Lazac steak cukkini spagettivel
Lazac steak cukkini spagettivel
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol Omega+ étolaj
  • 2x ~15-20 dkg lazac szelet
  • 500 g cukkini
  • 150 g pesto
  • 1 lime
  • céklacsíra a tálaláshoz
  • só, bors

A pestohoz:

Lazac steak cukkini spagettivel

Kalória: ~ 710 kcal

Könnyű ebéd vagy vacsora! Cukkiniből szaftos tésztát készítünk a hal mellé, amihez a sajt és a mandula biztosítja az ízeket.

Elkészítés

  1. Készítsetek házi pestot: konyhai aprítógépben pürésítsétek le a bazsalikomot, mandulát és a reszelt parmezánt Floriol Extraszűz Olívaolajjal, hogy sűrű pestot kapjatok. Sózzátok ízlés szerint!
  2. Melegítsétek elő a sütőt 210 fokra.
  3. Cukkinitészta készítő géppel, vagy annak híján nagy lyukú zöldséggyaluval készítsetek cukkini spagettit a megmosott cukkiniből.
  4. Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol Omega+ étolajat. Ha elég forró, helyezzétek bele a lazac szeleteket. Gyorsan, óvatosan forgatva, 2-3 perc alatt pirítsatok kérget minden oldalára, majd tegyétek egy Floriol Omega+ étolajjal enyhén kikent tepsibe. Sózzátok finoman, majd helyezzétek az előmelegített sütőbe és 5-6 perc alatt süssétek készre.
  5. Nagy serpenyőben hevítsétek újra a Floriol Omega+ étolajat. Adjátok hozzá a cukkinitésztát, majd nagy hőmérsékleten, gyakran rázogatva, forgatva, 3-4 perc alatt fonnyasszátok meg kicsit, hogy éppen megpuhuljon, de még legyen tartása. Adjátok hozzá a házi pestot, majd forgassátok újra össze.
  6. Tálaljátok forrón a sült lazaccal, kevés cékla csírával és pár csepp frissen facsart lime-al.

Tippek

  • Kész pestoval is elkészíthetitek!
  • A cukkinit tésztával keverve is tálalhatjátok!
  • Csak serpenyőben is süthetitek a halat, ezesetben süssétek tovább pár perccel és forgassátok közben gyakran.
  • Diót vagy pisztáciát is rakhattok a pestoba a mandula mellé!

Allergének

  • hal
  • laktóz
  • mandula
További receptjeink
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Húsmentes feketebab hamburger
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Miso leves
Húsgolyók édeskömény salátával
Málnás piskótatorta
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Gyömbéres keksz
Nyári bableves bulgurral
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Májgombócleves palacsintatésztával
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Fetasajtos-spenótos kölespite
Rozmaringos fehérbab-krém
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.