Mustáros malacpofa lencsével
Hozzávalók
6 főre:
1 kg malacpofa hús
3 ek Floriol E-vitamin étolaj
2 közepes fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
3 db sárgarépa
6 szál angol zeller
1 tk őrölt koriander
1 ek mustár
2 dl száraz vörösbor
6 db babérlevél
4 szál rozmaring
400 g konzerv paradicsom
só, bors
1 kis fej hagyma
2 ek Floriol E-vitamin étolaj
fél citrom leve
4 db babérlevél
500 g lencse
só, bors
tejföl a tálaláshoz
Mustáros malacpofa lencsével
Könnyen tradíció lehet ebből a receptből, annyira omlós a malac, és annyira ízletes a lencse, hogy az elkészítése minden percet megér.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 150° fokra.
- Magas falú nagyobb vasedényben, amit sütőbe is lehet tenni, hevítsetek pár kanál Floriol E-vitamin étolajat. Pirítsátok meg a feldarabolt hagymát, az egészben hagyott fokhagymát, majd a megpucolt és centis szeletekre vágott sárgarépát és zellert is. Hintsétek meg őrölt korianderrel és pirítsátok további 4-5 percig, hogy színt kapjanak.
- Öntsétek fel a száraz vörösborral, keverjétek bele a mustárt, majd néha átkavarva forraljátok 5 percig. Végül tegyétek bele a paradicsomkonzervet és a babérleveleket is. Sózzátok ízlés szerint.
- Hagyjátok egészben a malacpofa darabokat, töröljétek teljesen szárazra, majd finoman sózzátok, borsozzátok.
- Nagy teflon serpenyőben hevítsetek Floriol E-vitamin étolajat, majd magas lángon süssetek kérget a pofa darabokra. Elegendő 4-4 percet sütni mindkét oldalán. Az előpirított pofákat tegyétek a magas falú edénybe.
- Helyezzetek rozmaring ágakat a hús mellé, fedjétek be a tálat hőálló fedővel, majd tegyétek az előmelegített sütőbe 2,5 órára.
- Közben készítsétek el a lencsét is: magas falú fazékban kevés Floriol E-vitamin étolajon pirítsátok meg a felaprított hagymát. Mielőtt színt kapna, keverjétek hozzá az átmosott lencsét, majd öntsétek fel háromszoros mennyiségű vízzel. Adjátok hozzá a babérleveleket, finoman sózzátok, majd 50-60 perc alatt főzzétek puhára. Ha előbb elfogyna a víz, pótoljátok!
- Tálaljátok forrón, kevés krémesre kevert tejföllel!
Tippek
- Rakjátok a lencsét is a hőálló edénybe és készítsétek el egyszerre az ételt!
- Tálaljátok savanyúsággal, például csemegeuborkával.
- Használjatok hozzá sárga angol mustárt!
Allergének
- laktóz
- mustár
- zeller