Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Hozzávalók

A HALHOZ

  • 4 szelet 12-14 dkg bőrös lazacfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • só, bors

 

A RIZSHEZ

Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal

Kalória: ~ 428 Kcal kcal

A citrom remekül illik a lazachoz! Ebben a receptben krémes szószként gazdagítja citrusos ízével, amit a mazsola édessége koronáz meg.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Magas falú fazékban hevítsetek kevés Floriol étolajat. Futtassátok meg 1-2 perc alatt a rizst és a mazsolát, majd sózzátok meg és öntsétek fel a vízzel. Fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabb lángra, így 20 perc múlva kész is lesz.
  2. Hevítsetek Floriol étolajat nagy teflonserpenyőben. Ha elég forró, helyezzétek bele óvatosan a lazac szeleteket a bőrös oldalukkal lefelé. Süssétek 6-8 percig, amíg ropogósak lesznek, majd forgassátok meg óvatosan a szeleteket, hogy mindkét oldaluk lepiruljon kicsit. Sózzátok ízlés szerint!
  3. Vegyétek ki a serpenyőből a lazac szeleteket, majd a visszamaradt zsiradékon pirítsátok le az apróra vágott fokhagymát. Öntsétek fel a tejszínnel és a citrom levével, majd nagy lángon sűrítsétek be 8-10 perc alatt.
  4. Tálaljátok forrón a halat a mazsolás rizzsel és a szósszal!

 

ALLERGÉNEK

  • hal
  • laktóz

TIPPEK

  • Ne süssétek túl a halat, mert akkor kiszárad.
  • Öntsétek fel forrásban lévő vízzel a rizst, így hamarabb elkészül majd.
  • Kedvetek szerint elkészíthetitek más tengeri hallal is!
További receptjeink
Pestós görögjoghurt öntet
Csőben sült padlizsános csirke
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Mentás borsókrémleves
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Chorizos csicseriborsó
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Rebarbarás somlói
Mákos barchesz
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Olívás brownie
Vegán töltött káposzta
Római sali tejfölös öntettel
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.