Pirított tavaszi tekercs rákkal
Hozzávalók
- 4 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
- 12-16 db nagyobb garnélarák
- 12 db rizstészta lap
- 2 sárgarépa
- 3 szál angol zeller
- 2-3 db újhagyma
- 1 marék mungóbab csíra
- 1 marék lilakáposzta
- 1 dl szójaszósz
- 2 ek szezámolaj
- 2 ek pirított szezámmag
- 2 lime leve
- friss koriander
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Kalória: 280 kcal
Friss és ropogós a zöldségektől, a szójától sós, a ráktól pedig fehérjében gazdag ez a sült tekercs.
Elkészítés
- Olvasszátok fel, majd papírtörlőn szárítsátok le a rákokat, és vágjátok félbe őket.
- Tisztítsátok meg a sárgarépát, zellert, újhagymát, lilakáposztát, a répát pucoljátok is meg. Szeleteljétek mindet ugyanakkorára: 2-3 mm széles, 3-4 centi hosszú hasábokra.
- Forraljatok vizet, majd öntsétek ki egy nagyobb mélytányérba. Helyezzetek bele 10 másodpercre egy rizstészta lapot, majd terítsétek ki egy vágódeszkára.
- Halmozzatok a rizstészta lap közepére néhány rákot, majd a répát, káposztát, zellert és újhagymát is.
- Hajtsátok be a lap két oldalát, majd csavarjátok fel, hogy tekercset kapjatok belőle. Tegyétek félre.
- Ismételjétek addig a hajtogatást, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
- Hevítsetek 2 ek Floriol Omega 3&6 étolajat egy nagyobb serpenyőben. Óvatosan helyezzetek bele 4-6 tekercset, majd pirítsátok meg az egyik oldalát 1-3 perc alatt. Szilikon lapátkanállal finoman forgassátok körbe, hogy minden oldala egyenletesen lepiruljon. Ha elkészült, vegyétek ki őket, pótoljátok a Floriol Omega 3&6 étolajat, és folytassátok a sütést a maradék tekercsekkel.
- Keverjetek ki 1 dl szójaszószt 2 evőkanálnyi szezámolajjal, és pirított szezámmaggal.
- Tálaljátok friss korianderrel, frissen facsart lime-mal , chilivel és a szezámos szójaszósszal a tekercseket.
Tippek
- A rákokat célszerű feldarabolni: sütés közben a hőtől összepöndörödik, ami hajlamos kiszakítani a vékony rizstészta lapokat!
- Ne tegyetek túl sok hozzávalót egy tekercsbe, mert úgy könnyebben kiszakad.
- Nem baj, ha nem tökéletesek a tekercsek, attól még nagyon finomak lesznek.
Allergének
- szója
- rák
- zeller
- szezám