Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Hozzávalók
60 dkg csirkemáj
3 ek Floriol BALANCE étolaj
20 dkg chorizo vagy más szárazkolbász
800 g csicseriborsó (konzerv)
50 g bébispenót
3 gerezd fokhagyma
1 ek füstölt paprika
1 tk őrölt koriander
2 paradicsom
só, bors
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Kalória: ~ 605 kcal
Ez a recept megunhatatlan! Puha a máj, spanyol ízek, ilyen egy finom, hétköznapi ebéd. Vagy vacsora.
Elkészítés:
- Vágjátok fel a csirkemájat 5-6 centis darabokra, a nagyobb ereket távolítsátok el belőle.
- Hevítsetek Floriol BALANCE étolajat egy magas falú serpenyőben. Ha elég forró, adjátok hozzá a fél cm-es karikákra vágott chorizo kolbászt. Süssétek 1-2 percig, majd adjátok hozzá a csirkemájat is.
- 3-4 perc sütés után forgassatok a májakon, majd adjátok az egészhez a fokhagymát, a füstölt paprikát, az őrölt koriandert és az apró kockákra vágott paradicsomot.
- Amint elkezd forrni, keverjétek az ételhez a leszűrt csicseriborsót és a spenótot is. Forraljátok össze, és pirítsátok még 5-10 percig, majd sózzátok meg ízlés szerint.
- Tálaljátok forrón friss petrezselyemmel.
Tippek:
- Adjatok főzés közben az ételhez a csicseriborsó levéből is, így szaftosabb lesz.
- Szárított, beáztatott, majd puhára főzött csicseriborsóval is elkészíthetitek!
- Figyeljetek arra, hogy ne süssétek túl a májat!
- Friss kakukkfű is nagyon passzol az ételhez!