Kakukkfüves-mustáros malacpofa lencsével
Kakukkfüves-mustáros malacpofa lencsével
Hozzávalók

1 kg malacpofa hús
3 ek Floriol E-vitamin étolaj
2 közepes fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
3 db sárgarépa
6 szál angol zeller
1 tk őrölt koriander
1 ek mustár
2 dl száraz vörösbor
6 db babérlevél
4 szál rozmaring
400 g konzerv paradicsom

só, bors

1 kis fej hagyma
2 ek Floriol E-vitamin étolaj
fél citrom leve
4 db babérlevél
500 g lencse
só, bors

tejföl a tálaláshoz

Kakukkfüves-mustáros malacpofa lencsével

Könnyen tradíció lehet ebből a receptből, annyira omlós a malac, és annyira ízletes a lencse, hogy az elkészítése minden percet megér. 

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
  2. Magas falú nagyobb vasedényben, amit sütőbe is lehet tenni, hevítsünk pár kanál Floriol E-vitamin étolajat. Pirítsuk meg a feldarabolt hagymát, az egészben hagyott fokhagymát, majd a megpucolt és centis szeletekre vágott sárgarépát és zellert is. Hintsük meg őrölt korianderrel és pirítsuk további 4-5 percig, hogy színt kapjanak.
  3. Öntsük fel a száraz vörösborral, keverjük bele a mustárt, majd néha átkavarva forraljuk 5 percig. Végül tegyük bele a paradicsomkonzervet és a babérleveleket is. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Hagyjuk egészben a malacpofa darabokat, töröljük teljesen szárazra, majd finoman sózzuk, borsozzuk.
  5. Nagy teflon serpenyőben hevítsünk Floriol E-vitamin étolajat, majd magas lángon süssünk kérget a pofa darabokra. Elegendő 4-4 percet sütni mindkét oldalán. Az előpirított pofákat tegyük a magas falú edénybe.
  6. Helyezzünk rozmaring ágakat a hús mellé, fedjük be a tálat hőálló fedővel, majd tegyük az előmelegített sütőbe 2,5 órára.
  7. Közben készítsük el a lencsét is: magas falú fazékban kevés Floriol E-vitamin étolajon pirítsuk meg a felaprított hagymát. Mielőtt színt kapna, keverjük hozzá az átmosott lencsét, majd öntsük fel háromszoros mennyiségű vízzel. Adjuk hozzá a babérleveleket, finoman sózzuk, majd 50-60 perc alatt főzzük puhára. Ha előbb elfogyna a víz, pótoljuk!
  8. Tálaljuk forrón, kevés krémesre kevert tejföllel!

Tippek

  1. Rakjuk a lencsét is a hőálló edénybe és készítsük el egyszerre az ételt!
  2. Tálaljuk savanyúsággal, például csemegeuborkával.
  3. Használjunk hozzá sárga angol mustárt!

Allergének

  • laktóz
  • mustár
  • zeller