https://www.traditionrolex.com/1

Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Hozzávalók

A salátához:

A humuszhoz:

  • 2x 400 g csicseriborsó konzerv
  • 2 ek tahini paszta (szezámpaszta)
  • 2 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • fél citrom leve
  • só, bors

A csirkemájhoz:

Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával

Kalória: ~ 690 kcal

Szaftos máj, friss kápia paprika és tartalmas humusz. Ez az étel könnyen a kedvenc nyári ételetek lehet.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 220 ºC-ra. Ha van grillfokozat, kapcsoljátok be!
  2. Mossátok meg alaposan a kápia paprikákat, helyezzétek őket fém tepsire, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek 20-25 percig, amíg megfeketedik a héja, de közben egyszer fordítsátok át őket!
  3. Ha megsült a paprika, tegyétek tálba, majd fedjétek le, és hagyjátok kihűlni.
  4. Húzzátok le a kápiák héját, és szedjétek ki a magjait is.
  5. Daraboljátok fel a sült kápiát, a megmosott paradicsomot és a magozott olajbogyót is. Forgassátok össze az alaposan megmosott, leszárított rukkolával és a Floriol Kevert Olívaolajjal, majd tegyétek félre.
  6. Öntsétek le a csicseriborsó konzervek levét, majd tegyétek aprítógépbe a Floriol Kevert Olívaolajjal és a tahinivel együtt. Facsarjátok bele egy fél citrom levét is. Turmixoljátok össze, majd sózzátok ízlés szerint. Fogyasztásig tegyétek a hűtőbe.
  7. Vágjátok fel a csirkemájat 4-6 cm-es darabokra. Közben, ha szükséges, távolítsátok el a nagyobb ereket.
  8. Hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat egy nagy teflonserpenyőbe, közepesnél magasabb hőmérsékleten. Ha elég forró, helyezzétek bele óvatosan a feldarabolt májakat. Süssétek 2-4 percig, majd forgassátok át őket, és süssétek további 4-5 percig. Végül hintsétek meg apróra vágott petrezselyemmel, és így fejezzétek be a sütést. Arra figyeljetek, hogy ne süssétek túl a májat, mert könnyen kiszárad. Ha elkészült a máj, akkor sózzátok meg ízlés szerint.
  9. Tálaljátok a forró májat a hideg humusszal és a sült kápia salátával!

Tippek

  • Töröljétek szárazra sütés előtt a májat (általában minden húst), így könnyebb lesz vele dolgozni.
  • Érdemes kivenni egy - egy darab májat sütés közben: vágjátok félbe, és ha már nem véres a közepe, akkor kész is van. Ha viszont még véres, tegyük vissza pár percre.
  • Hintsétek meg pirított szezámmaggal a humuszt tálaláskor!

Allergének

  • szezám
További receptjeink
Chorizós-krumplis taco
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Brokkoli rizottó
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Fitt zserbó
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Házi Worcestershire-szósz
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Angol reggeli
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Zablisztes ropi
Epres tejpite
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1