Karalábé steak diós pestóval és salátával
Hozzávalók
A zöldség steakhez:
- 5 fej nagyobb karalábé
- 6 babérlevél
- só
- 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- bors
A pesztóhoz:
- 200 g dió
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g petrezselyem
- 50 g bazsalikom
- 50 g snidling
- 100 g parmezán
- 1 dl Floriol Extraszűz Olívaolaj
A salátához:
- 100 g rukkola
- 100 g koktélparadicsom
- só
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Kalória: ~ 284 kcal
A grillezett karalábé igazán finom zöldség steak, diós pesztóval tökéletes húsmentes fogás őszre.
Elkészítés
- Pucoljátok meg a karalábékat, majd szeljétek 2 cm vastag szeletekre. Főzzétek meg együtt a héjától megfosztott fokhagyma gerezdekkel és a babérlevéllel félpuhára 25-30 perc alatt enyhén sós vízben.
- Melegítsétek elő a sütőt 240 ºC-ra.
- Szórjátok a diót tepsibe, majd 6 perc alatt pirítsátok meg a sütőben. Ha elkészült, finoman morzsoljátok le a dió héját.
- Helyezzétek az előfőzött karalábé szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire, és locsoljátok meg Floriol Kevert Olívaolajjal, aztán tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek 20 percet, majd forgassátok meg a szeleteket. Locsoljátok meg újra Floriol Kevert Olívaolajjal, és süssétek készre újabb 10 perc alatt, vagy amíg elkezd pirulni a teteje.
- Amíg sül a karalábé, tegyétek aprítógépbe a diót, feldarabolt snidlinget, petrezselymet, bazsalikomot, az előfőzött fokhagymát, a Floriol Extraszűz Olívaolajat és a lereszelt parmezánt. Turmixoljátok össze, hogy sűrű pesztót kapjatok, majd sózzátok ízlés szerint.
- Tálaljátok a karalábé steaket a pesztóval, és koktélparadicsommal összeforgatott friss rukkola salátával.
Tippek
- Parmezán helyett pecorino sajttal is nagyon finom.
- Ha van grillfokozat a sütőben, akkor használjátok! Szebben fog lepirulni a karalábé.
- Tehettek pár szem aszalt paradicsomot is a pesztóba!