Kuszkuszos töltött paprika
Hozzávalók
- 2 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 1 közepes hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 g kuszkusz
- 4 dl víz
- fél citrom leve
- só
- 300 g darált pulykahús
- 2 tojás
- 1 csokor friss petrezselyem
- 4-5 kápia paprika
- 4-5 tölteni való paprika
- só, bors
- 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 800 g passzírozott paradicsompüré
- só, bors
Kuszkuszos töltött paprika
Kalória: ~ 470 kcal
Csodásan könnyű verziója a régi klasszikusnak, kuszkusszal és pulykahússal, amit mindenképp érdemes kipróbálnotok!
Elkészítés:
- Magas falú fazékban hevítsetek kevés Floriol Kevert Olívaolajat. Futtassátok meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát, majd a kuszkuszt. Sózzátok, öntsétek fel a vízzel, fedjétek le, és főzzétek a legalacsonyabb lángon 15 percig. Utána adjátok hozzá a fél citrom levét, majd hagyjátok hűlni.
- Keverjétek ki a darált hússal a tojást és az előfőzött kuszkuszt. Adjátok hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd sózzátok, borsozzátok, végül gyúrjatok masszát belőle.
- Vágjátok le a kápia és a tölteni való paprikák végét. Távolítsátok el a magházat, majd mossátok át alaposan a paprikákat. A hegyesebb végükön finoman vágjátok be, ez segít majd a töltés közben.
- Töltsétek meg a húsos-kuszkuszos masszával a paprikákat elég szorosan, de azért óvatosan, ne repedjenek ki.
- Magas falú nagy fazékban hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Futtassátok meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát, majd öntsétek fel a passzírozott paradicsommal. Tegyétek bele a töltött paprikákat, akár két rétegben is. Öntsétek fel annyi vízzel, hogy a második réteg paprikáknak is legalább a kétharmadát ellepje a szósz. Sózzátok, fedjétek le, majd közepesnél alacsonyabb lángon főzzétek készre 50 perc alatt.
- Főzés közben óvatosan forgathattok a paprikákon.
- Ha megfőttek a paprikák a töltelékkel együtt, akkor szedjétek ki a paprikákat a szószból. Sűrítsetek a maradék szószon, ha szükségesnek találjátok, majd botmixerrel turmixoljátok selymesre.
- Szeleteljétek fel a töltött paprikákat, majd tálaljátok vegyesen és öntsétek le a paradicsomszósszal.
Tippek:
- Petrezselyem mellett mentát is adhattok hozzá!
- Adjatok kevés Floriol Kevert Olívaolajat a paradicsomszószhoz miközben turmixoljátok, selymesebb lesz tőle a mártás.
- Pulykahús helyett darált marhával, vagy akár báránnyal is elkészíthetitek.
Allergének:
- glutén
- tójás