Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Hozzávalók
A csirkecombhoz:
- 3 nagyobb póréhagyma
- 4 ek Floriol BODY étolaj
- 6-8 db csirke felsőcomb
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 6-9 babérlevél
- só, bors
A püréhez:
- 2 ek Floriol BODY étolaj
- 2 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 tk őrölt római kömény
- 2-3 db nagyobb paradicsom
- 250 g vöröslencse
- 2-3 babérlevél
- fél citrom leve
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Kalória: ~ 360 kcal
Érdemes bevenni az őszi kedvencek közé ezt a szaftos csirkecombot a lencsével, mert nemcsak finom, hanem tápláló is, és egyszerűen elkészíthető.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 150 ºC-ra.
- Távolítsátok el a póréhagyma külső rétegét, majd mossátok meg alaposan. Vágjátok fel 2-3 mm vastag karikákra úgy, hogy a zöld részből már csak keveset használjatok. Tegyétek a felaprított póréhagymát Floriol BODY étolajjal enyhén kikent magas falú tepsibe.
- Helyezzétek a megtisztított csirke felsőcombokat a póréhagymára a bőrös oldalukkal felfelé úgy, hogy le tudjátok majd zárni alufóliával a tepsit.
- Rejtsétek el a póréhagymák között a fokhagymagerezdeket és a babérleveleket is. Öntsétek fel a száraz fehérborral, majd hintsétek meg sóval, borssal. Zárjátok le duplán alufóliával a tepsit, majd tegyétek az előmelegített sütőbe 100 percre.
- Amíg sül a csirke, készítsétek el a vöröslencse főzeléket: hevítsetek Floriol BODY étolajat magas falú fazékban. Adjátok hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát. Mielőtt lepirulna, keverjétek hozzá a fűszereket, majd pár perc múlva az apró kockákra vágott paradicsomot is.
- Adjátok hozzá a vöröslencsét is, majd gyakran átkavarva pirítsátok át 2-3 perc alatt. Öntsétek fel kb. 1 liternyi, forrásban lévő vízzel. Sózzátok ízlés szerint, és főzzétek készre 40-45 perc alatt. Keverjétek át gyakran, nehogy odaégjen. Ha elkészült, pár csepp citrommal frissítsetek az ízén.
- Ha letelt az idő a sütőben, emeljétek meg a hőmérsékletet 190 ºC-ra, majd távolítsátok el az alufóliát a tepsiről. Süssétek további 20-25 percig, amíg a csirke aranybarnára pirul.
- Tálaljátok forrón a csirkét a vöröslencse pürével és a sült póréhagymával.
Tippek
- Tálaljátok friss korianderrel vagy petrezselyemmel.
- Pár kanál tejföl is remekül kíséri az ételt.
- Érdemes átforgatni kicsit a póréhagymát sütés közben, amikor leszeditek az alufóliát a tepsiről!