Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Hozzávalók
A májhoz:
- 2 ek Floriol POWER étolaj
- 40 dkg nyúlmáj
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 g spenót
- só, bors
A krumplifőzelékhez:
- 50 dkg krumpli
- ~ 6 dl víz
- 4 babérlevél
- só
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Kalória: ~550 kcal
A krumpli krémes, a máj szaftos, az egyik legjobb tavaszi ebéd zsenge spenóttal.
Elkészítés
- Pucoljátok meg a krumplit, daraboljátok fel 2 cm-es kockákra. Tegyétek bele egy magas falú fazékba, és öntsétek fel annyi vízzel, hogy ellepje krumplit, majd mehetnek bele a babérlevelek is. Sózzátok ízlés szerint, és főzzétek puhára 35 perc alatt.
- Öntsétek le a krumpli főzőlevének a felét, majd szedjétek ki a puhára főtt krumpli harmadát. Szedjétek ki a babérleveleket is, majd turmixoljátok le a maradék krumplit a főzőlével, hogy főzelék állagot kapjatok. Rakjátok vissza a korábban kiszedett krumplit a főzelékbe.
- Vágjátok fel a májat 4-6 cm-es darabokra. A középső, eres részeket távolítsátok el.
- Hevítsetek Floriol POWER étolajat egy nagy teflonserpenyőben. Ha elég forró (de nem pattog, serceg – és főleg nem füstöl), óvatosan helyezzétek bele a májdarabokat. Süssétek 2-3 percig, majd fordítsuk meg a nyúlmájat. Hintsétek meg a vékonyra szeletelt fokhagymával, és süssétek további 2-3 percig.
- Mossátok meg a spenótot, majd szárítsátok meg. Keverjétek ezt is a májhoz, és fonnyasszátok meg.
- Végül sózzátok, majd tálaljátok forrón a krumplifőzelékkel.
Tippek
- Ne süssétek túl a májat, mert könnyen kiszárad.
- Más májjal is elkészíthetitek.
- Öntsetek a nyúlmáj mellé kevés száraz fehérbort a spenót hozzáadásakor. Ahogy az alkohol elpárolog, már kész is!