Tapenád kovászos bagettel
Hozzávalók
- 400 g fekete magozott olajbogyó
- 2 tk szardella (vagy szardella paszta)
- 100 g kapribogyó
- 30 g friss rozmaring
- 80 g Floriol Salads olívaolaj
- fél kk só
- 1-2 kovászos bagett
Tapenád kovászos bagettel
Kalória: 495 kcal
Ez a tapenád fekete olajbogyóból, kapribogyóból és rozmaringból készült krém friss kovászos bagettel tálalva igazi ínycsiklandó választás. Könnyű, gyors és tökéletes egy nyári vacsorához vagy mártogatósnak!
Elkészítés
- Öntsétek le a levét a fekete olajbogyónak és tegyétek konyhai aprítógépbe.
- Öntsétek le a levét a kapribogyónak is, finoman áztassátok ki, majd facsarjátok ki a vizet belőle. Tegyétek az aprítógépbe a friss rozmaringgal, a szardellával és a Floriol Salads olívaolajjal, majd pürésítsétek le, hogy sűrű krémet kapjatok. Sózzuk ízlés szerint!
- Tálaljátok a vékony szeletre szelt kovászos bagettekkel!
Tippek
- Használjatok olívaolajban eltett szardellát.
- Hagyjatok a kapribogyóból és a rozmaringból keveset a díszítéshez is!
- Hűtőszekrényben 6-8 napig tudjátok tárolni a tapenádot.
Allergének
- hal