Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Hozzávalók
A salátához:
- 6 db kápia paprika
- 20 dkg magozott olívabogyó
- 20 dkg paradicsom
- 60 g rukkola
- 2 ek Floriol Kevert Olívaolaj
A humuszhoz:
- 2x 400 g csicseriborsó konzerv
- 2 ek tahini paszta (szezámpaszta)
- 2 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- fél citrom leve
- só, bors
A csirkemájhoz:
- 60 dkg csirkemáj
- 2 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- csokor friss petrezselyem
- só, bors
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Kalória: ~ 690 kcal
Szaftos máj, friss kápia paprika és tartalmas humusz. Ez az étel könnyen a kedvenc nyári ételetek lehet.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 220 ºC-ra. Ha van grillfokozat, kapcsoljátok be!
- Mossátok meg alaposan a kápia paprikákat, helyezzétek őket fém tepsire, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek 20-25 percig, amíg megfeketedik a héja, de közben egyszer fordítsátok át őket!
- Ha megsült a paprika, tegyétek tálba, majd fedjétek le, és hagyjátok kihűlni.
- Húzzátok le a kápiák héját, és szedjétek ki a magjait is.
- Daraboljátok fel a sült kápiát, a megmosott paradicsomot és a magozott olajbogyót is. Forgassátok össze az alaposan megmosott, leszárított rukkolával és a Floriol Kevert Olívaolajjal, majd tegyétek félre.
- Öntsétek le a csicseriborsó konzervek levét, majd tegyétek aprítógépbe a Floriol Kevert Olívaolajjal és a tahinivel együtt. Facsarjátok bele egy fél citrom levét is. Turmixoljátok össze, majd sózzátok ízlés szerint. Fogyasztásig tegyétek a hűtőbe.
- Vágjátok fel a csirkemájat 4-6 cm-es darabokra. Közben, ha szükséges, távolítsátok el a nagyobb ereket.
- Hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat egy nagy teflonserpenyőbe, közepesnél magasabb hőmérsékleten. Ha elég forró, helyezzétek bele óvatosan a feldarabolt májakat. Süssétek 2-4 percig, majd forgassátok át őket, és süssétek további 4-5 percig. Végül hintsétek meg apróra vágott petrezselyemmel, és így fejezzétek be a sütést. Arra figyeljetek, hogy ne süssétek túl a májat, mert könnyen kiszárad. Ha elkészült a máj, akkor sózzátok meg ízlés szerint.
- Tálaljátok a forró májat a hideg humusszal és a sült kápia salátával!
Tippek
- Töröljétek szárazra sütés előtt a májat (általában minden húst), így könnyebb lesz vele dolgozni.
- Érdemes kivenni egy - egy darab májat sütés közben: vágjátok félbe, és ha már nem véres a közepe, akkor kész is van. Ha viszont még véres, tegyük vissza pár percre.
- Hintsétek meg pirított szezámmaggal a humuszt tálaláskor!
Allergének
- szezám