https://www.traditionrolex.com/1

Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Hozzávalók

A csirkecombhoz:

  • 3 nagyobb póréhagyma
  • 4 ek Floriol BODY étolaj
  • 6-8 db csirke felsőcomb
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 tk őrölt szerecsendió
  • 6-9 babérlevél
  • só, bors

 

A püréhez:

  • 2 ek Floriol BODY étolaj
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 2-3 db nagyobb paradicsom
  • 250 g vöröslencse
  • 2-3 babérlevél
  • fél citrom leve

Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével

Kalória: ~ 360 kcal

Érdemes bevenni az őszi kedvencek közé ezt a szaftos csirkecombot a lencsével, mert nemcsak finom, hanem tápláló is, és egyszerűen elkészíthető.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 150 ºC-ra.
  2. Távolítsátok el a póréhagyma külső rétegét, majd mossátok meg alaposan. Vágjátok fel 2-3 mm vastag karikákra úgy, hogy a zöld részből már csak keveset használjatok. Tegyétek a felaprított póréhagymát Floriol BODY étolajjal enyhén kikent magas falú tepsibe.
  3. Helyezzétek a megtisztított csirke felsőcombokat a póréhagymára a bőrös oldalukkal felfelé úgy, hogy le tudjátok majd zárni alufóliával a tepsit.
  4. Rejtsétek el a póréhagymák között a fokhagymagerezdeket és a babérleveleket is. Öntsétek fel a száraz fehérborral, majd hintsétek meg sóval, borssal. Zárjátok le duplán alufóliával a tepsit, majd tegyétek az előmelegített sütőbe 100 percre.
  5. Amíg sül a csirke, készítsétek el a vöröslencse főzeléket: hevítsetek Floriol BODY étolajat magas falú fazékban. Adjátok hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát. Mielőtt lepirulna, keverjétek hozzá a fűszereket, majd pár perc múlva az apró kockákra vágott paradicsomot is.
  6. Adjátok hozzá a vöröslencsét is, majd gyakran átkavarva pirítsátok át 2-3 perc alatt. Öntsétek fel kb. 1 liternyi, forrásban lévő vízzel. Sózzátok ízlés szerint, és főzzétek készre 40-45 perc alatt. Keverjétek át gyakran, nehogy odaégjen.  Ha elkészült, pár csepp citrommal frissítsetek az ízén.
  7. Ha letelt az idő a sütőben, emeljétek meg a hőmérsékletet 190 ºC-ra, majd távolítsátok el az alufóliát a tepsiről. Süssétek további 20-25 percig, amíg a csirke aranybarnára pirul.
  8. Tálaljátok forrón a csirkét a vöröslencse pürével és a sült póréhagymával.

Tippek

  • Tálaljátok friss korianderrel vagy petrezselyemmel.
  • Pár kanál tejföl is remekül kíséri az ételt.
  • Érdemes átforgatni kicsit a póréhagymát sütés közben, amikor leszeditek az alufóliát a tepsiről!
További receptjeink
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Mexikói jalapeno coleslaw
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Olívás falafel tahini szósszal
Chorizós-krumplis taco
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Mini Margherita pizza
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Adventi bonbonok
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Fügés-csokis energiagolyó
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1