Narancsos-citromfüves pulyka
Hozzávalók
4 főre:
A húshoz
- 70 dkg pulykamell
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szál citromnád
- 2 ek barna cukor
- 4-5 narancs leve
- 3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
- 2 ek halszósz
- 6-8 koktélparadicsom
- friss citromfű és koriander a tálaláshoz
- só, bors
A körethez
- 2 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
- 20 dkg rizs
- 3,3 dl víz
- só
Narancsos-citromfüves pulyka
Kalória: ~ 570 kcal
A citromfű csodákra képes a pulykával! Próbáljuk ki, ha szeretnénk picit feldobni az ebédünket.
ELKÉSZÍTÉS
- Vágjátok fel a pulykamellet 4-5 centis kockákra. Nagy keverőedényben dolgozzátok össze a zúzott fokhagymával, a vékonyra szeletelt citromnáddal, a cukorral, a kanálnyi Floriol Omega 3&6 étolajjal és a halszósszal. Öntsétek nyakon a narancsok levével, forgassátok össze, fedjétek le és hagyjátok pácolódni legalább 3-4 órán keresztül.
- Főzés előtt szedjétek ki a húsokat a pácból, és hagyjátok lecsepegni kicsit. A pácot tegyétek félre!
- Magas falú edényben hevítsetek kanálnyi Floriol étolajat. Adjátok hozzá a rizst, sózzátok meg és pirítsátok át pár perc alatt, majd öntsétek fel a vízzel. Fedjétek le azonnal, vegyétek a legalacsonyabb fokozatra a lángot, és 15-20 perc alatt főzzétek készre.
- Közben hevítsetek Floriol étolajat nagy teflonserpenyőben. Tegyétek a serpenyőbe a lecsepegtetett húsokat, majd néha átforgatva pirítsátok aranybarnára 10-12 perc alatt.
- Vágjátok félbe a koktélparadicsomokat, és tegyétek a húsok mellé, majd öntsétek fel a páclével is. Sűrítsétek be nagy lángon, hogy kevés szaftja is maradjon, majd tálaljátok forrón a rizzsel és a friss fűszernövényekkel.
ALLERGÉNEK
- hal
TIPPEK
- Morzsoljatok a rizshez kevés sáfrányos szeklicét. Nagyon szép sárga lesz tőle!
- Keverhettek a páclébe kanálnyi őrölt koriandert is.
- A chilit se hagyjátok ki, ha szeretitek!