Kuszkuszos töltött paprika
Kuszkuszos töltött paprika
Hozzávalók
 
  • 300 g darált pulykahús
  • 2 tojás
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 4-5 kápia paprika
  • 4-5 tölteni való paprika
  • só, bors
 

Kuszkuszos töltött paprika

Kalória: ~ 470 kcal

Csodásan könnyű verziója a régi klasszikusnak, kuszkusszal és pulykahússal, amit mindenképp érdemes kipróbálnotok!

Elkészítés:

  1. Magas falú fazékban hevítsetek kevés Floriol Kevert Olívaolajat. Futtassátok meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát, majd a kuszkuszt. Sózzátok, öntsétek fel a vízzel, fedjétek le, és főzzétek a legalacsonyabb lángon 15 percig. Utána adjátok hozzá a fél citrom levét, majd hagyjátok hűlni.
  2. Keverjétek ki a darált hússal a tojást és az előfőzött kuszkuszt. Adjátok hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd sózzátok, borsozzátok, végül gyúrjatok masszát belőle.
  3. Vágjátok le a kápia és a tölteni való paprikák végét. Távolítsátok el a magházat, majd mossátok át alaposan a paprikákat. A hegyesebb végükön finoman vágjátok be, ez segít majd a töltés közben.
  4. Töltsétek meg a húsos-kuszkuszos masszával a paprikákat elég szorosan, de azért óvatosan, ne repedjenek ki.
  5. Magas falú nagy fazékban hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Futtassátok meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát, majd öntsétek fel a passzírozott paradicsommal. Tegyétek bele a töltött paprikákat, akár két rétegben is. Öntsétek fel annyi vízzel, hogy a második réteg paprikáknak is legalább a kétharmadát ellepje a szósz. Sózzátok, fedjétek le, majd közepesnél alacsonyabb lángon főzzétek készre 50 perc alatt.
  6. Főzés közben óvatosan forgathattok a paprikákon.
  7. Ha megfőttek a paprikák a töltelékkel együtt, akkor szedjétek ki a paprikákat a szószból. Sűrítsetek a maradék szószon, ha szükségesnek találjátok, majd botmixerrel turmixoljátok selymesre.
  8. Szeleteljétek fel a töltött paprikákat, majd tálaljátok vegyesen és öntsétek le a paradicsomszósszal.

Tippek:

  • Petrezselyem mellett mentát is adhattok hozzá!
  • Adjatok kevés Floriol Kevert Olívaolajat a paradicsomszószhoz miközben turmixoljátok, selymesebb lesz tőle a mártás.
  • Pulykahús helyett darált marhával, vagy akár báránnyal is elkészíthetitek.

Allergének:

  • glutén
  • tójás
További receptjeink
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Adventi bonbonok
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Spenótos tofu-paneer
Répás mungóbab saláta
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Boeuf Bourguignon
Sütőtökös muffin almás karamellel
Sonkás Crepe
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Füstös csirke kebab pitával
Narancsos-citromfüves pulyka
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Cézár öntet
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Tonhal caprese
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.