Tőkehal krémsajtos spenóttal
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Hozzávalók
  • 8 szelet tőkehal (~800 g)

  • 2 ek Floriol Omega+ étolaj

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 3 kápia paprika

  • 2 paradicsom

  • 200 g spenót

  • 250 g natúr krémsajt

  • fél citrom leve

  • 2 dl tejszín

  • 80 g parmezán sajt

  • 60 g snidling

  • só, bors

Tőkehal krémsajtos spenóttal

Kalória: ~ 710 kcal

Csodásan krémes szaft, ropogós mégis omlós hal. Ízlelőbimbók felkészülni a csodára! 

 

Elkészítés:

  1. Tegyétek vágódeszkára a halfilét, ha szükséges akkor húzzátok ki a szálkákat. Szeljétek fel egyenlő méretű szeletekre, majd finoman sózzátok meg.
  2. Magas falú serpenyőben hevítsetek kevés Floriol Omega+ étolajat. Helyezzétek a forró olajba a halszeleteket, majd süssétek mindkét oldalát 4-5 percig, amíg átsül. Tegyétek félre.
  3. Hevítsetek újra kevés Floriol Omega+ étolajat a serpenyőben, majd futtassátok meg benne a vékonyra szelt fokhagymát. Rögtön adjátok hozzá a megmosott, kicsumázott és apróra vágott kápia paprikát is. Pirítsátok pár percig, majd keverjétek hozzá a feldarabolt paradicsomot és a megmosott spenótot is. Sózzátok ízlés szerint és hagyjátok összeesni a zöldségeket 2-4 perc alatt. Facsarjátok rá a fél citrom levét.
  4. Keverjétek a zöldségekhez a natúr krémsajtot és a tejszínt. Forraljátok fel, majd hintsétek meg reszelt parmezán sajttal. Forraljátok készre 2-3 perc alatt, majd tálaljátok forrón a hal szeletekkel és vékonyra szelt snidlinggel.


Tippek:

  • Ha szükséges, akkor tegyétek tálalás előtt a szószos zöldségre a halat, hogy átmelegedjen.
  • Más fehér húsú tengeri halból is elkészíthető.
  • Variálhatjátok a sorrendet is, kezdhetitek a krémes zöldségekkel és utána a hallal.

 

Allergének:

  • laktóz
  • hal
További receptjeink
Pikáns mézes-mustáros öntet
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Pisztáciás panforte
Zöldséges taco
Húsmentes feketebab hamburger
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Lime-os csicseriborsó öntet
Adventi bonbonok
Kovászos uborkakrémleves
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Spárgás csigatészta
Őszi skillet
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.