Tormakrémes-lazacos kréker
Tormakrémes-lazacos kréker
Hozzávalók
  • 100 g liszt
  • 100 g rizsliszt
  • 100 g tápióka liszt
  • 8 cl Floriol Body étolaj
  • 8 -12 cl víz
  • 100 g reszelt cheddar sajt
  • 2 kk só
     
  • füstölt paprika
     
  • 300 g natúr sajtkrém
  • 100 g füstölt lazac
  • 60 g reszelt torma
  • 4-5 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • kömény, pisztácia, újhagyma a tálaláshoz

 

Tormakrémes-lazacos kréker

Kalória: ~ 510 kcal

Ha húsvét, akkor torma! Az ünnepek előtt, alatt és után is jól esik egy finom kréker, amellyel változatosabbá tehetjük az étkezéseinket.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 200 ℃-ra.
  2. Gyúrjatok tésztát az összes hozzávalóból. Könnyen össze fog állni, a víz mennyiségén pedig változtathattok attól függően, hogy keményebb, vagy lágyabb legyen az állaga. Vékonyra kell majd nyújtani, így inkább lágyabb legyen a tészta.
  3. Ha összeállt teljesen a tészta, akkor kezdjétek el kinyújtani. Helyezzétek egy sütőpapírra, és fejezzétek be azon a nyújtást, hogy minél vékonyabb legyen, és könnyű legyen mozgatni. Nyújtsátok kb. 2-3 mm vastagságúra. Helyezzétek a tepsibe a sütőpapírral együtt a kinyújtott tésztát, majd gurulós tésztavágóval daraboljátok fel egyenlő rombuszokra. Nem szükséges szétszedni a tésztát, de azért vágjátok át teljesen. Hintsétek meg a füstölt paprikával, nagy szemű sóval, köménymaggal.
  4. Tegyétek a tepsit az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssétek készre. Ha elkészült, várjatok pár percet, hogy hűljön, majd a vágás mentén tördeljétek el a tésztát, hogy krékereket kapjatok.
  5. Amíg sül a tészta, készítsétek el a krémet: tegyétek konyhai aprítóba a füstölt lazacot, a sajtkrémet és a tormát. Adjatok hozzá pár kanálnyi Floriol Extraszűz Olívaolajat is, majd pürésítsétek sűrű és selymes állagú krémmé az egészet 8-12 perc alatt.
  6. Töltsétek habzsákba a lazacos tormakrémet, majd adagoljátok a krékerekre, csinos kis halmokat formázva. Díszítsétek tovább kedvetek szerint újhagymával, darabolt pisztáciával, köménymaggal.

 

Tippek

  • Légmentesen, fémdobozban tárolva tovább ropogós marad a kréker.
  • Ecetes, majonézes, és szimpla reszelt tormával is nagyon finom.
  • Pisztácia helyett bármilyen ropogós mag is jó lesz hozzá.