Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Hozzávalók

A csirkecombhoz:

  • 3 nagyobb póréhagyma
  • 4 ek Floriol BODY étolaj
  • 6-8 db csirke felsőcomb
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 tk őrölt szerecsendió
  • 6-9 babérlevél
  • só, bors

 

A püréhez:

  • 2 ek Floriol BODY étolaj
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 2-3 db nagyobb paradicsom
  • 250 g vöröslencse
  • 2-3 babérlevél
  • fél citrom leve

Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével

Kalória: ~ 360 kcal

Érdemes bevenni az őszi kedvencek közé ezt a szaftos csirkecombot a lencsével, mert nemcsak finom, hanem tápláló is, és egyszerűen elkészíthető.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 150 ºC-ra.
  2. Távolítsátok el a póréhagyma külső rétegét, majd mossátok meg alaposan. Vágjátok fel 2-3 mm vastag karikákra úgy, hogy a zöld részből már csak keveset használjatok. Tegyétek a felaprított póréhagymát Floriol BODY étolajjal enyhén kikent magas falú tepsibe.
  3. Helyezzétek a megtisztított csirke felsőcombokat a póréhagymára a bőrös oldalukkal felfelé úgy, hogy le tudjátok majd zárni alufóliával a tepsit.
  4. Rejtsétek el a póréhagymák között a fokhagymagerezdeket és a babérleveleket is. Öntsétek fel a száraz fehérborral, majd hintsétek meg sóval, borssal. Zárjátok le duplán alufóliával a tepsit, majd tegyétek az előmelegített sütőbe 100 percre.
  5. Amíg sül a csirke, készítsétek el a vöröslencse főzeléket: hevítsetek Floriol BODY étolajat magas falú fazékban. Adjátok hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát. Mielőtt lepirulna, keverjétek hozzá a fűszereket, majd pár perc múlva az apró kockákra vágott paradicsomot is.
  6. Adjátok hozzá a vöröslencsét is, majd gyakran átkavarva pirítsátok át 2-3 perc alatt. Öntsétek fel kb. 1 liternyi, forrásban lévő vízzel. Sózzátok ízlés szerint, és főzzétek készre 40-45 perc alatt. Keverjétek át gyakran, nehogy odaégjen.  Ha elkészült, pár csepp citrommal frissítsetek az ízén.
  7. Ha letelt az idő a sütőben, emeljétek meg a hőmérsékletet 190 ºC-ra, majd távolítsátok el az alufóliát a tepsiről. Süssétek további 20-25 percig, amíg a csirke aranybarnára pirul.
  8. Tálaljátok forrón a csirkét a vöröslencse pürével és a sült póréhagymával.

Tippek

  • Tálaljátok friss korianderrel vagy petrezselyemmel.
  • Pár kanál tejföl is remekül kíséri az ételt.
  • Érdemes átforgatni kicsit a póréhagymát sütés közben, amikor leszeditek az alufóliát a tepsiről!
További receptjeink
Miso leves
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Répa-retek-mogyoró saláta
Diós-Csokis keksz
Csokimousse tészta ropogóssal
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Pisztáciás panforte
Szilvás-csokis torta
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Kuszkuszos töltött paprika
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.