Töltött hokkaido tök
Hozzávalók
- 2 db kis hokkaido tök
- 500 g darált marhahús
- 2 + 2 ek Floriol Vitamins étolaj
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 g petrezselyem
- 1 tk egész kömény
- 2 tk garam masala fűszerkeverék
- 2 ek szójaszósz
- 1 tojássárgája
- 250 g rizs
- 400 ml víz
- só, bors
- szezámmag
Töltött hokkaido tök
Kalória: 810 kcal
Ez a fűszeres marhával töltött hokkaido tök gyorsan elkészül és szuperül működik egy nagy séta után családi ebédnek.
Elkészítés
- Magas falú edényben hevítsetek pár kanálnyi Floriol Vitamins étolajat. Adjátok hozzá a rizst, sózzátok finoman majd pár perc alatt pirítsátok le. Öntsétek fel forrásban lévő vízzel, fedjétek le a fazekat és tegyétek a legalacsonyabb fokozatra a lángot. 25 perc alatt főzzétek puhára a rizst.
- Daraboljátok fel apróra a hagymát, fokhagymát, majd kevés Floriol Vitamins étolajon pirítsátok le 4-5 perc alatt, amíg összeesik. Keverjétek hozzá a felaprított petrezselymet is.
- Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra.
- Nagy keverőedényben forgassátok össze a darált marhahúst a rizzsel, a petrezselymes hagymával, szójaszósszal, fűszerekkel, kiskanálnyi sóval. Keverjétek hozzá a tojássárgáját is.
- Mossátok meg alaposan a hokkaido tököket, vágjátok félbe, majd kaparjátok ki a magházát. Töltsétek meg a darált húsos rizzsel, majd tegyétek sütőpapírral bélelt tepsiben az előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süssétek készre.
- Hintsétek meg szezámmaggal és tálaljátok forrón!
Tippek
- Nem szükséges meghámozni, a hokkaido töknek jól megsütve ehető a héja.
- Kevés görög joghurttal is tálalhatjátok.
- Kevés őrölt chilit is keverhettek a darált húshoz!
Allergének
- szója
- szezám
- tojás


















