https://www.traditionrolex.com/1

Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 8 db tojás
  • 60 ml tej
  • 150 g kecskesajt
  • 2 csomag zöldhagyma (újhagyma)
  • 1 marék rukkola
  • (só), bors
  • friss rukkola és pékárú a tálaláshoz

Zöldhagymás-kecskesajtos frittata

Kalória: ~ 360 kcal

A tojás és a zöldhagyma együtt olyan, mint a tavaszi napsütés, lepjétek meg magatokat ezzel a fritatta-val egy napfényes reggelen.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Nagy keverőedényben verjétek fel a tojásokat a tejjel. Finoman sózzátok meg.
  3. Mossátok meg alaposan az újhagymát, majd szeleteljétek fel vékony karikákra.
  4. Sütésálló serpenyőben hevítsetek Floriol E-vitamin étolajat, majd adjátok hozzá az újhagymát. Mielőtt színt kapna, öntsétek hozzá a tojásos tejet.
  5. Keverjétek hozzá a megmosott rukkolát is, vegyétek alacsony fokozatra a lángot, majd néha mozgatva-kavarva süssétek, amíg elkezd összeállni a tojás. Ha már összeállt alulról kb. 1-3 cm-es magasságban a tojás, tegyétek rá a kis kockákra darabolt kecskesajtot.
  6. Rakjátok az előmelegített sütőbe a serpenyőt, majd 10-15 perc alatt süssétek készre a frittata-t. Akkor jó, ha már teljesen összeállt a tojás, a teteje pedig elkezd pirulni.
  7. A sütőből kivéve pihentessétek pár percet, majd óvatosan, egészben emeljétek ki a serpenyőből.
  8. Tálaljátok friss rukkolával.

Allergének

  • laktóz
  • tojás

Tippek

  • Még krémesebb lesz a frittata, ha tej helyett főzőtejszínt használtok.
  • A kecskesajt elég sós, ezért ehhez mérten sózzátok a tojásokat.
  • Ha laktózérzékenyek vagytok, helyettesíthetitek a tejet növényi tejjel, a kecskesajt helyett pedig használhattok laktózmentes sajtot.
További receptjeink
Sütőtökös muffin almás karamellel
Pisztáciás panforte
Thai tök curry köményes rizzsel
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Adventi bonbonok
Mapo Tofu
Pho leves - Vietnámi húsleves
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Angol reggeli
Mini lángos falatok
Sütőben sült fánk
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Húsmentes feketebab hamburger
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Őszi skillet
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1