Mini Margherita pizza
Mini Margherita pizza
Hozzávalók

 

  • 300 g gluténmentes lisztkeverék
  • 10 g porélesztő
  • 2,5 dl langyos víz

 

Mini Margherita pizza

Kalória: ~ 390 kcal

Nyári esti mini pizzázás? Van ennél jobb? Nincs, a pizzánál tényleg nincs jobb!

 

Elkészítés

  1. Hevítsetek Floriol BALANCE étolajat egy magas falú fazékban. Pirítsátok meg benne a fokhagymát, majd mielőtt lepirulna, adjátok hozzá a darabolt paradicsomot. Sózzátok meg ízlés szerint, majd főzzétek közepes lángon 20 percig.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 260 ºC-ra.
  3. Konyhai dagasztógépben, vagy egy nagy keverőedényben gyúrjatok tésztát a gluténmentes lisztkeverékből, porélesztőből és a langyos vízből. Akkor lesz jó, ha még enyhén tapadós és lágy. Ha szükséges, további víz vagy lisztkeverék hozzáadásával alakíthattok a tészta állagán.
  4. Ha elkészült a tészta, daraboljátok fel, hogy egyenlő méretű tésztahalmokat kapjatok. Nyújtsátok ki őket egyesével, hogy nagyjából 15 centis korongokat kapjunk. Helyezzétek őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyétek az előmelegített sütőbe 8 percre. 8 perc elősütés után vegyétek ki a sütőből, majd fordítsátok át a korongokat.
  5. Kenjétek meg a paradicsomszósszal, majd szaggassatok rá mozzarellát. Tegyétek vissza a sütőbe, majd további 8-10 perc alatt süssétek készre.
  6. Tálaljátok forrón Floriol Extraszűz Olívaolajjal és friss bazsalikommal.

 

 

Tippek

  • A tészta elég lehet 12 vastagabb, vagy 16 szuper vékony mini pizzához.
  • Ha nem tudnátok ellenállni, mindenképpen rakjatok szalámiszeleteket is a mozzarella fölé!
  • Próbáljátok inkább kézzel nyújtani a tésztát, így sütés után hol ropogósabb, hol lágyabb lesz a végeredmény.

 

 

Allergének

  • tej és tejszármazékok