Cardio
Cardio

a koleszterinszint csökkentéséhez

Floriol Cardio étolaj telítetlen zsírsavakban gazdag. A telített zsírsavak helyettesítése az étrendben telítetlen zsírsavakkal bizonyítottan csökkenti a vér koleszterinszintjét. A magas koleszterinszint a szívkoszorúér-betegség kialakulásában kockázati tényező.

Cardio

Cardio

a koleszterinszint csökkentéséhez

Floriol Cardio étolaj telítetlen zsírsavakban gazdag. A telített zsírsavak helyettesítése az étrendben telítetlen zsírsavakkal bizonyítottan csökkenti a vér koleszterinszintjét. A magas koleszterinszint a szívkoszorúér-betegség kialakulásában kockázati tényező.

  • A Floriol Cardio étolaj finomított repceolaj és nagy olajsavas napraforgó étolaj különleges keveréke.
  • Omega - 3 zsírsavban gazdag, repceétolaj tartalmának köszönhetően.
  • Telítetlen zsírsavakban gazdag. A telített zsírsavak helyettesítése az étrendben telítetlen zsírsavakkal bizonyítottan csökkenti a vér koleszterinszintjét. A magas koleszterinszint a szívkoszorúér-betegség kialakulásában kockázati tényező.
  • Elsősorban öntetek, pácok és saláták elkészítéséhez ajánljuk, de kiválóan alkalmas sütéshez és főzéshez is.
  • A Floriol termékeket fogyassza a változatos és kiegyensúlyozott étrend, valamint az egészséges életmód részeként.

Szív és érrendszer egészsége hazánkban különösen fontos kérdés, a szív egészségét pedig a szervezet koleszterinszintje nagyban befolyásolja.

A koleszterin egy úgynevezett szteránvázas vegyület, amely minden emberi és állati sejtben megtalálható. Koleszterint a szervezet minden sejtje előállít; a legnagyobb mennyiséget a máj. A sejthártyák felépítésében van fontos szerepe, továbbá sokféle hormon szintézisének kiindulási anyaga.

A koleszterin szállításáért lipoprotein molekulák felelnek. A különböző lipoproteinek felépítése és fehérje/zsír aránya, azaz sűrűsége eltérő. Egészségügyi szempontból a két legfontosabb a kis sűrűségű lipoprotein (Low Density Lipoprotein; LDL) és a nagy sűrűségű lipoprotein (High Density Lipoprotein; LDL). Az LDL-koleszterin a vérben feldúsulva az erek falában rakódik le, a HDL-koleszterin az erekben már lerakódott koleszterint szállítja vissza az érfalból a májba, ahol az lebontódik.

A magas LDL-koleszterinszint és alacsony HDL-koleszterinszint az érelmeszesedés, illetve az annak következtében kialakuló betegségek egyik legfontosabb kockázati tényezője. Míg az LDL-koleszterin a vérben feldúsulva az erek falában rakódik le, a HDL-koleszterin magas aránya azért kedvező, mert e zsírcseppecskékben, az erekben már lerakódott koleszterin szállítódik vissza az érfalból a májba, ahol lebontódik.

A telítetlen zsírsavak lényeges jellemzője, hogy egy vagy több, ún. kettős (azaz telítetlen) kötést tartalmaznak. Ennek függvényében megkülönböztetünk egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat. A telítetlen zsírsavak reakciókészsége – így lebonthatósága is – annál nagyobb, minél több kettős kötés található bennük.

A telítetlen zsírsavak molekulaszerkezete alapján ismerünk omega-3, omega-6, omega-7, omega-9, valamint omega-11 és omega-12 zsírsavakat is.

Mindennapi étkezésünk során fontos figyelmet fordítanunk arra, hogy a telített zsírsavak mintegy kétharmadát telítetlen zsírsavakkal helyettesítsük az étrendben, hiszen ezek segítenek a koleszterinszint csökkentésében.