Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Hozzávalók

A salátához:

A humuszhoz:

  • 2x 400 g csicseriborsó konzerv
  • 2 ek tahini paszta (szezámpaszta)
  • 2 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • fél citrom leve
  • só, bors

A csirkemájhoz:

Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával

Kalória: ~ 690 kcal

Szaftos máj, friss kápia paprika és tartalmas humusz. Ez az étel könnyen a kedvenc nyári ételetek lehet.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 220 ºC-ra. Ha van grillfokozat, kapcsoljátok be!
  2. Mossátok meg alaposan a kápia paprikákat, helyezzétek őket fém tepsire, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek 20-25 percig, amíg megfeketedik a héja, de közben egyszer fordítsátok át őket!
  3. Ha megsült a paprika, tegyétek tálba, majd fedjétek le, és hagyjátok kihűlni.
  4. Húzzátok le a kápiák héját, és szedjétek ki a magjait is.
  5. Daraboljátok fel a sült kápiát, a megmosott paradicsomot és a magozott olajbogyót is. Forgassátok össze az alaposan megmosott, leszárított rukkolával és a Floriol Kevert Olívaolajjal, majd tegyétek félre.
  6. Öntsétek le a csicseriborsó konzervek levét, majd tegyétek aprítógépbe a Floriol Kevert Olívaolajjal és a tahinivel együtt. Facsarjátok bele egy fél citrom levét is. Turmixoljátok össze, majd sózzátok ízlés szerint. Fogyasztásig tegyétek a hűtőbe.
  7. Vágjátok fel a csirkemájat 4-6 cm-es darabokra. Közben, ha szükséges, távolítsátok el a nagyobb ereket.
  8. Hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat egy nagy teflonserpenyőbe, közepesnél magasabb hőmérsékleten. Ha elég forró, helyezzétek bele óvatosan a feldarabolt májakat. Süssétek 2-4 percig, majd forgassátok át őket, és süssétek további 4-5 percig. Végül hintsétek meg apróra vágott petrezselyemmel, és így fejezzétek be a sütést. Arra figyeljetek, hogy ne süssétek túl a májat, mert könnyen kiszárad. Ha elkészült a máj, akkor sózzátok meg ízlés szerint.
  9. Tálaljátok a forró májat a hideg humusszal és a sült kápia salátával!

Tippek

  • Töröljétek szárazra sütés előtt a májat (általában minden húst), így könnyebb lesz vele dolgozni.
  • Érdemes kivenni egy - egy darab májat sütés közben: vágjátok félbe, és ha már nem véres a közepe, akkor kész is van. Ha viszont még véres, tegyük vissza pár percre.
  • Hintsétek meg pirított szezámmaggal a humuszt tálaláskor!

Allergének

  • szezám
További receptjeink
Zöldséges muhammara papadammal
Fekete kagyló spagettivel
Paradicsomos gratin
Sült barack vaníliafagyival
Húsvéti sonkasaláta
Grillezett pisztráng zellersalátával
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Csokimousse tészta ropogóssal
Spárgakrémleves
Adventi bonbonok
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Répás mungóbab saláta
Francia hagymaleves
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.