Lazac steak cukkini spagettivel
Lazac steak cukkini spagettivel
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol Omega+ étolaj
  • 2x ~15-20 dkg lazac szelet
  • 500 g cukkini
  • 150 g pesto
  • 1 lime
  • céklacsíra a tálaláshoz
  • só, bors

A pestohoz:

Lazac steak cukkini spagettivel

Kalória: ~ 710 kcal

Könnyű ebéd vagy vacsora! Cukkiniből szaftos tésztát készítünk a hal mellé, amihez a sajt és a mandula biztosítja az ízeket.

Elkészítés

  1. Készítsetek házi pestot: konyhai aprítógépben pürésítsétek le a bazsalikomot, mandulát és a reszelt parmezánt Floriol Extraszűz Olívaolajjal, hogy sűrű pestot kapjatok. Sózzátok ízlés szerint!
  2. Melegítsétek elő a sütőt 210 fokra.
  3. Cukkinitészta készítő géppel, vagy annak híján nagy lyukú zöldséggyaluval készítsetek cukkini spagettit a megmosott cukkiniből.
  4. Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol Omega+ étolajat. Ha elég forró, helyezzétek bele a lazac szeleteket. Gyorsan, óvatosan forgatva, 2-3 perc alatt pirítsatok kérget minden oldalára, majd tegyétek egy Floriol Omega+ étolajjal enyhén kikent tepsibe. Sózzátok finoman, majd helyezzétek az előmelegített sütőbe és 5-6 perc alatt süssétek készre.
  5. Nagy serpenyőben hevítsétek újra a Floriol Omega+ étolajat. Adjátok hozzá a cukkinitésztát, majd nagy hőmérsékleten, gyakran rázogatva, forgatva, 3-4 perc alatt fonnyasszátok meg kicsit, hogy éppen megpuhuljon, de még legyen tartása. Adjátok hozzá a házi pestot, majd forgassátok újra össze.
  6. Tálaljátok forrón a sült lazaccal, kevés cékla csírával és pár csepp frissen facsart lime-al.

Tippek

  • Kész pestoval is elkészíthetitek!
  • A cukkinit tésztával keverve is tálalhatjátok!
  • Csak serpenyőben is süthetitek a halat, ezesetben süssétek tovább pár perccel és forgassátok közben gyakran.
  • Diót vagy pisztáciát is rakhattok a pestoba a mandula mellé!

Allergének

  • hal
  • laktóz
  • mandula
További receptjeink
Tonhal caprese
Borsófőzelék pulykafasírttal
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Húsvéti sonkasaláta
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Francia hagymaleves
Angol reggeli
Nyári bableves bulgurral
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Pisztáciás egrestorta
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Sonkás Crepe
Narancsos-citromfüves pulyka
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.