Cardio
Cardio

a koleszterinszint csökkentéséhez

A Floriol támogat titeket a változásban, az új étkezési szokások kialakításában, ezért javasoljuk, hogy a tudatosabb étrend részeként cseréljétek a telített zsírsavakat telítetlen zsírsavakra.

Cardio

Cardio

a koleszterinszint csökkentéséhez

A Floriol támogat titeket a változásban, az új étkezési szokások kialakításában, ezért javasoljuk, hogy a tudatosabb étrend részeként cseréljétek a telített zsírsavakat telítetlen zsírsavakra.

A Floriol Cardio étolaj telítetlen zsírsavakban gazdag. Az étrendben a telített zsírsavak helyettesítése telítetlen zsírsavakkal bizonyítottan csökkenti a vér koleszterinszintjét. A magas koleszterinszint a szívkoszorúér-betegség kialakulásában kockázati tényező.

  • A Floriol Cardio étolaj finomított repceolaj és nagy olajsavtartalmú napraforgó-étolaj különleges keveréke.
  • Omega-3 zsírsavban természetes módon gazdag, repceétolaj tartalmának köszönhetően.
  • Használjátok öntetek, pácok és saláták elkészítéséhez, de kiválóan alkalmas sütéshez és főzéshez is.
  • Az olaj hevítésekor figyeljetek arra, hogy az ajánlott legmagasabb sütési hőmérséklet 175 °C.
  • A palack 50%-ban újrahasznosított műanyagból készül, ezzel is támogatva azokat a Floriol vásárlókat, akik tudatosan odafigyelnek a környezetükre is.

A Floriol termékeket fogyasszátok a változatos és kiegyensúlyozott étrend, valamint az egészséges életmód részeként.

Mit kell tudni a koleszterinről?

A szív- és érrendszer egészsége hazánkban különösen fontos kérdés, a szív egészségét pedig a szervezet koleszterinszintje nagyban befolyásolja.

A koleszterin egy úgynevezett szteránvázas vegyület, amely minden emberi és állati sejtben megtalálható. Koleszterint a szervezet minden sejtje előállít; a legnagyobb mennyiséget a máj. A sejthártyák felépítésében van fontos szerepe, továbbá sokféle hormon szintézisének kiindulási anyaga.

A koleszterin szállításáért lipoprotein molekulák felelnek. A különböző lipoproteinek felépítése és fehérje/zsír aránya, azaz sűrűsége eltérő. Egészségügyi szempontból a két legfontosabb a kis sűrűségű lipoprotein (Low Density Lipoprotein; LDL) és a nagy sűrűségű lipoprotein (High Density Lipoprotein; HDL). Az LDL-koleszterin a vérben feldúsulva az erek falában rakódik le, a HDL-koleszterin az erekben már lerakódott koleszterint szállítja vissza az érfalból a májba, ahol az lebontódik.

A magas LDL-koleszterinszint és alacsony HDL-koleszterinszint az érelmeszesedés, illetve az annak következtében kialakuló betegségek egyik legfontosabb kockázati tényezője. Míg az LDL-koleszterin a vérben feldúsulva az erek falában rakódik le, a HDL-koleszterin magas aránya azért kedvező, mert ezekben a zsírcseppecskékben, az erekben már lerakódott koleszterin szállítódik vissza az érfalból a májba, ahol lebontódik.

A telítetlen zsírsavak lényeges jellemzője, hogy egy vagy több, ún. kettős (azaz telítetlen) kötést tartalmaznak. Ennek függvényében megkülönböztetünk egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat. A telítetlen zsírsavak reakciókészsége – így lebonthatósága is – annál nagyobb, minél több kettős kötés található bennük.

A telítetlen zsírsavak molekulaszerkezete alapján ismerünk omega-3, omega-6, omega-7, omega-9, valamint omega-11 és omega-12 zsírsavakat is.

A mindennapi étkezéseitek során fontos figyelmet fordítani arra, hogy – lehetőség szerint – az elfogyasztott zsírmennyiség mintegy kétharmada álljon telítetlen zsírsavakból az étrendben, hiszen ezek segítenek a koleszterinszint csökkentésében.