Mini lángos falatok
Mini lángos falatok
Hozzávalók

Mini lángos falatok

Az apró kis lángosok azért is szuperek, mert nem telünk el tőlük. Ráadásul saláták köreteként is tökéletes.

Elkészítés

 1. Keverjünk el kevés cukrot a fellangyosított tejben, majd morzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni 10 perc alatt.
 2. Dagasztógépben keverjük ki a lisztet kanálnyi Floriol E-vitamin étolajjal, az élesztős tejjel és a langyos vízzel. Addig gyúrjuk, hogy lágy, levegős tésztát kapjunk. Fedjük le tiszta konyharuhával és hagyjuk a kétszeresére kelni.
 3. Belisztezett felületen osszuk el 12 egyenlő részre a tésztát. Formázzunk belőlük mini korongokat és hagyjuk pihenni további 10 percig.
 4. A fokhagymát zúzzuk össze fokhagymanyomóval, majd keverjük ki 2 evőkanálnyi Floriol E-vitamin étolajjal és pár kanálnyi vízzel.
 5. Magas falú edényben hevítsünk bőséges mennyiségű Floriol E-vitamin étolajat. Egy csipetnyi tésztadarabbal teszteljük, hogy elég forró-e az olaj.
 6. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a korongokat. Egyszerre ne pakoljunk az olajba túl sokat, csak annyit, hogy kényelmesen elférjenek. Gyorsan elkészül, 2-2 perc sütés oldalanként elegendő. Ne süssük túl, inkább világos legyen a lángos, mint sötét.
 7. Ha elkészült, itassuk fel papírtörlőn a maradék zsiradékot.
 8. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel, reszelt sajttal, és a fokhagymás olajjal

Tippek

 • Adjunk snidlinget a krémesre kikevert tejfölhöz!
 • Előkészülhetünk a lángos tésztával akár előző este is, ekkor hagyjuk megkelni a hűtőszekrényben.
 • Mindig frissen együk a lángost!

Allergének

 • glutén
 • laktóz