Karalábé steak diós pestóval és salátával
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Hozzávalók

A zöldség steakhez:

A pesztóhoz:

A salátához:

  • 100 g rukkola
  • 100 g koktélparadicsom

Karalábé steak diós pestóval és salátával

Kalória: ~ 284 kcal

A grillezett karalábé igazán finom zöldség steak, diós pesztóval tökéletes húsmentes fogás őszre.

Elkészítés

  1. Pucoljátok meg a karalábékat, majd szeljétek 2 cm vastag szeletekre. Főzzétek meg együtt a héjától megfosztott fokhagyma gerezdekkel és a babérlevéllel félpuhára 25-30 perc alatt enyhén sós vízben.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 240 ºC-ra.
  3. Szórjátok a diót tepsibe, majd 6 perc alatt pirítsátok meg a sütőben. Ha elkészült, finoman morzsoljátok le a dió héját.
  4. Helyezzétek az előfőzött karalábé szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire, és locsoljátok meg Floriol Kevert Olívaolajjal, aztán tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek 20 percet, majd forgassátok meg a szeleteket. Locsoljátok meg újra Floriol Kevert Olívaolajjal, és süssétek készre újabb 10 perc alatt, vagy amíg elkezd pirulni a teteje.
  5. Amíg sül a karalábé, tegyétek aprítógépbe a diót, feldarabolt snidlinget, petrezselymet, bazsalikomot, az előfőzött fokhagymát, a Floriol Extraszűz Olívaolajat és a lereszelt parmezánt. Turmixoljátok össze, hogy sűrű pesztót kapjatok, majd sózzátok ízlés szerint.
  6. Tálaljátok a karalábé steaket a pesztóval, és koktélparadicsommal összeforgatott friss rukkola salátával.

Tippek

  • Parmezán helyett pecorino sajttal is nagyon finom.
  • Ha van grillfokozat a sütőben, akkor használjátok! Szebben fog lepirulni a karalábé.
  • Tehettek pár szem aszalt paradicsomot is a pesztóba!
További receptjeink
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Mini Margherita pizza
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Húsgolyók édeskömény salátával
Kuszkuszos töltött paprika
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Mákos barchesz
Sütőtökös krumplis gratin
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Csirkés paella
Forró sajtmártás
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Spárgás-citromos spagetti
Répás mungóbab saláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.