Töltött hokkaido tök
Töltött hokkaido tök
Hozzávalók
  • 2 db kis hokkaido tök 
  • 500 g darált marhahús 
  • 2 + 2 ek Floriol Vitamins étolaj 
  • 2 fej hagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 80 g petrezselyem 
  • 1 tk egész kömény 
  • 2 tk garam masala fűszerkeverék 
  • 2 ek szójaszósz 
  • 1 tojássárgája 
  • 250 g rizs 
  • 400 ml víz 
  • só, bors 
  • szezámmag 

Töltött hokkaido tök

Kalória: 810 kcal

Ez a fűszeres marhával töltött hokkaido tök gyorsan elkészül és szuperül működik egy nagy séta után családi ebédnek. 

Elkészítés

 

  1. Magas falú edényben hevítsetek pár kanálnyi Floriol Vitamins étolajat. Adjátok hozzá a rizst, sózzátok finoman majd pár perc alatt pirítsátok le. Öntsétek fel forrásban lévő vízzel, fedjétek le a fazekat és tegyétek a legalacsonyabb fokozatra a lángot. 25 perc alatt főzzétek puhára a rizst. 
  2. Daraboljátok fel apróra a hagymát, fokhagymát, majd kevés Floriol Vitamins étolajon pirítsátok le 4-5 perc alatt, amíg összeesik. Keverjétek hozzá a felaprított petrezselymet is. 
  3. Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra. 
  4. Nagy keverőedényben forgassátok össze a darált marhahúst a rizzsel, a petrezselymes hagymával, szójaszósszal, fűszerekkel, kiskanálnyi sóval. Keverjétek hozzá a tojássárgáját is. 
  5. Mossátok meg alaposan a hokkaido tököket, vágjátok félbe, majd kaparjátok ki a magházát. Töltsétek meg a darált húsos rizzsel, majd tegyétek sütőpapírral bélelt tepsiben az előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süssétek készre. 
  6. Hintsétek meg szezámmaggal és tálaljátok forrón! 

 

Tippek

 

  • Nem szükséges meghámozni, a hokkaido töknek jól megsütve ehető a héja. 
  • Kevés görög joghurttal is tálalhatjátok. 
  • Kevés őrölt chilit is keverhettek a darált húshoz!

 

Allergének

 

  • szója
  • szezám
  • tojás

 

További receptjeink
Cézár öntet
Lime-os csicseriborsó öntet
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Májgombócleves palacsintatésztával
Őszi skillet
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Marhahúsos sütőtöksaláta
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Tapenád kovászos bagettel
Mákos barchesz
Káposztás mazsolás curry papadammal
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.