Forró sajtmártás
Hozzávalók
A mártáshoz
- 20 dkg vörös cheddar
- 10 dkg fehér cheddar
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek Floriol Olívaolaj
- 1 tk füstölt paprika
- 1 kk cayenne bors
- 1 kk szerecsendió
- 1 tk angol mustár
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejszín
- só, bors
A mártogatáshoz
- 10-12 db bébirépa
- 4-5 szál szárzeller
Forró sajtmártás
Kalória: ~ 457 kcal
Nincs is jobb egy téli estén, mint a roppanós zöldségek, amiket ínycsiklandó sajtmártásba mártogathatunk!
ELKÉSZÍTÉS
- Hevítsünk szószos lábasban Floriol Olívaolajat, majd pirítsuk le benne pár perc alatt az összezúzott fokhagymát. Hintsük meg a füstölt paprikával és a cayenne borssal, majd – mielőtt megkeseredne – öntsük fel a fehérborral és a tejszínnel.
- Keverjük hozzá a mustárt és a szerecsendiót, utána pedig forraljuk fel. Hintsük meg a lereszelt sajttal, amit aztán folyamatos kevergetés mellett olvasszuk bele. Sózzuk ízlés szerint.
- Forraljuk készre, majd tálaljuk a roppanós, nyers zöldségekkel
TIPPEK
- Mártogathatjuk a zöldségek mellett bármilyen kenyérfélével, amit szeretünk.
- Bármilyen erősebb ízű sajtot használhatunk, ami otthon akad, sőt, a sajtmártás kifejezetten jó megoldás a maradékok elhasználására.
ALLERGÉNEK
- laktóz
- mustár
- zeller