Mustáros malacpofa lencsével
Mustáros malacpofa lencsével
Hozzávalók

6 főre:

1 kg malacpofa hús

3 ek Floriol E-vitamin étolaj
2 közepes fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
3 db sárgarépa
6 szál angol zeller
1 tk őrölt koriander
1 ek mustár
2 dl száraz vörösbor
6 db babérlevél
4 szál rozmaring
400 g konzerv paradicsom

só, bors

1 kis fej hagyma
2 ek Floriol E-vitamin étolaj
fél citrom leve
4 db babérlevél
500 g lencse
só, bors

tejföl a tálaláshoz

Mustáros malacpofa lencsével

Könnyen tradíció lehet ebből a receptből, annyira omlós a malac, és annyira ízletes a lencse, hogy az elkészítése minden percet megér.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 150° fokra.
  2. Magas falú nagyobb vasedényben, amit sütőbe is lehet tenni, hevítsetek pár kanál Floriol E-vitamin étolajat. Pirítsátok meg a feldarabolt hagymát, az egészben hagyott fokhagymát, majd a megpucolt és centis szeletekre vágott sárgarépát és zellert is. Hintsétek meg őrölt korianderrel és pirítsátok további 4-5 percig, hogy színt kapjanak.
  3. Öntsétek fel a száraz vörösborral, keverjétek bele a mustárt, majd néha átkavarva forraljátok 5 percig. Végül tegyétek bele a paradicsomkonzervet és a babérleveleket is. Sózzátok ízlés szerint.
  4. Hagyjátok egészben a malacpofa darabokat, töröljétek teljesen szárazra, majd finoman sózzátok, borsozzátok.
  5. Nagy teflon serpenyőben hevítsetek Floriol E-vitamin étolajat, majd magas lángon süssetek kérget a pofa darabokra. Elegendő 4-4 percet sütni mindkét oldalán. Az előpirított pofákat tegyétek a magas falú edénybe.
  6. Helyezzetek rozmaring ágakat a hús mellé, fedjétek be a tálat hőálló fedővel, majd tegyétek az előmelegített sütőbe 2,5 órára.
  7. Közben készítsétek el a lencsét is: magas falú fazékban kevés Floriol E-vitamin étolajon pirítsátok meg a felaprított hagymát. Mielőtt színt kapna, keverjétek hozzá az átmosott lencsét, majd öntsétek fel háromszoros mennyiségű vízzel. Adjátok hozzá a babérleveleket, finoman sózzátok, majd 50-60 perc alatt főzzétek puhára. Ha előbb elfogyna a víz, pótoljátok!
  8. Tálaljátok forrón, kevés krémesre kevert tejföllel!

 

Tippek

  • Rakjátok a lencsét is a hőálló edénybe és készítsétek el egyszerre az ételt!
  • Tálaljátok savanyúsággal, például csemegeuborkával.
  • Használjatok hozzá sárga angol mustárt!

 

Allergének

  • laktóz
  • mustár
  • zeller
További receptjeink
Sütőtökös pogácsa
Kókusztejes vajbabfőzelék
Rebarbarás somlói
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Epres spenótsaláta fetával
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Spárgakrémleves
Szilva chutney
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Pho leves - Vietnámi húsleves
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Cukkinis-rozmaringos farinata
Chorizós-krumplis taco
Tormakrémes-lazacos kréker
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.