https://www.traditionrolex.com/1

Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Hozzávalók

A pakorához:

  • 4 dl Floriol Cardio étolaj
  • 3 db krumpli
  • 1 kis padlizsán
  • 3 fej hagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 150 g csicseriborsó liszt
  • 1 ek őrölt koriander
  • 1 tk római kömény
  • 1 ek garam masala
  • 1 tk chilipor


A mangószószhoz:

 

A mentaszószhoz:

Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal

Kalória: ~ 347 kcal

Ha például farsangkor édes helyett sósat kívántok, a zöldség pakora finom opció a fánk helyett, mentaszószba vagy mangópürébe mártva pedig fenséges. 

Elkészítés

  1. Mossátok meg alaposan a friss mentát, majd szárítsátok le. Ezután dolgozzátok össze 2 kanálnyi Floriol Cardio étolajjal és egy fél citrom levével mozsárban, vagy konyhai aprítógépben. Az így kapott zöldes pépet keverjétek össze a natúr joghurttal, sózzátok, majd felhasználásig tegyétek hűtőszekrénybe.
  2. Magas falú fazékban hevítsetek 2 ek Floriol Cardio étolajat. Futtassátok meg rajta a felaprított hagymát, majd hintsétek meg az őrölt korianderrel, paprikával. Adjátok hozzá a megpucolt, kimagozott, felkockázott mangót. Öntsétek fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedjétek le és alacsony hőfokon, néha kavarva főzzétek 35-40 percig.
  3. Pucoljátok meg a krumplikat, majd hámozzátok meg. Daraboljátok fél centi vastag csíkokra, és tegyétek egy nagy keverőedénybe.
  4. Mossátok meg a padlizsánt is, daraboljátok ugyanakkora csíkokra, majd tegyétek a krumpli mellé.
  5. A hagymát és az újhagymát pucoljátok meg amennyire szükséges, vágjátok vékony szeletekre, majd keverjétek a többi zöldség mellé.
  6. Hintsétek meg a zöldségeket a fűszerekkel és a csicseriborsó liszttel, sóval, friss korianderrel. Adjatok hozzá pár kanálnyi Floriol Cardio étolajat, majd forgassátok össze teljesen. Öntsetek hozzá kevés vizet, hogy a fűszerkeverék és a csicseriborsóliszt rátapadjon a zöldségekre, mintha egy sűrűbb palacsintatészta lenne.
  7. Hevítsetek egy nagy serpenyőben bőséges mennyiségű Floriol Cardio étolajat. Cseppentsetek bele a csicseriborsólisztes tésztából, ha már pezsegve sül, akkor elég forró az olaj.
  8. Két kanál segítségével formázzatok laza halmokat a lisztes-tésztás zöldségből, majd óvatosan helyezzétek a forró olajba. Ne kavargassátok, vigyázzatok, hogy ne essen szét! 3-4 perc sütés után fordítsátok meg a másik oldalára, ekkor már egyben fog maradni a sült zöldség. Süssétek újabb 2-3 percig, majd tegyétek őket száradni és lecsepegni egy papírtörlőre. Folytassátok a sütést, amíg el nem fogy a zöldség! Kóstoljátok meg és igény szerint sózzátok újra.
  9. Amikor elkészült a zöldségpakora, botmixerrel pürésítsétek le a mangószószt. Ha nem lenne elég híg, pótoljátok ki vízzel és forraljátok újra.
  10. Tálaljátok a pakorát a mentás joghurttal és a mangószósszal.
 

Tippek

  • Bármilyen maradék zöldséget használhattok hozzá, ami csak a hűtőben van.
  • Ropogósabbá tehetitek, ha egy kevés sütőport vagy szódabikarbónát kevertek a lisztbe.
  • A mangószószból érdemes akár nagyobb adagot is főzni és lefagyasztani, hogy legközelebb csak elő kelljen kapni a mélyhűtőből.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Francia hagymaleves
Epres tejpite
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Grillezett pisztráng zellersalátával
Scsí leves
Ősz Ízei Bowl
Zöldséges muhammara papadammal
Rebarbarás somlói
Currys halleves
Hajdinasaláta sült fetával
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Sütőtökös pogácsa
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Pisztáciás egrestorta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1