Mini Margherita pizza
Hozzávalók
- 2 ek Floriol BALANCE étolaj
- 500 g darabolt paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- 300 g gluténmentes lisztkeverék
- 10 g porélesztő
- 2,5 dl langyos víz
- 500 g laktózmentes mozzarella
- 80 g friss bazsalikom
- 4-6 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
Mini Margherita pizza
Kalória: ~ 390 kcal
Nyári esti mini pizzázás? Van ennél jobb? Nincs, a pizzánál tényleg nincs jobb!
Elkészítés
- Hevítsetek Floriol BALANCE étolajat egy magas falú fazékban. Pirítsátok meg benne a fokhagymát, majd mielőtt lepirulna, adjátok hozzá a darabolt paradicsomot. Sózzátok meg ízlés szerint, majd főzzétek közepes lángon 20 percig.
- Melegítsétek elő a sütőt 260 ºC-ra.
- Konyhai dagasztógépben, vagy egy nagy keverőedényben gyúrjatok tésztát a gluténmentes lisztkeverékből, porélesztőből és a langyos vízből. Akkor lesz jó, ha még enyhén tapadós és lágy. Ha szükséges, további víz vagy lisztkeverék hozzáadásával alakíthattok a tészta állagán.
- Ha elkészült a tészta, daraboljátok fel, hogy egyenlő méretű tésztahalmokat kapjatok. Nyújtsátok ki őket egyesével, hogy nagyjából 15 centis korongokat kapjunk. Helyezzétek őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyétek az előmelegített sütőbe 8 percre. 8 perc elősütés után vegyétek ki a sütőből, majd fordítsátok át a korongokat.
- Kenjétek meg a paradicsomszósszal, majd szaggassatok rá mozzarellát. Tegyétek vissza a sütőbe, majd további 8-10 perc alatt süssétek készre.
- Tálaljátok forrón Floriol Extraszűz Olívaolajjal és friss bazsalikommal.
Tippek
- A tészta elég lehet 12 vastagabb, vagy 16 szuper vékony mini pizzához.
- Ha nem tudnátok ellenállni, mindenképpen rakjatok szalámiszeleteket is a mozzarella fölé!
- Próbáljátok inkább kézzel nyújtani a tésztát, így sütés után hol ropogósabb, hol lágyabb lesz a végeredmény.
Allergének
- tej és tejszármazékok