Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Hozzávalók

A májhoz:

 

A krumplifőzelékhez:

  • 50 dkg krumpli
  • ~ 6 dl víz
  • 4 babérlevél

 

Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel

Kalória: ~550 kcal

A krumpli krémes, a máj szaftos, az egyik legjobb tavaszi ebéd zsenge spenóttal. 

Elkészítés

  1. Pucoljátok meg a krumplit, daraboljátok fel 2 cm-es kockákra. Tegyétek bele egy magas falú fazékba, és öntsétek fel annyi vízzel, hogy ellepje krumplit, majd mehetnek bele a babérlevelek is. Sózzátok ízlés szerint, és főzzétek puhára 35 perc alatt.
  2. Öntsétek le a krumpli főzőlevének a felét, majd szedjétek ki a puhára főtt krumpli harmadát. Szedjétek ki a babérleveleket is, majd turmixoljátok le a maradék krumplit a főzőlével, hogy főzelék állagot kapjatok. Rakjátok vissza a korábban kiszedett krumplit a főzelékbe.
  3. Vágjátok fel a májat 4-6 cm-es darabokra. A középső, eres részeket távolítsátok el.
  4. Hevítsetek Floriol POWER étolajat egy nagy teflonserpenyőben. Ha elég forró (de nem pattog, serceg – és főleg nem füstöl), óvatosan helyezzétek bele a májdarabokat. Süssétek 2-3 percig, majd fordítsuk meg a nyúlmájat. Hintsétek meg a vékonyra szeletelt fokhagymával, és süssétek további 2-3 percig.
  5. Mossátok meg a spenótot, majd szárítsátok meg. Keverjétek ezt is a májhoz, és fonnyasszátok meg.
  6. Végül sózzátok, majd tálaljátok forrón a krumplifőzelékkel.

 

Tippek

  • Ne süssétek túl a májat, mert könnyen kiszárad.
  • Más májjal is elkészíthetitek.
  • Öntsetek a nyúlmáj mellé kevés száraz fehérbort a spenót hozzáadásakor. Ahogy az alkohol elpárolog, már kész is!
További receptjeink
Őszi skillet
Füstös csirke kebab pitával
Császármorzsa narancsszósszal
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Fekete kagyló spagettivel
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Fitt zserbó
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Fetasajtos-spenótos kölespite
Rozmaringos fehérbab-krém
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Tejcsokis-diós fánk
Achar csirke curry vadrizzsel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.