Tapenád kovászos bagettel
Tapenád kovászos bagettel
Hozzávalók
  • 400 g fekete magozott olajbogyó
  • 2 tk szardella (vagy szardella paszta)
  • 100 g kapribogyó
  • 30 g friss rozmaring
  • 80 g Floriol Salads olívaolaj
  • fél kk só
  • 1-2 kovászos bagett

Tapenád kovászos bagettel

Kalória: 495 kcal

Ez a tapenád fekete olajbogyóból, kapribogyóból és rozmaringból készült krém friss kovászos bagettel tálalva igazi ínycsiklandó választás. Könnyű, gyors és tökéletes egy nyári vacsorához vagy mártogatósnak! 

Elkészítés

 

  1. Öntsétek le a levét a fekete olajbogyónak és tegyétek konyhai aprítógépbe.
  2. Öntsétek le a levét a kapribogyónak is, finoman áztassátok ki, majd facsarjátok ki a vizet belőle. Tegyétek az aprítógépbe a friss rozmaringgal, a szardellával és a Floriol Salads olívaolajjal, majd pürésítsétek le, hogy sűrű krémet kapjatok. Sózzuk ízlés szerint!
  3. Tálaljátok a vékony szeletre szelt kovászos bagettekkel!

 

Tippek

  • Használjatok olívaolajban eltett szardellát.
  • Hagyjatok a kapribogyóból és a rozmaringból keveset a díszítéshez is!
  • Hűtőszekrényben 6-8 napig tudjátok tárolni a tapenádot.

 

Allergének

  • hal
További receptjeink
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Kovászos uborkakrémleves
Májgombócleves palacsintatésztával
Sütőben sült fánk
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Francia hagymaleves
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Epres spenótsaláta fetával
Málnás piskótatorta
Római sali tejfölös öntettel
Olívás falafel tahini szósszal
Pikáns mézes-mustáros öntet
Epres banánkenyér
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.