöldségekkel és utána a hallal.

 

Allergének:

  • laktóz
  • hal
További receptjeink
Thai tök curry köményes rizzsel
Csőben sült padlizsános csirke
Spenótos polenta juhtúróval
Új!
Olívaolajos málnás piskótatorta
Cézár öntet
Misos-körtés zellerkrémleves
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Sütőtökös pogácsa
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Őszi skillet
Mentás grillezett padlizsánsaláta
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.