Sütőtökös csirkecurry
Sütőtökös csirkecurry
Hozzávalók

A sütőtökhöz:

A csirkecurryhez:

  • 2 ek Floriol BALANCE étolaj
  • 5 csirke felsőcomb filé
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 tk tikka masala
  • 1 tk őrölt koriander
  • 2 tk mustármag
  • 1 tk római kömény
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 400 g kókusztej
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • 4 -5 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • friss koriander

Sütőtökös csirkecurry

Kalória: ~ 900 kcal

Krémes, fűszeres. A leghidegebb időben is átmelegít a sütőtökös csirkecurry.

Elkészítés

  1. Vágjátok félbe a sütőtököt, kaparjátok ki a magjait, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben süssétek készre 35-40 perc alatt. Ha elkészült, távolítsátok el a héját.
  2. Magas falú edényben hevítsetek pár kanálnyi Floriol BALANCE étolajat. Adjátok hozzá a rizst és a köményt, majd pirítsátok le, amíg üvegesedni kezd. Sózzátok, majd öntsétek fel 6 dl forrásban lévő vízzel. Fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabbra a láng méretét, majd főzzétek készre 25-30 perc alatt.
  3. Daraboljátok fel a csirkecombfilét 4-5 cm-es kockákra.
  4. Magas falú, nagyobb edényben hevítsetek pár kanálnyi Floriol BALANCE étolajat. Pirítsátok le benne a csirkehúst, majd ha színt kap, akkor a hagymát, fokhagymát, gyömbért is. Gyakran kavargatva pirítsátok 4-5 percig, majd adjátok hozzá az összes fűszert: a mustármagot, tikka masalát, őrölt koriandert, fűszerpaprikát, római köményt. Pirítsátok további 1-2 percig, majd keverjétek hozzá a sült tököt.
  5. Öntsétek fel a kókusztejjel, keverjetek el benne 70 g sűrített paradicsomot, majd főzzétek készre 30 perc alatt. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint. Ha szükséges, fél citrommal igazíthattok az ízén.
  6. Ha elkészült a curry, adjátok hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, és keverjétek el egyenletesen. Tálaljátok melegen a köményes rizzsel és friss korianderrel!

Tippek

  • Használjatok basmati rizst a curry köreteként.
  • Tálaljátok friss chilivel és hűsítő joghurttal.
  • Kókusztej helyett tejszínnel is kipróbálhatjátok, édesebb lesz tőle a curry.

Allergének

  • mustár
További receptjeink
Scsí leves
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Füstös csirke kebab pitával
Padlizsános piláf
Olívás brownie
Sült barack vaníliafagyival
Sárgabarackos batátakrémleves
Achar csirke curry vadrizzsel
Olajban fagyasztott fűszerek
Római sali tejfölös öntettel
Spárgás-citromos spagetti
Miso leves
Bárány muszaka
Finn lazacleves
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Epres spenótsaláta fetával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.