Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Hozzávalók
- 100 g gluténmentes lisztkeverék
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- csipetnyi só
- 3 ek Floriol Cardio étolaj
- 2 db körte
- 3 ek friss kecskesajt
- fél marék dió
- 10 dkg száraz, érlelt kecskesajt
- só
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Kalória: 367 kcal
Az ősz ízei egy finom főételben. A körtétől édeskés, a kecskesajttól sós: nem lehet abbahagyni.
Elkészítés
- Botmixer segítségével készítsünk híg palacsintatésztát a gluténmentes lisztből, tojásból, tejből és szénsavas vízből. Adjunk hozzá egy csipetnyi sót. Ha túl sűrű, keverjünk még hozzá szénsavas vizet.
- Hevítsünk kevés Floriol Cardio étolajat teflonserpenyőben, vagy palacsintasütőben. Merőkanállal merjünk a híg tésztából, majd terítsük el egyenletesen a serpenyőben. Amint megpirul az alja, óvatosan forgassuk meg, és pirítsuk át a másik oldalát is.
- Folytassuk amíg elfogy a palacsintatészta!
- Ha elkészült mindegyik palacsinta, töltsük meg a kicsumázott és felszeletelt körtével, friss kecskesajttal, majd hajtsuk össze őket.
- Hintsük meg a palacsintákat dióval és kevés keményebb kecskesajttal. Tálaljuk rukkolával és kevés Floriol Extraszűz Olívaolajjal!
Tippek
- Nem muszáj kétfajta kecskesajtot használnunk, de igen finom amikor a puha és a keményebb keveredik a tányéron.
- Pirítsuk elő a diót 190 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt.
- Természetesen sima lisztből is elkészíthető a recept.
Allergének
- tojás
- laktóz
- diófélék