Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Hozzávalók
  • 100 g gluténmentes lisztkeverék
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • csipetnyi só
  • 3 ek Floriol Cardio étolaj
  • 2 db körte
  • 3 ek friss kecskesajt
  • fél marék dió
  • 10 dkg száraz, érlelt kecskesajt

Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával

Kalória: 367 kcal

Az ősz ízei egy finom főételben. A körtétől édeskés, a kecskesajttól sós: nem lehet abbahagyni.

Elkészítés

  1. Botmixer segítségével készítsünk híg palacsintatésztát a gluténmentes lisztből, tojásból, tejből és szénsavas vízből. Adjunk hozzá egy csipetnyi sót. Ha túl sűrű, keverjünk még hozzá szénsavas vizet.
  2. Hevítsünk kevés Floriol Cardio étolajat teflonserpenyőben, vagy palacsintasütőben. Merőkanállal merjünk a híg tésztából, majd terítsük el egyenletesen a serpenyőben. Amint megpirul az alja, óvatosan forgassuk meg, és pirítsuk át a másik oldalát is.
  3. Folytassuk amíg elfogy a palacsintatészta!
  4. Ha elkészült mindegyik palacsinta, töltsük meg a kicsumázott és felszeletelt körtével, friss kecskesajttal, majd hajtsuk össze őket.  
  5. Hintsük meg a palacsintákat dióval és kevés keményebb kecskesajttal. Tálaljuk rukkolával és kevés Floriol Extraszűz Olívaolajjal!

Tippek

  • Nem muszáj kétfajta kecskesajtot használnunk, de igen finom amikor a puha és a keményebb keveredik a tányéron.
  • Pirítsuk elő a diót 190 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt.
  • Természetesen sima lisztből is elkészíthető a recept.

Allergének

  • tojás
  • laktóz
  • diófélék
További receptjeink
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Epres tejpite
Málnás piskótatorta
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Borsófőzelék pulykafasírttal
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Adventi bonbonok
Marhahúsos sütőtöksaláta
Mákos barchesz
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Paradicsomos gratin
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Mandulás narancstorta
Tonhal caprese
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.