Angol reggeli
Angol reggeli
Hozzávalók

2 főre

  • 3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 2 db grillkolbász
  • 2 db tojás
  • 20 dkg gomba
  • 6 szelet bacon
  • 200 g paradicsomos babkonzerv
  • 2 szelet pirítós
  • 1 paradicsom
  • só, bors

Angol reggeli

Kalória: 623 kcal

Nem véletlen, hogy a világon mindenhol eszik az angolok nagy találmányát, az angol reggelit. Minden megtalálható benne, ami egy lendületes nap elindításához szükséges.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 15 perc

  1. Mossuk meg, majd szárítsuk le a gombát. Vágjuk nagyobb szeletekre, a paradicsomot pedig vágjuk félbe.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd süssük ropogósra a szeletelt bacont és a kolbászt is. Ha kész, szedjük ki a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékban gyorsan pirítsuk át a gombát és a paradicsomot is.
  3. Közben egy másik serpenyőben hevítsünk olajat, és óvatosan üssük bele a tojásokat. Pár perc alatt süssünk tükörtojást! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Forraljuk át a konzerv paradicsomos babot, készítsük el a pirítóst, majd tálaljuk!

Tippek

  • Forró teával az igazi!
  • Laktatónak tűnik, de inkább reggelire együnk sokat, mint vacsorára.
  • Üssük a tojásokat rögtön a serpenyőbe, ahogy elkezdjük hevíteni, így szép fehér marad majd, mire elkészül.

Allergének

  • glutén
  • tojás
További receptjeink
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Narancsos-citromfüves pulyka
Lazac szőlőchutneyval
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Csőben sült padlizsános csirke
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Pisztáciás egrestorta
Vegán töltött káposzta
Tom Kha Ghai
Zöldséges muhammara papadammal
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Pisztáciás panforte
Zöldséges taco
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.