Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Hozzávalók

60 dkg csirkemáj
3 ek Floriol BALANCE étolaj
20 dkg chorizo vagy más szárazkolbász
800 g csicseriborsó (konzerv)
50 g bébispenót
3 gerezd fokhagyma
1 ek füstölt paprika
1 tk őrölt koriander
2 paradicsom
só, bors

Chorizós csirkemáj csicseriborsóval

Kalória: ~ 605 kcal

Ez a recept megunhatatlan! Puha a máj, spanyol ízek, ilyen egy finom, hétköznapi ebéd. Vagy vacsora.

Elkészítés:

  1. Vágjátok fel a csirkemájat 5-6 centis darabokra, a nagyobb ereket távolítsátok el belőle.
  2. Hevítsetek Floriol BALANCE étolajat egy magas falú serpenyőben. Ha elég forró, adjátok hozzá a fél cm-es karikákra vágott chorizo kolbászt. Süssétek 1-2 percig, majd adjátok hozzá a csirkemájat is.
  3. 3-4 perc sütés után forgassatok a májakon, majd adjátok az egészhez a fokhagymát, a füstölt paprikát, az őrölt koriandert és az apró kockákra vágott paradicsomot.
  4. Amint elkezd forrni, keverjétek az ételhez a leszűrt csicseriborsót és a spenótot is. Forraljátok össze, és pirítsátok még 5-10 percig, majd sózzátok meg ízlés szerint.
  5. Tálaljátok forrón friss petrezselyemmel.

Tippek:

  • Adjatok főzés közben az ételhez a csicseriborsó levéből is, így szaftosabb lesz.
  • Szárított, beáztatott, majd puhára főzött csicseriborsóval is elkészíthetitek!
  • Figyeljetek arra, hogy ne süssétek túl a májat!
  • Friss kakukkfű is nagyon passzol az ételhez!
További receptjeink
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Sült barack vaníliafagyival
Sütőtökös pogácsa
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Fekete kagyló spagettivel
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Pikáns mézes-mustáros öntet
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Grillezett pisztráng zellersalátával
Gyömbéres keksz
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Szilvás-csokis torta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.