Mustáros malacpofa lencsével
Mustáros malacpofa lencsével
Hozzávalók

6 főre:

1 kg malacpofa hús

3 ek Floriol E-vitamin étolaj
2 közepes fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
3 db sárgarépa
6 szál angol zeller
1 tk őrölt koriander
1 ek mustár
2 dl száraz vörösbor
6 db babérlevél
4 szál rozmaring
400 g konzerv paradicsom

só, bors

1 kis fej hagyma
2 ek Floriol E-vitamin étolaj
fél citrom leve
4 db babérlevél
500 g lencse
só, bors

tejföl a tálaláshoz

Mustáros malacpofa lencsével

Könnyen tradíció lehet ebből a receptből, annyira omlós a malac, és annyira ízletes a lencse, hogy az elkészítése minden percet megér.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 150° fokra.
  2. Magas falú nagyobb vasedényben, amit sütőbe is lehet tenni, hevítsetek pár kanál Floriol E-vitamin étolajat. Pirítsátok meg a feldarabolt hagymát, az egészben hagyott fokhagymát, majd a megpucolt és centis szeletekre vágott sárgarépát és zellert is. Hintsétek meg őrölt korianderrel és pirítsátok további 4-5 percig, hogy színt kapjanak.
  3. Öntsétek fel a száraz vörösborral, keverjétek bele a mustárt, majd néha átkavarva forraljátok 5 percig. Végül tegyétek bele a paradicsomkonzervet és a babérleveleket is. Sózzátok ízlés szerint.
  4. Hagyjátok egészben a malacpofa darabokat, töröljétek teljesen szárazra, majd finoman sózzátok, borsozzátok.
  5. Nagy teflon serpenyőben hevítsetek Floriol E-vitamin étolajat, majd magas lángon süssetek kérget a pofa darabokra. Elegendő 4-4 percet sütni mindkét oldalán. Az előpirított pofákat tegyétek a magas falú edénybe.
  6. Helyezzetek rozmaring ágakat a hús mellé, fedjétek be a tálat hőálló fedővel, majd tegyétek az előmelegített sütőbe 2,5 órára.
  7. Közben készítsétek el a lencsét is: magas falú fazékban kevés Floriol E-vitamin étolajon pirítsátok meg a felaprított hagymát. Mielőtt színt kapna, keverjétek hozzá az átmosott lencsét, majd öntsétek fel háromszoros mennyiségű vízzel. Adjátok hozzá a babérleveleket, finoman sózzátok, majd 50-60 perc alatt főzzétek puhára. Ha előbb elfogyna a víz, pótoljátok!
  8. Tálaljátok forrón, kevés krémesre kevert tejföllel!

 

Tippek

  • Rakjátok a lencsét is a hőálló edénybe és készítsétek el egyszerre az ételt!
  • Tálaljátok savanyúsággal, például csemegeuborkával.
  • Használjatok hozzá sárga angol mustárt!

 

Allergének

  • laktóz
  • mustár
  • zeller
További receptjeink
Lime-os csicseriborsó öntet
Olajban fagyasztott fűszerek
Csirkés paella
Római sali tejfölös öntettel
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Hajdinasaláta sült fetával
Mandulás narancstorta
Sárgabarackos batátakrémleves
Paradicsomos gratin
Gomba shakshuka
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Sütőben sült fánk
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.