Mini Margherita pizza
Mini Margherita pizza
Hozzávalók

 

  • 300 g gluténmentes lisztkeverék
  • 10 g porélesztő
  • 2,5 dl langyos víz

 

Mini Margherita pizza

Kalória: ~ 390 kcal

Nyári esti mini pizzázás? Van ennél jobb? Nincs, a pizzánál tényleg nincs jobb!

 

Elkészítés

  1. Hevítsetek Floriol BALANCE étolajat egy magas falú fazékban. Pirítsátok meg benne a fokhagymát, majd mielőtt lepirulna, adjátok hozzá a darabolt paradicsomot. Sózzátok meg ízlés szerint, majd főzzétek közepes lángon 20 percig.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 260 ºC-ra.
  3. Konyhai dagasztógépben, vagy egy nagy keverőedényben gyúrjatok tésztát a gluténmentes lisztkeverékből, porélesztőből és a langyos vízből. Akkor lesz jó, ha még enyhén tapadós és lágy. Ha szükséges, további víz vagy lisztkeverék hozzáadásával alakíthattok a tészta állagán.
  4. Ha elkészült a tészta, daraboljátok fel, hogy egyenlő méretű tésztahalmokat kapjatok. Nyújtsátok ki őket egyesével, hogy nagyjából 15 centis korongokat kapjunk. Helyezzétek őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyétek az előmelegített sütőbe 8 percre. 8 perc elősütés után vegyétek ki a sütőből, majd fordítsátok át a korongokat.
  5. Kenjétek meg a paradicsomszósszal, majd szaggassatok rá mozzarellát. Tegyétek vissza a sütőbe, majd további 8-10 perc alatt süssétek készre.
  6. Tálaljátok forrón Floriol Extraszűz Olívaolajjal és friss bazsalikommal.

 

 

Tippek

  • A tészta elég lehet 12 vastagabb, vagy 16 szuper vékony mini pizzához.
  • Ha nem tudnátok ellenállni, mindenképpen rakjatok szalámiszeleteket is a mozzarella fölé!
  • Próbáljátok inkább kézzel nyújtani a tésztát, így sütés után hol ropogósabb, hol lágyabb lesz a végeredmény.

 

 

Allergének

  • tej és tejszármazékok
További receptjeink
Nápolyi karneváli ricotta torta
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Paradicsomos gratin
Római sali tejfölös öntettel
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Házi BBQ szósz
Spárgás csigatészta
Grillezett pisztráng zellersalátával
Kuszkuszos töltött paprika
Répa-retek-mogyoró saláta
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Padlizsános piláf
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Vegán töltött káposzta
Almás édes chili szósz
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.