Forró sajtmártás
Forró sajtmártás
Hozzávalók

A mártáshoz

  • 20 dkg vörös cheddar
  • 10 dkg fehér cheddar
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 kk cayenne bors
  • 1 kk szerecsendió
  • 1 tk angol mustár
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • só, bors

A mártogatáshoz

  • 10-12 db bébirépa
  • 4-5 szál szárzeller

Forró sajtmártás

Kalória: ~ 457 kcal

Nincs is jobb egy téli estén, mint a roppanós zöldségek, amiket ínycsiklandó sajtmártásba mártogathatunk!

ELKÉSZÍTÉS

  1. Hevítsünk szószos lábasban Floriol Olívaolajat, majd pirítsuk le benne pár perc alatt az összezúzott fokhagymát. Hintsük meg a füstölt paprikával és a cayenne borssal, majd – mielőtt megkeseredne – öntsük fel a fehérborral és a tejszínnel.
  2. Keverjük hozzá a mustárt és a szerecsendiót, utána pedig forraljuk fel. Hintsük meg a lereszelt sajttal, amit aztán folyamatos kevergetés mellett olvasszuk bele. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Forraljuk készre, majd tálaljuk a roppanós, nyers zöldségekkel

TIPPEK

  • Mártogathatjuk a zöldségek mellett bármilyen kenyérfélével, amit szeretünk.
  • Bármilyen erősebb ízű sajtot használhatunk, ami otthon akad, sőt, a sajtmártás kifejezetten jó megoldás a maradékok elhasználására.

ALLERGÉNEK

  • laktóz
  • mustár
  • zeller
További receptjeink
Ősz Ízei Bowl
Pestós görögjoghurt öntet
Perui quinoás avokádósaláta
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Sütőtökös pogácsa
Scsí leves
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Teriyaki lazac rizstésztával
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Sült barack vaníliafagyival
Tejcsokis-diós fánk
Boeuf Bourguignon
Szilva chutney
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Zablisztes ropi
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.