Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Hozzávalók
- 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
- 8 db tojás
- 60 ml tej
- 150 g kecskesajt
- 2 csomag zöldhagyma (újhagyma)
- 1 marék rukkola
- (só), bors
- friss rukkola és pékárú a tálaláshoz
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Kalória: ~ 360 kcal
A tojás és a zöldhagyma együtt olyan, mint a tavaszi napsütés, lepjétek meg magatokat ezzel a fritatta-val egy napfényes reggelen.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
- Nagy keverőedényben verjétek fel a tojásokat a tejjel. Finoman sózzátok meg.
- Mossátok meg alaposan az újhagymát, majd szeleteljétek fel vékony karikákra.
- Sütésálló serpenyőben hevítsetek Floriol E-vitamin étolajat, majd adjátok hozzá az újhagymát. Mielőtt színt kapna, öntsétek hozzá a tojásos tejet.
- Keverjétek hozzá a megmosott rukkolát is, vegyétek alacsony fokozatra a lángot, majd néha mozgatva-kavarva süssétek, amíg elkezd összeállni a tojás. Ha már összeállt alulról kb. 1-3 cm-es magasságban a tojás, tegyétek rá a kis kockákra darabolt kecskesajtot.
- Rakjátok az előmelegített sütőbe a serpenyőt, majd 10-15 perc alatt süssétek készre a frittata-t. Akkor jó, ha már teljesen összeállt a tojás, a teteje pedig elkezd pirulni.
- A sütőből kivéve pihentessétek pár percet, majd óvatosan, egészben emeljétek ki a serpenyőből.
- Tálaljátok friss rukkolával.
Allergének
- laktóz
- tojás
Tippek
- Még krémesebb lesz a frittata, ha tej helyett főzőtejszínt használtok.
- A kecskesajt elég sós, ezért ehhez mérten sózzátok a tojásokat.
- Ha laktózérzékenyek vagytok, helyettesíthetitek a tejet növényi tejjel, a kecskesajt helyett pedig használhattok laktózmentes sajtot.