Mini lángos falatok
Hozzávalók
- 1 dl tej
- csipet cukor
- 25 g élesztő
- 35 dkg liszt
- 1 dl langyos víz
- 3 dl + 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
- 4 dl tejföl
- 200 g sajt (kedvünk szerint)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
Mini lángos falatok
Az apró kis lángosok azért is szuperek, mert nem telünk el tőlük. Ráadásul saláták köreteként is tökéletes.
Elkészítés
- Keverjünk el kevés cukrot a fellangyosított tejben, majd morzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni 10 perc alatt.
- Dagasztógépben keverjük ki a lisztet kanálnyi Floriol E-vitamin étolajjal, az élesztős tejjel és a langyos vízzel. Addig gyúrjuk, hogy lágy, levegős tésztát kapjunk. Fedjük le tiszta konyharuhával és hagyjuk a kétszeresére kelni.
- Belisztezett felületen osszuk el 12 egyenlő részre a tésztát. Formázzunk belőlük mini korongokat és hagyjuk pihenni további 10 percig.
- A fokhagymát zúzzuk össze fokhagymanyomóval, majd keverjük ki 2 evőkanálnyi Floriol E-vitamin étolajjal és pár kanálnyi vízzel.
- Magas falú edényben hevítsünk bőséges mennyiségű Floriol E-vitamin étolajat. Egy csipetnyi tésztadarabbal teszteljük, hogy elég forró-e az olaj.
- Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a korongokat. Egyszerre ne pakoljunk az olajba túl sokat, csak annyit, hogy kényelmesen elférjenek. Gyorsan elkészül, 2-2 perc sütés oldalanként elegendő. Ne süssük túl, inkább világos legyen a lángos, mint sötét.
- Ha elkészült, itassuk fel papírtörlőn a maradék zsiradékot.
- Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel, reszelt sajttal, és a fokhagymás olajjal
Tippek
- Adjunk snidlinget a krémesre kikevert tejfölhöz!
- Előkészülhetünk a lángos tésztával akár előző este is, ekkor hagyjuk megkelni a hűtőszekrényben.
- Mindig frissen együk a lángost!
Allergének
- glutén
- laktóz