https://www.traditionrolex.com/1

Pirított tavaszi tekercs rákkal
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 12-16 db nagyobb garnélarák
  • 12 db rizstészta lap
  • 2 sárgarépa
  • 3 szál angol zeller
  • 2-3 db újhagyma
  • 1 marék mungóbab csíra
  • 1 marék lilakáposzta
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 ek szezámolaj
  • 2 ek pirított szezámmag
  • 2 lime leve
  • friss koriander

Pirított tavaszi tekercs rákkal

Kalória: 280 kcal

Friss és ropogós a zöldségektől, a szójától sós, a ráktól pedig fehérjében gazdag ez a sült tekercs.

Elkészítés

  1. Olvasszátok fel, majd papírtörlőn szárítsátok le a rákokat, és vágjátok félbe őket.
  2. Tisztítsátok meg a sárgarépát, zellert, újhagymát, lilakáposztát, a répát pucoljátok is meg. Szeleteljétek mindet ugyanakkorára: 2-3 mm széles, 3-4 centi hosszú hasábokra.
  3. Forraljatok vizet, majd öntsétek ki egy nagyobb mélytányérba. Helyezzetek bele 10 másodpercre egy rizstészta lapot, majd terítsétek ki egy vágódeszkára.
  4. Halmozzatok a rizstészta lap közepére néhány rákot, majd a répát, káposztát, zellert és újhagymát is.
  5. Hajtsátok be a lap két oldalát, majd csavarjátok fel, hogy tekercset kapjatok belőle. Tegyétek félre.
  6. Ismételjétek addig a hajtogatást, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  7. Hevítsetek 2 ek Floriol Omega 3&6 étolajat egy nagyobb serpenyőben. Óvatosan helyezzetek bele 4-6 tekercset, majd pirítsátok meg az egyik oldalát 1-3 perc alatt. Szilikon lapátkanállal finoman forgassátok körbe, hogy minden oldala egyenletesen lepiruljon. Ha elkészült, vegyétek ki őket, pótoljátok a Floriol Omega 3&6 étolajat, és folytassátok a sütést a maradék tekercsekkel.
  8. Keverjetek ki 1 dl szójaszószt 2 evőkanálnyi szezámolajjal, és pirított szezámmaggal.
  9. Tálaljátok friss korianderrel, frissen facsart lime-mal , chilivel és a szezámos szójaszósszal a tekercseket.

Tippek 

  • A rákokat célszerű feldarabolni: sütés közben a hőtől összepöndörödik, ami hajlamos kiszakítani a vékony rizstészta lapokat!
  • Ne tegyetek túl sok hozzávalót egy tekercsbe, mert úgy könnyebben kiszakad.
  • Nem baj, ha nem tökéletesek a tekercsek, attól még nagyon finomak lesznek.

Allergének

  • szója
  • rák
  • zeller
  • szezám
További receptjeink
Chorizos csicseriborsó
Francia hagymaleves
Olívás brownie
Finn lazacleves
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Epres spenótsaláta fetával
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Málnás piskótatorta
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Őszi skillet
Borsófőzelék pulykafasírttal
A házi chips titkai
Pisztáciás egrestorta
Diós-Csokis keksz
Grillezett pisztráng zellersalátával
Rizsbundás szilva
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1