Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Hozzávalók
A HALHOZ
- 4 szelet 12-14 dkg bőrös lazacfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 citrom leve
- 2 ek Floriol Cardio étolaj
- só, bors
A RIZSHEZ
- 1 ek Floriol Cardio étolaj
- 200 g rizs
- 3,3 dl víz
- 2 marék mazsola
- só
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Kalória: ~ 428 Kcal kcal
A citrom remekül illik a lazachoz! Ebben a receptben krémes szószként gazdagítja citrusos ízével, amit a mazsola édessége koronáz meg.
ELKÉSZÍTÉS
- Magas falú fazékban hevítsetek kevés Floriol étolajat. Futtassátok meg 1-2 perc alatt a rizst és a mazsolát, majd sózzátok meg és öntsétek fel a vízzel. Fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabb lángra, így 20 perc múlva kész is lesz.
- Hevítsetek Floriol étolajat nagy teflonserpenyőben. Ha elég forró, helyezzétek bele óvatosan a lazac szeleteket a bőrös oldalukkal lefelé. Süssétek 6-8 percig, amíg ropogósak lesznek, majd forgassátok meg óvatosan a szeleteket, hogy mindkét oldaluk lepiruljon kicsit. Sózzátok ízlés szerint!
- Vegyétek ki a serpenyőből a lazac szeleteket, majd a visszamaradt zsiradékon pirítsátok le az apróra vágott fokhagymát. Öntsétek fel a tejszínnel és a citrom levével, majd nagy lángon sűrítsétek be 8-10 perc alatt.
- Tálaljátok forrón a halat a mazsolás rizzsel és a szósszal!
ALLERGÉNEK
- hal
- laktóz
TIPPEK
- Ne süssétek túl a halat, mert akkor kiszárad.
- Öntsétek fel forrásban lévő vízzel a rizst, így hamarabb elkészül majd.
- Kedvetek szerint elkészíthetitek más tengeri hallal is!