Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 8 db tojás
  • 60 ml tej
  • 150 g kecskesajt
  • 2 csomag zöldhagyma (újhagyma)
  • 1 marék rukkola
  • (só), bors
  • friss rukkola és pékárú a tálaláshoz

Zöldhagymás-kecskesajtos frittata

Kalória: ~ 360 kcal

A tojás és a zöldhagyma együtt olyan, mint a tavaszi napsütés, lepjétek meg magatokat ezzel a fritatta-val egy napfényes reggelen.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Nagy keverőedényben verjétek fel a tojásokat a tejjel. Finoman sózzátok meg.
  3. Mossátok meg alaposan az újhagymát, majd szeleteljétek fel vékony karikákra.
  4. Sütésálló serpenyőben hevítsetek Floriol E-vitamin étolajat, majd adjátok hozzá az újhagymát. Mielőtt színt kapna, öntsétek hozzá a tojásos tejet.
  5. Keverjétek hozzá a megmosott rukkolát is, vegyétek alacsony fokozatra a lángot, majd néha mozgatva-kavarva süssétek, amíg elkezd összeállni a tojás. Ha már összeállt alulról kb. 1-3 cm-es magasságban a tojás, tegyétek rá a kis kockákra darabolt kecskesajtot.
  6. Rakjátok az előmelegített sütőbe a serpenyőt, majd 10-15 perc alatt süssétek készre a frittata-t. Akkor jó, ha már teljesen összeállt a tojás, a teteje pedig elkezd pirulni.
  7. A sütőből kivéve pihentessétek pár percet, majd óvatosan, egészben emeljétek ki a serpenyőből.
  8. Tálaljátok friss rukkolával.

Allergének

  • laktóz
  • tojás

Tippek

  • Még krémesebb lesz a frittata, ha tej helyett főzőtejszínt használtok.
  • A kecskesajt elég sós, ezért ehhez mérten sózzátok a tojásokat.
  • Ha laktózérzékenyek vagytok, helyettesíthetitek a tejet növényi tejjel, a kecskesajt helyett pedig használhattok laktózmentes sajtot.
További receptjeink
Chorizós-krumplis taco
Paradicsomos gratin
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Mandulás-zsályás muffin
Pestós görögjoghurt öntet
Füstös csirke kebab pitával
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Lazac szőlőchutneyval
Epres tejpite
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Kókusztejes vajbabfőzelék
Olívás falafel tahini szósszal
Római sali tejfölös öntettel
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Padlizsános piláf
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.