Fetasajtos-spenótos kölespite
Hozzávalók
4 főre
- 250 g köles
- 2 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 100 g bébi spenót
- 150 g feta sajt
- 1 kis kápia paprika
- só, bors
Fetasajtos-spenótos kölespite
Kalória: 461 kcal
A köles tápláló, segíti az emésztést és gazdag vitaminokban is, de a legjobb tulajdonsága, hogy finom! Fetával és spenóttal remek pite készülhet belőle.
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Floriol étolajat, majd pirítsuk le az összezúzott, apróra vágott fokhagymát. Keverjük hozzá a kölest, és öntsük fel a száraz fehérborral és annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk.
- Gyakori keverés mellett forraljuk fel, az elpárolgott vizet folyamatosan pótolva 20-25 perc alatt főzzük puhára. Keverjük hozzá a megmosott és leszárított spenótot, majd a kierezett, kimagozott és apróra vágott kápia paprikát. Forgassuk hozzá a feldarabolt feta sajt ¾-ét is.
- Kenjünk ki egy piteformát kevés Floriol étolajjal, majd terítsük el benne egyenletesen a feta sajtos kölest. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.
Tálaljuk forrón a maradék feta kockákkal.
TIPPEK
- Sózzuk finoman, a feta sajt magában is elég sós.
- Kedvünk szerint ízesíthetjük friss bazsalikommal, kakukkfűvel.
ALLERGÉNEK
- laktóz