Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 8 db tojás
  • 60 ml tej
  • 150 g kecskesajt
  • 2 csomag zöldhagyma (újhagyma)
  • 1 marék rukkola
  • (só), bors
  • friss rukkola és pékárú a tálaláshoz

Zöldhagymás-kecskesajtos frittata

Kalória: ~ 360 kcal

A tojás és a zöldhagyma együtt olyan, mint a tavaszi napsütés, lepjétek meg magatokat ezzel a fritatta-val egy napfényes reggelen.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Nagy keverőedényben verjétek fel a tojásokat a tejjel. Finoman sózzátok meg.
  3. Mossátok meg alaposan az újhagymát, majd szeleteljétek fel vékony karikákra.
  4. Sütésálló serpenyőben hevítsetek Floriol E-vitamin étolajat, majd adjátok hozzá az újhagymát. Mielőtt színt kapna, öntsétek hozzá a tojásos tejet.
  5. Keverjétek hozzá a megmosott rukkolát is, vegyétek alacsony fokozatra a lángot, majd néha mozgatva-kavarva süssétek, amíg elkezd összeállni a tojás. Ha már összeállt alulról kb. 1-3 cm-es magasságban a tojás, tegyétek rá a kis kockákra darabolt kecskesajtot.
  6. Rakjátok az előmelegített sütőbe a serpenyőt, majd 10-15 perc alatt süssétek készre a frittata-t. Akkor jó, ha már teljesen összeállt a tojás, a teteje pedig elkezd pirulni.
  7. A sütőből kivéve pihentessétek pár percet, majd óvatosan, egészben emeljétek ki a serpenyőből.
  8. Tálaljátok friss rukkolával.

Allergének

  • laktóz
  • tojás

Tippek

  • Még krémesebb lesz a frittata, ha tej helyett főzőtejszínt használtok.
  • A kecskesajt elég sós, ezért ehhez mérten sózzátok a tojásokat.
  • Ha laktózérzékenyek vagytok, helyettesíthetitek a tejet növényi tejjel, a kecskesajt helyett pedig használhattok laktózmentes sajtot.
További receptjeink
Olívás brownie
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Marhahúsos sütőtöksaláta
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Sárgabarackos batátakrémleves
Tejfölös nyúlraguleves
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Olajban fagyasztott fűszerek
Bárány muszaka
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.