Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Hozzávalók

60 dkg csirkemáj
3 ek Floriol BALANCE étolaj
20 dkg chorizo vagy más szárazkolbász
800 g csicseriborsó (konzerv)
50 g bébispenót
3 gerezd fokhagyma
1 ek füstölt paprika
1 tk őrölt koriander
2 paradicsom
só, bors

Chorizós csirkemáj csicseriborsóval

Kalória: ~ 605 kcal

Ez a recept megunhatatlan! Puha a máj, spanyol ízek, ilyen egy finom, hétköznapi ebéd. Vagy vacsora.

Elkészítés:

  1. Vágjátok fel a csirkemájat 5-6 centis darabokra, a nagyobb ereket távolítsátok el belőle.
  2. Hevítsetek Floriol BALANCE étolajat egy magas falú serpenyőben. Ha elég forró, adjátok hozzá a fél cm-es karikákra vágott chorizo kolbászt. Süssétek 1-2 percig, majd adjátok hozzá a csirkemájat is.
  3. 3-4 perc sütés után forgassatok a májakon, majd adjátok az egészhez a fokhagymát, a füstölt paprikát, az őrölt koriandert és az apró kockákra vágott paradicsomot.
  4. Amint elkezd forrni, keverjétek az ételhez a leszűrt csicseriborsót és a spenótot is. Forraljátok össze, és pirítsátok még 5-10 percig, majd sózzátok meg ízlés szerint.
  5. Tálaljátok forrón friss petrezselyemmel.

Tippek:

  • Adjatok főzés közben az ételhez a csicseriborsó levéből is, így szaftosabb lesz.
  • Szárított, beáztatott, majd puhára főzött csicseriborsóval is elkészíthetitek!
  • Figyeljetek arra, hogy ne süssétek túl a májat!
  • Friss kakukkfű is nagyon passzol az ételhez!
További receptjeink
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Lazac steak cukkini spagettivel
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Répás mungóbab saláta
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Mandulás narancstorta
Körtés-diós pite
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Kovászos uborkakrémleves
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Tom Kha Ghai
Hajdinasaláta sült fetával
Csokimousse tészta ropogóssal
Meggyes-mandulás krémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.