Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Hozzávalók

HOZZÁVALÓK 


A tésztához

  • 700 g liszt
  • 5 dl víz
  • 1 tk cukor
  • 1 kk porélesztő
  • 1 kk só
  • 0,5 dl Floriol Extra Szűz Olívaolaj

A feltéthez

  • 150 g fekete olajbogyó
  • maroknyi friss rozmaring
  • 0,5-1 dl Floriol Extra Szűz Olívaolaj

Feketeolívás-rozmaringos focaccia

Kalória: ~ 456 kcal

Ropogós és csupa olíva ez a focaccia. Egyszerűen nem lehet ellenállni neki, csoda, ha nem fogy el még a tepsiben.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Nagy keverőtálban keverjünk híg tésztát a lisztből, vízből, élesztőből, sóból, cukorból és a Floriol Extra Szűz Olívaolajból. Éppen csak dolgozzuk össze, majd folpackkal fedjük le, és tegyük a tésztát a hűtőszekrénybe éjszakára.

  2. Kenjünk be olívaolajjal egy nagy tepsit.

  3. Vegyük elő a legalább kétszeresére kelt tésztát és fordítsuk kézzel a tepsire. Egészen finoman kezdjük el nyújtani a tepsi sarkainak irányába. Ha nem engedne, pihentessük kicsit, majd folytassuk amíg egészen be nem teríti a tészta a tepsit. Fedjük le tiszta konyharuhával, és hagyjuk félórán át tovább kelni.

  4. Ujjheggyel nyomjunk mélyedéseket a tésztába. Helyezzük ezekbe a magozott, fekete olajbogyót és hintsük meg rozmaringgal. Locsoljuk meg bőségesen olívaolajjal, majd hagyjuk további fél órát kelni.

  5. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.

  6. Tegyük a focacciát az előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre.  

ALLERGÉNEK

  • glutén

TIPPEK

  • Tálaljuk frissen és forrón!

  • Ne sajnáljuk az olívaolajat!

  • Sütés előtt hintsük be nagy szemű sóval a focacciát.

További receptjeink
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Thai tök curry köményes rizzsel
Málnás piskótatorta
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Római sali tejfölös öntettel
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Tejfölös nyúlraguleves
Házi granola szelet
Olajban fagyasztott fűszerek
Kovászos uborkakrémleves
Májgombócleves palacsintatésztával
Mustáros malacpofa lencsével
Répa-retek-mogyoró saláta
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Fügelekváros muffin
Lime-os csicseriborsó öntet
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.