Narancsos-citromfüves pulyka
Narancsos-citromfüves pulyka
Hozzávalók

4 főre:

A húshoz

  • 70 dkg pulykamell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szál citromnád
  • 2 ek barna cukor
  • 4-5 narancs leve
  • 3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 2 ek halszósz
  • 6-8 koktélparadicsom
  • friss citromfű és koriander a tálaláshoz
  • só, bors

A körethez

Narancsos-citromfüves pulyka

Kalória: ~ 570 kcal

A citromfű csodákra képes a pulykával! Próbáljuk ki, ha szeretnénk picit feldobni az ebédünket.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Vágjátok fel a pulykamellet 4-5 centis kockákra. Nagy keverőedényben dolgozzátok össze a zúzott fokhagymával, a vékonyra szeletelt citromnáddal, a cukorral, a kanálnyi Floriol Omega 3&6 étolajjal és a halszósszal. Öntsétek nyakon a narancsok levével, forgassátok össze, fedjétek le és hagyjátok pácolódni legalább 3-4 órán keresztül.
  2. Főzés előtt szedjétek ki a húsokat a pácból, és hagyjátok lecsepegni kicsit. A pácot tegyétek félre!
  3. Magas falú edényben hevítsetek kanálnyi Floriol étolajat. Adjátok hozzá a rizst, sózzátok meg és pirítsátok át pár perc alatt, majd öntsétek fel a vízzel. Fedjétek le azonnal, vegyétek a legalacsonyabb fokozatra a lángot, és 15-20 perc alatt főzzétek készre.
  4. Közben hevítsetek Floriol étolajat nagy teflonserpenyőben. Tegyétek a serpenyőbe a lecsepegtetett húsokat, majd néha átforgatva pirítsátok aranybarnára 10-12 perc alatt.
  5. Vágjátok félbe a koktélparadicsomokat, és tegyétek a húsok mellé, majd öntsétek fel a páclével is. Sűrítsétek be nagy lángon, hogy kevés szaftja is maradjon, majd tálaljátok forrón a rizzsel és a friss fűszernövényekkel.

ALLERGÉNEK

  • hal

TIPPEK

  • Morzsoljatok a rizshez kevés sáfrányos szeklicét. Nagyon szép sárga lesz tőle!
  • Keverhettek a páclébe kanálnyi őrölt koriandert is.
  • A chilit se hagyjátok ki, ha szeretitek!
További receptjeink
Húsvéti sonkasaláta
Mini lángos falatok
Nyulas ravioli gombaszósszal
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Őszi skillet
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Keleti marhasaláta
Zöldséges muhammara papadammal
Mini Margherita pizza
Brokkoli rizottó
Lazac steak cukkini spagettivel
Grillezett pisztráng zellersalátával
Teriyaki lazac rizstésztával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.