https://www.traditionrolex.com/1

Pirított tavaszi tekercs rákkal
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 12-16 db nagyobb garnélarák
  • 12 db rizstészta lap
  • 2 sárgarépa
  • 3 szál angol zeller
  • 2-3 db újhagyma
  • 1 marék mungóbab csíra
  • 1 marék lilakáposzta
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 ek szezámolaj
  • 2 ek pirított szezámmag
  • 2 lime leve
  • friss koriander

Pirított tavaszi tekercs rákkal

Kalória: 280 kcal

Friss és ropogós a zöldségektől, a szójától sós, a ráktól pedig fehérjében gazdag ez a sült tekercs.

Elkészítés

  1. Olvasszátok fel, majd papírtörlőn szárítsátok le a rákokat, és vágjátok félbe őket.
  2. Tisztítsátok meg a sárgarépát, zellert, újhagymát, lilakáposztát, a répát pucoljátok is meg. Szeleteljétek mindet ugyanakkorára: 2-3 mm széles, 3-4 centi hosszú hasábokra.
  3. Forraljatok vizet, majd öntsétek ki egy nagyobb mélytányérba. Helyezzetek bele 10 másodpercre egy rizstészta lapot, majd terítsétek ki egy vágódeszkára.
  4. Halmozzatok a rizstészta lap közepére néhány rákot, majd a répát, káposztát, zellert és újhagymát is.
  5. Hajtsátok be a lap két oldalát, majd csavarjátok fel, hogy tekercset kapjatok belőle. Tegyétek félre.
  6. Ismételjétek addig a hajtogatást, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  7. Hevítsetek 2 ek Floriol Omega 3&6 étolajat egy nagyobb serpenyőben. Óvatosan helyezzetek bele 4-6 tekercset, majd pirítsátok meg az egyik oldalát 1-3 perc alatt. Szilikon lapátkanállal finoman forgassátok körbe, hogy minden oldala egyenletesen lepiruljon. Ha elkészült, vegyétek ki őket, pótoljátok a Floriol Omega 3&6 étolajat, és folytassátok a sütést a maradék tekercsekkel.
  8. Keverjetek ki 1 dl szójaszószt 2 evőkanálnyi szezámolajjal, és pirított szezámmaggal.
  9. Tálaljátok friss korianderrel, frissen facsart lime-mal , chilivel és a szezámos szójaszósszal a tekercseket.

Tippek 

  • A rákokat célszerű feldarabolni: sütés közben a hőtől összepöndörödik, ami hajlamos kiszakítani a vékony rizstészta lapokat!
  • Ne tegyetek túl sok hozzávalót egy tekercsbe, mert úgy könnyebben kiszakad.
  • Nem baj, ha nem tökéletesek a tekercsek, attól még nagyon finomak lesznek.

Allergének

  • szója
  • rák
  • zeller
  • szezám
További receptjeink
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Fitt zserbó
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Olívaolajos málnás piskótatorta
Francia hagymaleves
Sült ratatouille kecskesajttal
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Boeuf Bourguignon
Húsgolyók édeskömény salátával
Fokhagymás-spenótos garnéla
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Fetasajtos-spenótos kölespite
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Forró sajtmártás
Mapo Tofu
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1