Spárgás-citromos spagetti
Hozzávalók
- 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 400 g spárga
- 3 gerezd fokhagyma
- 300 g ricotta
- 80 g parmezán sajt
- 1 doboz spagetti
- 1 citrom leve
- só, bors
- friss bazsalikom
Spárgás-citromos spagetti
Kalória: 705 kcal
Üdén citromos tésztaétel, aminek a főszereplője a spárga!
Elkészítés:
- Mossátok meg a spárgát, majd törjétek el a kétharmadánál, ahol könnyen elroppan. Daraboljátok fel 1-2 centis szeletekre.
- Forraljatok bőséges mennyiségű vizet, sózzátok enyhén és főzzétek készre a tésztát a csomagolásán jelölt idő alatt.
- Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá a spárgát és az összezúzott, feldarabolt fokhagymát is. Pirítsátok nagy lángon, 2-3 perc alatt, majd szedjetek rá egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből. Reszeljetek le parmezánt és keverjétek egyenletesre a spárgával, hogy krémes szószt kapjatok. Végül keverjétek hozzá a ricottát is.
- Ha a tészta elkészült, szűrjétek le és forgassátok a szószhoz, hogy mindenhol egyenletesen bevonja.
- Tálaljátok forrón frissen őrölt borssal, pár csepp citrommal és friss bazsalikommal.
Tippek:
- Más tésztával is elkészíthetitek.
- Fehér spárgával is nagyon finom!
- Ha már kicsit öregebb a spárga, hámozzátok meg a felhasználás előtt.
Allergének:
- laktóz, glutén