Spanyol omlett
Kalória: ~ 432 kcal
Spanyolországban nincs olyan étterem, ahol ne adnának spanyol omlettet. Érthető, mert laktató és finom. Energikusan indul vele a nap.
ELKÉSZÍTÉS
-
Pucoljuk meg a krumplit és a hagymát, majd vágjuk apró kockákra mindkettőt.
-
Hevítsünk egy nagy serpenyőben bőséges mennyiségű olajat közepes hőmérsékleten, majd helyezzük bele a hagymát és a krumplit. Süssük kíméletesen - néha átkeverve őket, éppen aranyszínűre 15-20 perc alatt.
-
Magas falú edény felett szedjük ki óvatosan egy fém szűrővel a krumplis hagymát. A megmaradt olajat felhasználhatjuk még máskor.
-
Verjük fel a tojásokat, sózzuk ízlés szerint, majd forgassuk bele a sült hagymás krumplit.
-
Tegyünk egy serpenyőt a tűzhelyre, hevítsük fel közepesnél erősebben. Öntsük bele a tojásos masszát, 2-3 percig körkörös mozdulatokkal forgassuk a serpenyőben, hogy egyenletesen szétterüljön az omlett. Vegyük vissza a hőmérsékletet közepesre, és hagyjuk, hogy megszilárduljon a tojás 5-7 perc alatt.
-
Helyezzünk nagy tányért az omlett tetejére, majd gyors, határozott mozdulattal fordítsuk meg a serpenyőbe. Csúsztassuk a tányérról vissza a serpenyőbe, és süssük készre további 5 perc alatt.
-
Tálaljuk frissen őrölt borssal.
ALLERGÉNEK
- tojás
TIPPEK
-
Forrón is tálalhatjuk, de hidegen is nagyon finom!
-
Kihűlés után, hűtőben tárolva akár két napig is eláll.
-
Tálaláskor locsoljuk meg kevés olívaolajjal.