Kuszkuszos töltött paprika
Kuszkuszos töltött paprika
Hozzávalók
 
  • 300 g darált pulykahús
  • 2 tojás
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 4-5 kápia paprika
  • 4-5 tölteni való paprika
  • só, bors
 

Kuszkuszos töltött paprika

Kalória: ~ 470 kcal

Csodásan könnyű verziója a régi klasszikusnak, kuszkusszal és pulykahússal, amit mindenképp érdemes kipróbálnotok!

Elkészítés:

  1. Magas falú fazékban hevítsetek kevés Floriol Kevert Olívaolajat. Futtassátok meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát, majd a kuszkuszt. Sózzátok, öntsétek fel a vízzel, fedjétek le, és főzzétek a legalacsonyabb lángon 15 percig. Utána adjátok hozzá a fél citrom levét, majd hagyjátok hűlni.
  2. Keverjétek ki a darált hússal a tojást és az előfőzött kuszkuszt. Adjátok hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd sózzátok, borsozzátok, végül gyúrjatok masszát belőle.
  3. Vágjátok le a kápia és a tölteni való paprikák végét. Távolítsátok el a magházat, majd mossátok át alaposan a paprikákat. A hegyesebb végükön finoman vágjátok be, ez segít majd a töltés közben.
  4. Töltsétek meg a húsos-kuszkuszos masszával a paprikákat elég szorosan, de azért óvatosan, ne repedjenek ki.
  5. Magas falú nagy fazékban hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Futtassátok meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát, majd öntsétek fel a passzírozott paradicsommal. Tegyétek bele a töltött paprikákat, akár két rétegben is. Öntsétek fel annyi vízzel, hogy a második réteg paprikáknak is legalább a kétharmadát ellepje a szósz. Sózzátok, fedjétek le, majd közepesnél alacsonyabb lángon főzzétek készre 50 perc alatt.
  6. Főzés közben óvatosan forgathattok a paprikákon.
  7. Ha megfőttek a paprikák a töltelékkel együtt, akkor szedjétek ki a paprikákat a szószból. Sűrítsetek a maradék szószon, ha szükségesnek találjátok, majd botmixerrel turmixoljátok selymesre.
  8. Szeleteljétek fel a töltött paprikákat, majd tálaljátok vegyesen és öntsétek le a paradicsomszósszal.

Tippek:

  • Petrezselyem mellett mentát is adhattok hozzá!
  • Adjatok kevés Floriol Kevert Olívaolajat a paradicsomszószhoz miközben turmixoljátok, selymesebb lesz tőle a mártás.
  • Pulykahús helyett darált marhával, vagy akár báránnyal is elkészíthetitek.

Allergének:

  • glutén
  • tójás
További receptjeink
Tejfölös nyúlraguleves
Kókusztejes vajbabfőzelék
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Tejcsokis-diós fánk
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Finn lazacleves
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Bárány muszaka
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Olívás brownie
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Mini lángos falatok
Csokimousse tészta ropogóssal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.