Sütőtökös csirkecurry
Sütőtökös csirkecurry
Hozzávalók

A sütőtökhöz:

A csirkecurryhez:

  • 2 ek Floriol BALANCE étolaj
  • 5 csirke felsőcomb filé
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 tk tikka masala
  • 1 tk őrölt koriander
  • 2 tk mustármag
  • 1 tk római kömény
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 400 g kókusztej
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • 4 -5 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • friss koriander

Sütőtökös csirkecurry

Kalória: ~ 900 kcal

Krémes, fűszeres. A leghidegebb időben is átmelegít a sütőtökös csirkecurry.

Elkészítés

  1. Vágjátok félbe a sütőtököt, kaparjátok ki a magjait, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben süssétek készre 35-40 perc alatt. Ha elkészült, távolítsátok el a héját.
  2. Magas falú edényben hevítsetek pár kanálnyi Floriol BALANCE étolajat. Adjátok hozzá a rizst és a köményt, majd pirítsátok le, amíg üvegesedni kezd. Sózzátok, majd öntsétek fel 6 dl forrásban lévő vízzel. Fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabbra a láng méretét, majd főzzétek készre 25-30 perc alatt.
  3. Daraboljátok fel a csirkecombfilét 4-5 cm-es kockákra.
  4. Magas falú, nagyobb edényben hevítsetek pár kanálnyi Floriol BALANCE étolajat. Pirítsátok le benne a csirkehúst, majd ha színt kap, akkor a hagymát, fokhagymát, gyömbért is. Gyakran kavargatva pirítsátok 4-5 percig, majd adjátok hozzá az összes fűszert: a mustármagot, tikka masalát, őrölt koriandert, fűszerpaprikát, római köményt. Pirítsátok további 1-2 percig, majd keverjétek hozzá a sült tököt.
  5. Öntsétek fel a kókusztejjel, keverjetek el benne 70 g sűrített paradicsomot, majd főzzétek készre 30 perc alatt. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint. Ha szükséges, fél citrommal igazíthattok az ízén.
  6. Ha elkészült a curry, adjátok hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, és keverjétek el egyenletesen. Tálaljátok melegen a köményes rizzsel és friss korianderrel!

Tippek

  • Használjatok basmati rizst a curry köreteként.
  • Tálaljátok friss chilivel és hűsítő joghurttal.
  • Kókusztej helyett tejszínnel is kipróbálhatjátok, édesebb lesz tőle a curry.

Allergének

  • mustár
További receptjeink
Spenótos tofu-paneer
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Misos-körtés zellerkrémleves
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Rebarbarás somlói
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Teriyaki lazac rizstésztával
Hajdinasaláta sült fetával
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.