Spanyol omlett
Spanyol omlett
Hozzávalók

 

  • 8 tojás
  • 600 g krumpli
  • 4 fej fehér hagyma
  • 4 dl Floriol E-vitamin
  • só, bors

Spanyol omlett

Kalória: ~ 432 kcal

Spanyolországban nincs olyan étterem, ahol ne adnának spanyol omlettet. Érthető, mert laktató és finom. Energikusan indul vele a nap.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Pucoljuk meg a krumplit és a hagymát, majd vágjuk apró kockákra mindkettőt.

  2. Hevítsünk egy nagy serpenyőben bőséges mennyiségű olajat közepes hőmérsékleten, majd helyezzük bele a hagymát és a krumplit. Süssük kíméletesen - néha átkeverve őket, éppen aranyszínűre 15-20 perc alatt.

  3. Magas falú edény felett szedjük ki óvatosan egy fém szűrővel a krumplis hagymát. A megmaradt olajat felhasználhatjuk még máskor.

  4. Verjük fel a tojásokat, sózzuk ízlés szerint, majd forgassuk bele a sült hagymás krumplit.

  5. Tegyünk egy serpenyőt a tűzhelyre, hevítsük fel közepesnél erősebben. Öntsük bele a tojásos masszát, 2-3 percig körkörös mozdulatokkal forgassuk a serpenyőben, hogy egyenletesen szétterüljön az omlett. Vegyük vissza a hőmérsékletet közepesre, és hagyjuk, hogy megszilárduljon a tojás 5-7 perc alatt.

  6. Helyezzünk nagy tányért az omlett tetejére, majd gyors, határozott mozdulattal fordítsuk meg a serpenyőbe. Csúsztassuk a tányérról vissza a serpenyőbe, és süssük készre további 5 perc alatt.

  7. Tálaljuk frissen őrölt borssal.

ALLERGÉNEK

  •  tojás

TIPPEK

  • Forrón is tálalhatjuk, de hidegen is nagyon finom!

  • Kihűlés után, hűtőben tárolva akár két napig is eláll.

  • Tálaláskor locsoljuk meg kevés olívaolajjal.

További receptjeink
Mini lángos falatok
Vegán töltött káposzta
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Keleti marhasaláta
Nyári bableves bulgurral
Olívás mangó pop
Vöröslencse shakshuka
Rizsbundás szilva
Cukkinis-rozmaringos farinata
Sütőtökös csirkecurry
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Káposztás fasírtgolyók
Mini Margherita pizza
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.