HOZZÁVALÓK
A tésztához
- 700 g liszt
- 5 dl víz
- 1 tk cukor
- 1 kk porélesztő
- 1 kk só
- 0,5 dl Floriol Extra Szűz Olívaolaj
A feltéthez
- 150 g fekete olajbogyó
- maroknyi friss rozmaring
- 0,5-1 dl Floriol Extra Szűz Olívaolaj
- só
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Kalória: ~ 456 kcal
Ropogós és csupa olíva ez a focaccia. Egyszerűen nem lehet ellenállni neki, csoda, ha nem fogy el még a tepsiben.
ELKÉSZÍTÉS
-
Nagy keverőtálban keverjünk híg tésztát a lisztből, vízből, élesztőből, sóból, cukorból és a Floriol Extra Szűz Olívaolajból. Éppen csak dolgozzuk össze, majd folpackkal fedjük le, és tegyük a tésztát a hűtőszekrénybe éjszakára.
-
Kenjünk be olívaolajjal egy nagy tepsit.
-
Vegyük elő a legalább kétszeresére kelt tésztát és fordítsuk kézzel a tepsire. Egészen finoman kezdjük el nyújtani a tepsi sarkainak irányába. Ha nem engedne, pihentessük kicsit, majd folytassuk amíg egészen be nem teríti a tészta a tepsit. Fedjük le tiszta konyharuhával, és hagyjuk félórán át tovább kelni.
-
Ujjheggyel nyomjunk mélyedéseket a tésztába. Helyezzük ezekbe a magozott, fekete olajbogyót és hintsük meg rozmaringgal. Locsoljuk meg bőségesen olívaolajjal, majd hagyjuk további fél órát kelni.
-
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
-
Tegyük a focacciát az előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre.
ALLERGÉNEK
- glutén
TIPPEK
-
Tálaljuk frissen és forrón!
-
Ne sajnáljuk az olívaolajat!
-
Sütés előtt hintsük be nagy szemű sóval a focacciát.