Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Hozzávalók

A HALHOZ

  • 4 szelet 12-14 dkg bőrös lazacfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • só, bors

 

A RIZSHEZ

Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal

Kalória: ~ 428 Kcal kcal

A citrom remekül illik a lazachoz! Ebben a receptben krémes szószként gazdagítja citrusos ízével, amit a mazsola édessége koronáz meg.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Magas falú fazékban hevítsetek kevés Floriol étolajat. Futtassátok meg 1-2 perc alatt a rizst és a mazsolát, majd sózzátok meg és öntsétek fel a vízzel. Fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabb lángra, így 20 perc múlva kész is lesz.
  2. Hevítsetek Floriol étolajat nagy teflonserpenyőben. Ha elég forró, helyezzétek bele óvatosan a lazac szeleteket a bőrös oldalukkal lefelé. Süssétek 6-8 percig, amíg ropogósak lesznek, majd forgassátok meg óvatosan a szeleteket, hogy mindkét oldaluk lepiruljon kicsit. Sózzátok ízlés szerint!
  3. Vegyétek ki a serpenyőből a lazac szeleteket, majd a visszamaradt zsiradékon pirítsátok le az apróra vágott fokhagymát. Öntsétek fel a tejszínnel és a citrom levével, majd nagy lángon sűrítsétek be 8-10 perc alatt.
  4. Tálaljátok forrón a halat a mazsolás rizzsel és a szósszal!

 

ALLERGÉNEK

  • hal
  • laktóz

TIPPEK

  • Ne süssétek túl a halat, mert akkor kiszárad.
  • Öntsétek fel forrásban lévő vízzel a rizst, így hamarabb elkészül majd.
  • Kedvetek szerint elkészíthetitek más tengeri hallal is!