Citromfüves tofuburger
Citromfüves tofuburger
Hozzávalók

 

  • 2 sárgarépa
  • 3-4 retek
  • 2 dl víz
  • 1 tk cukor
  • 1 kk só
  • 2 ek borecet

 

  • 2-3 ek Floriol Vitamins étolaj
  • 2 hamburger buci
  • 400 g tofu
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes lilahagyma
  • 20 g friss citromfű
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 tojás
  • 70 g zsemlemorzsa
  • frissen őrölt bors

 

  • 5 ek sriracha szósz
  • 100 g majonéz
  • 1 lilahagyma
  • fél kígyóuborka
  • friss koriander

 

 

Citromfüves tofuburger

Kalória: 740 kcal

Ez a recept garantáltan favorit lesz a nyáron: a tofuval csodát tesz, ha ledaráljátok és így készítetek belőle pogácsát a burgerbe! Könnyű, szaftos! 

Elkészítés

 

  1. Pucoljátok meg a répát és a retket, majd vágjátok julienre. Forraljátok fel a vizet a cukorral, borecettel, sóval, majd tegyétek bele a felvágott répát és a retket. Hagyjátok pácolódni legalább egy órát!
  2. Nagy serpenyőben hevítsetek kevés Floriol Vitamins étolajat, majd futtassátok meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát pár perc alatt. Hagyjátok hűlni.
  3. Konyhai aprítógépben daráljátok le a tofut, hogy darabos pépes állagot kapjatok. Nagy keverőedényben gyúrjátok össze a pirított hagymával, fokhagymával, tojással, szójaszósszal. Adjátok hozzá az apróra vágott citromfüvet és a zsemlemorzsát, majd gyúrjátok készre. Formázzatok hamburger pogácsát belőle.
  4. Hevítsetek Floriol Vitamins étolajat nagy serpenyőben. Helyezzétek a tofu burgereket a forró olajba, majd süssétek készre közepes lángon mindkét oldalát 4-4 perc alatt. Vágjátok ketté a hamburger bucikat és pirítsátok meg mindkét oldalát, amíg a tofu burger pihen sütés után.
  5. Keverjétek el a sriracha szószt a majonézzel.
  6. Állítsátok össze a burgereket: Kenjétek meg sriracha majonézzel a bucik mindkét felét. Folytassátok szeletelt kígyóuborkával, vékonyra szelt lilahagymával. Helyezzétek rá tofu burgereket, majd halmozzatok rá pácolt retket, répát. Végül hintsétek meg friss korianderrel!

 

Tippek

 

  • Tegyetek a répa és a retek páchoz kanálnyi halszószt. Akár napokkal előre is elkészíthetitek. 

  • Csináljatok házi majonézt a sriracha mártáshoz! 

  • Kevés friss chilivel is bolondíthatjátok a burgert. 

 

Allergének

 
  • szója
  • glutén
  • tojás
További receptjeink
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Fokhagymás-spenótos garnéla
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Májgombócleves palacsintatésztával
Mexikói jalapeno coleslaw
Lime-os csicseriborsó öntet
Tapenád kovászos bagettel
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Nyulas ravioli gombaszósszal
Répás mungóbab saláta
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Borsófőzelék pulykafasírttal
Kovászos uborkakrémleves
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Mandulás narancstorta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.