Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Hozzávalók

HOZZÁVALÓK 


A tésztához

  • 700 g liszt
  • 5 dl víz
  • 1 tk cukor
  • 1 kk porélesztő
  • 1 kk só
  • 0,5 dl Floriol Extra Szűz Olívaolaj

A feltéthez

  • 150 g fekete olajbogyó
  • maroknyi friss rozmaring
  • 0,5-1 dl Floriol Extra Szűz Olívaolaj

Feketeolívás-rozmaringos focaccia

Kalória: ~ 456 kcal

Ropogós és csupa olíva ez a focaccia. Egyszerűen nem lehet ellenállni neki, csoda, ha nem fogy el még a tepsiben.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Nagy keverőtálban keverjünk híg tésztát a lisztből, vízből, élesztőből, sóból, cukorból és a Floriol Extra Szűz Olívaolajból. Éppen csak dolgozzuk össze, majd folpackkal fedjük le, és tegyük a tésztát a hűtőszekrénybe éjszakára.

  2. Kenjünk be olívaolajjal egy nagy tepsit.

  3. Vegyük elő a legalább kétszeresére kelt tésztát és fordítsuk kézzel a tepsire. Egészen finoman kezdjük el nyújtani a tepsi sarkainak irányába. Ha nem engedne, pihentessük kicsit, majd folytassuk amíg egészen be nem teríti a tészta a tepsit. Fedjük le tiszta konyharuhával, és hagyjuk félórán át tovább kelni.

  4. Ujjheggyel nyomjunk mélyedéseket a tésztába. Helyezzük ezekbe a magozott, fekete olajbogyót és hintsük meg rozmaringgal. Locsoljuk meg bőségesen olívaolajjal, majd hagyjuk további fél órát kelni.

  5. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.

  6. Tegyük a focacciát az előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre.  

ALLERGÉNEK

  • glutén

TIPPEK

  • Tálaljuk frissen és forrón!

  • Ne sajnáljuk az olívaolajat!

  • Sütés előtt hintsük be nagy szemű sóval a focacciát.

További receptjeink
Fügelekváros muffin
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Epres tejpite
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Mustáros malacpofa lencsével
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Tejfölös nyúlraguleves
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Hajdinasaláta sült fetával
Rozmaringos fehérbab-krém
Tejcsokis-diós fánk
Mexikói jalapeno coleslaw
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.