Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Hozzávalók

A HALHOZ

  • 4 szelet 12-14 dkg bőrös lazacfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • só, bors

 

A RIZSHEZ

Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal

Kalória: ~ 428 Kcal kcal

A citrom remekül illik a lazachoz! Ebben a receptben krémes szószként gazdagítja citrusos ízével, amit a mazsola édessége koronáz meg.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Magas falú fazékban hevítsetek kevés Floriol étolajat. Futtassátok meg 1-2 perc alatt a rizst és a mazsolát, majd sózzátok meg és öntsétek fel a vízzel. Fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabb lángra, így 20 perc múlva kész is lesz.
  2. Hevítsetek Floriol étolajat nagy teflonserpenyőben. Ha elég forró, helyezzétek bele óvatosan a lazac szeleteket a bőrös oldalukkal lefelé. Süssétek 6-8 percig, amíg ropogósak lesznek, majd forgassátok meg óvatosan a szeleteket, hogy mindkét oldaluk lepiruljon kicsit. Sózzátok ízlés szerint!
  3. Vegyétek ki a serpenyőből a lazac szeleteket, majd a visszamaradt zsiradékon pirítsátok le az apróra vágott fokhagymát. Öntsétek fel a tejszínnel és a citrom levével, majd nagy lángon sűrítsétek be 8-10 perc alatt.
  4. Tálaljátok forrón a halat a mazsolás rizzsel és a szósszal!

 

ALLERGÉNEK

  • hal
  • laktóz

TIPPEK

  • Ne süssétek túl a halat, mert akkor kiszárad.
  • Öntsétek fel forrásban lévő vízzel a rizst, így hamarabb elkészül majd.
  • Kedvetek szerint elkészíthetitek más tengeri hallal is!
További receptjeink
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
A házi chips titkai
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Boeuf Bourguignon
Epres tejpite
Brokkoli rizottó
Fügelekváros muffin
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Teriyaki lazac rizstésztával
Mandulás narancstorta
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Csőben sült padlizsános csirke
Spárgakrémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.