Tormakrémes-lazacos kréker
Tormakrémes-lazacos kréker
Hozzávalók
  • 100 g liszt
  • 100 g rizsliszt
  • 100 g tápióka liszt
  • 8 cl Floriol Body étolaj
  • 8 -12 cl víz
  • 100 g reszelt cheddar sajt
  • 2 kk só
     
  • füstölt paprika
     
  • 300 g natúr sajtkrém
  • 100 g füstölt lazac
  • 60 g reszelt torma
  • 4-5 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • kömény, pisztácia, újhagyma a tálaláshoz

 

Tormakrémes-lazacos kréker

Kalória: ~ 510 kcal

Ha húsvét, akkor torma! Az ünnepek előtt, alatt és után is jól esik egy finom kréker, amellyel változatosabbá tehetjük az étkezéseinket.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 200 ℃-ra.
  2. Gyúrjatok tésztát az összes hozzávalóból. Könnyen össze fog állni, a víz mennyiségén pedig változtathattok attól függően, hogy keményebb, vagy lágyabb legyen az állaga. Vékonyra kell majd nyújtani, így inkább lágyabb legyen a tészta.
  3. Ha összeállt teljesen a tészta, akkor kezdjétek el kinyújtani. Helyezzétek egy sütőpapírra, és fejezzétek be azon a nyújtást, hogy minél vékonyabb legyen, és könnyű legyen mozgatni. Nyújtsátok kb. 2-3 mm vastagságúra. Helyezzétek a tepsibe a sütőpapírral együtt a kinyújtott tésztát, majd gurulós tésztavágóval daraboljátok fel egyenlő rombuszokra. Nem szükséges szétszedni a tésztát, de azért vágjátok át teljesen. Hintsétek meg a füstölt paprikával, nagy szemű sóval, köménymaggal.
  4. Tegyétek a tepsit az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssétek készre. Ha elkészült, várjatok pár percet, hogy hűljön, majd a vágás mentén tördeljétek el a tésztát, hogy krékereket kapjatok.
  5. Amíg sül a tészta, készítsétek el a krémet: tegyétek konyhai aprítóba a füstölt lazacot, a sajtkrémet és a tormát. Adjatok hozzá pár kanálnyi Floriol Extraszűz Olívaolajat is, majd pürésítsétek sűrű és selymes állagú krémmé az egészet 8-12 perc alatt.
  6. Töltsétek habzsákba a lazacos tormakrémet, majd adagoljátok a krékerekre, csinos kis halmokat formázva. Díszítsétek tovább kedvetek szerint újhagymával, darabolt pisztáciával, köménymaggal.

 

Tippek

  • Légmentesen, fémdobozban tárolva tovább ropogós marad a kréker.
  • Ecetes, majonézes, és szimpla reszelt tormával is nagyon finom.
  • Pisztácia helyett bármilyen ropogós mag is jó lesz hozzá.
További receptjeink
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Epres tejpite
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Fitt zserbó
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Nyári bableves bulgurral
Chorizos csicseriborsó
Bárány muszaka
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Mustáros malacpofa lencsével
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Csőben sült padlizsános csirke
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Körtés-diós pite
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.