Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Hozzávalók

A májhoz:

 

A krumplifőzelékhez:

  • 50 dkg krumpli
  • ~ 6 dl víz
  • 4 babérlevél

 

Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel

Kalória: ~550 kcal

A krumpli krémes, a máj szaftos, az egyik legjobb tavaszi ebéd zsenge spenóttal. 

Elkészítés

  1. Pucoljátok meg a krumplit, daraboljátok fel 2 cm-es kockákra. Tegyétek bele egy magas falú fazékba, és öntsétek fel annyi vízzel, hogy ellepje krumplit, majd mehetnek bele a babérlevelek is. Sózzátok ízlés szerint, és főzzétek puhára 35 perc alatt.
  2. Öntsétek le a krumpli főzőlevének a felét, majd szedjétek ki a puhára főtt krumpli harmadát. Szedjétek ki a babérleveleket is, majd turmixoljátok le a maradék krumplit a főzőlével, hogy főzelék állagot kapjatok. Rakjátok vissza a korábban kiszedett krumplit a főzelékbe.
  3. Vágjátok fel a májat 4-6 cm-es darabokra. A középső, eres részeket távolítsátok el.
  4. Hevítsetek Floriol POWER étolajat egy nagy teflonserpenyőben. Ha elég forró (de nem pattog, serceg – és főleg nem füstöl), óvatosan helyezzétek bele a májdarabokat. Süssétek 2-3 percig, majd fordítsuk meg a nyúlmájat. Hintsétek meg a vékonyra szeletelt fokhagymával, és süssétek további 2-3 percig.
  5. Mossátok meg a spenótot, majd szárítsátok meg. Keverjétek ezt is a májhoz, és fonnyasszátok meg.
  6. Végül sózzátok, majd tálaljátok forrón a krumplifőzelékkel.

 

Tippek

  • Ne süssétek túl a májat, mert könnyen kiszárad.
  • Más májjal is elkészíthetitek.
  • Öntsetek a nyúlmáj mellé kevés száraz fehérbort a spenót hozzáadásakor. Ahogy az alkohol elpárolog, már kész is!