Narancsos-citromfüves pulyka
Narancsos-citromfüves pulyka
Hozzávalók

4 főre:

A húshoz

  • 70 dkg pulykamell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szál citromnád
  • 2 ek barna cukor
  • 4-5 narancs leve
  • 3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 2 ek halszósz
  • 6-8 koktélparadicsom
  • friss citromfű és koriander a tálaláshoz
  • só, bors

A körethez

Narancsos-citromfüves pulyka

Kalória: ~ 570 kcal

A citromfű csodákra képes a pulykával! Próbáljuk ki, ha szeretnénk picit feldobni az ebédünket.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Vágjátok fel a pulykamellet 4-5 centis kockákra. Nagy keverőedényben dolgozzátok össze a zúzott fokhagymával, a vékonyra szeletelt citromnáddal, a cukorral, a kanálnyi Floriol Omega 3&6 étolajjal és a halszósszal. Öntsétek nyakon a narancsok levével, forgassátok össze, fedjétek le és hagyjátok pácolódni legalább 3-4 órán keresztül.
  2. Főzés előtt szedjétek ki a húsokat a pácból, és hagyjátok lecsepegni kicsit. A pácot tegyétek félre!
  3. Magas falú edényben hevítsetek kanálnyi Floriol étolajat. Adjátok hozzá a rizst, sózzátok meg és pirítsátok át pár perc alatt, majd öntsétek fel a vízzel. Fedjétek le azonnal, vegyétek a legalacsonyabb fokozatra a lángot, és 15-20 perc alatt főzzétek készre.
  4. Közben hevítsetek Floriol étolajat nagy teflonserpenyőben. Tegyétek a serpenyőbe a lecsepegtetett húsokat, majd néha átforgatva pirítsátok aranybarnára 10-12 perc alatt.
  5. Vágjátok félbe a koktélparadicsomokat, és tegyétek a húsok mellé, majd öntsétek fel a páclével is. Sűrítsétek be nagy lángon, hogy kevés szaftja is maradjon, majd tálaljátok forrón a rizzsel és a friss fűszernövényekkel.

ALLERGÉNEK

  • hal

TIPPEK

  • Morzsoljatok a rizshez kevés sáfrányos szeklicét. Nagyon szép sárga lesz tőle!
  • Keverhettek a páclébe kanálnyi őrölt koriandert is.
  • A chilit se hagyjátok ki, ha szeretitek!