Lazac steak cukkini spagettivel
Hozzávalók
- 4 ek Floriol Omega+ étolaj
- 2x ~15-20 dkg lazac szelet
- 500 g cukkini
- 150 g pesto
- 1 lime
- céklacsíra a tálaláshoz
- só, bors
A pestohoz:
- 40 g bazsalikom
- 40 g szeletelt mandula
- 40 g parmezán sajt
- 30 g Floriol Extraszűz Olívaolaj
- só
Lazac steak cukkini spagettivel
Kalória: ~ 710 kcal
Könnyű ebéd vagy vacsora! Cukkiniből szaftos tésztát készítünk a hal mellé, amihez a sajt és a mandula biztosítja az ízeket.
Elkészítés
- Készítsetek házi pestot: konyhai aprítógépben pürésítsétek le a bazsalikomot, mandulát és a reszelt parmezánt Floriol Extraszűz Olívaolajjal, hogy sűrű pestot kapjatok. Sózzátok ízlés szerint!
- Melegítsétek elő a sütőt 210 fokra.
- Cukkinitészta készítő géppel, vagy annak híján nagy lyukú zöldséggyaluval készítsetek cukkini spagettit a megmosott cukkiniből.
- Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol Omega+ étolajat. Ha elég forró, helyezzétek bele a lazac szeleteket. Gyorsan, óvatosan forgatva, 2-3 perc alatt pirítsatok kérget minden oldalára, majd tegyétek egy Floriol Omega+ étolajjal enyhén kikent tepsibe. Sózzátok finoman, majd helyezzétek az előmelegített sütőbe és 5-6 perc alatt süssétek készre.
- Nagy serpenyőben hevítsétek újra a Floriol Omega+ étolajat. Adjátok hozzá a cukkinitésztát, majd nagy hőmérsékleten, gyakran rázogatva, forgatva, 3-4 perc alatt fonnyasszátok meg kicsit, hogy éppen megpuhuljon, de még legyen tartása. Adjátok hozzá a házi pestot, majd forgassátok újra össze.
- Tálaljátok forrón a sült lazaccal, kevés cékla csírával és pár csepp frissen facsart lime-al.
Tippek
- Kész pestoval is elkészíthetitek!
- A cukkinit tésztával keverve is tálalhatjátok!
- Csak serpenyőben is süthetitek a halat, ezesetben süssétek tovább pár perccel és forgassátok közben gyakran.
- Diót vagy pisztáciát is rakhattok a pestoba a mandula mellé!
Allergének
- hal
- laktóz
- mandula