Sütőtökös csirkecurry
Hozzávalók
A sütőtökhöz:
- 1 kis sütőtök (80 dkg)
- 2 ek Floriol BALANCE étolaj
- 400 g rizs
- 1 tk só
- 3 tk egész kömény
A csirkecurryhez:
- 2 ek Floriol BALANCE étolaj
- 5 csirke felsőcomb filé
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 tk tikka masala
- 1 tk őrölt koriander
- 2 tk mustármag
- 1 tk római kömény
- 70 g sűrített paradicsom
- 400 g kókusztej
- fél citrom leve
- só, bors
- 4 -5 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- friss koriander
Sütőtökös csirkecurry
Kalória: ~ 900 kcal
Krémes, fűszeres. A leghidegebb időben is átmelegít a sütőtökös csirkecurry.
Elkészítés
- Vágjátok félbe a sütőtököt, kaparjátok ki a magjait, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben süssétek készre 35-40 perc alatt. Ha elkészült, távolítsátok el a héját.
- Magas falú edényben hevítsetek pár kanálnyi Floriol BALANCE étolajat. Adjátok hozzá a rizst és a köményt, majd pirítsátok le, amíg üvegesedni kezd. Sózzátok, majd öntsétek fel 6 dl forrásban lévő vízzel. Fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabbra a láng méretét, majd főzzétek készre 25-30 perc alatt.
- Daraboljátok fel a csirkecombfilét 4-5 cm-es kockákra.
- Magas falú, nagyobb edényben hevítsetek pár kanálnyi Floriol BALANCE étolajat. Pirítsátok le benne a csirkehúst, majd ha színt kap, akkor a hagymát, fokhagymát, gyömbért is. Gyakran kavargatva pirítsátok 4-5 percig, majd adjátok hozzá az összes fűszert: a mustármagot, tikka masalát, őrölt koriandert, fűszerpaprikát, római köményt. Pirítsátok további 1-2 percig, majd keverjétek hozzá a sült tököt.
- Öntsétek fel a kókusztejjel, keverjetek el benne 70 g sűrített paradicsomot, majd főzzétek készre 30 perc alatt. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint. Ha szükséges, fél citrommal igazíthattok az ízén.
- Ha elkészült a curry, adjátok hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, és keverjétek el egyenletesen. Tálaljátok melegen a köményes rizzsel és friss korianderrel!
Tippek
- Használjatok basmati rizst a curry köreteként.
- Tálaljátok friss chilivel és hűsítő joghurttal.
- Kókusztej helyett tejszínnel is kipróbálhatjátok, édesebb lesz tőle a curry.
Allergének
- mustár