Citromfüves tofuburger
Citromfüves tofuburger
Hozzávalók

 

  • 2 sárgarépa
  • 3-4 retek
  • 2 dl víz
  • 1 tk cukor
  • 1 kk só
  • 2 ek borecet

 

  • 2-3 ek Floriol Vitamins étolaj
  • 2 hamburger buci
  • 400 g tofu
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes lilahagyma
  • 20 g friss citromfű
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 tojás
  • 70 g zsemlemorzsa
  • frissen őrölt bors

 

  • 5 ek sriracha szósz
  • 100 g majonéz
  • 1 lilahagyma
  • fél kígyóuborka
  • friss koriander

 

 

Citromfüves tofuburger

Kalória: 740 kcal

Ez a recept garantáltan favorit lesz a nyáron: a tofuval csodát tesz, ha ledaráljátok és így készítetek belőle pogácsát a burgerbe! Könnyű, szaftos! 

Elkészítés

 

  1. Pucoljátok meg a répát és a retket, majd vágjátok julienre. Forraljátok fel a vizet a cukorral, borecettel, sóval, majd tegyétek bele a felvágott répát és a retket. Hagyjátok pácolódni legalább egy órát!
  2. Nagy serpenyőben hevítsetek kevés Floriol Vitamins étolajat, majd futtassátok meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát pár perc alatt. Hagyjátok hűlni.
  3. Konyhai aprítógépben daráljátok le a tofut, hogy darabos pépes állagot kapjatok. Nagy keverőedényben gyúrjátok össze a pirított hagymával, fokhagymával, tojással, szójaszósszal. Adjátok hozzá az apróra vágott citromfüvet és a zsemlemorzsát, majd gyúrjátok készre. Formázzatok hamburger pogácsát belőle.
  4. Hevítsetek Floriol Vitamins étolajat nagy serpenyőben. Helyezzétek a tofu burgereket a forró olajba, majd süssétek készre közepes lángon mindkét oldalát 4-4 perc alatt. Vágjátok ketté a hamburger bucikat és pirítsátok meg mindkét oldalát, amíg a tofu burger pihen sütés után.
  5. Keverjétek el a sriracha szószt a majonézzel.
  6. Állítsátok össze a burgereket: Kenjétek meg sriracha majonézzel a bucik mindkét felét. Folytassátok szeletelt kígyóuborkával, vékonyra szelt lilahagymával. Helyezzétek rá tofu burgereket, majd halmozzatok rá pácolt retket, répát. Végül hintsétek meg friss korianderrel!

 

Tippek

 

  • Tegyetek a répa és a retek páchoz kanálnyi halszószt. Akár napokkal előre is elkészíthetitek. 

  • Csináljatok házi majonézt a sriracha mártáshoz! 

  • Kevés friss chilivel is bolondíthatjátok a burgert. 

 

Allergének

 
  • szója
  • glutén
  • tojás
További receptjeink
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Fitt zserbó
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Olívaolajos málnás piskótatorta
Füstös csirke kebab pitával
Rizstészta tofuval és gombával
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Olívás mangó pop
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.