https://www.traditionrolex.com/1

Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Hozzávalók

2 főre

Rizslisztben rántott mini sajtgolyók

Kalória: 656 kcal

Akkor sem kell lemondanunk a rántott dolgokról, ha kerüljünk valamilyen okból a glutént. A sajtgolyók rizslisztben például egy szuper ropogós alternatíva!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10+20 perc

  1. Bundázzuk be alaposan a sajtgolyókat: először forgassuk rizslisztbe, majd a felvert tojásba és végül a rizspehelybe. Ismételjük meg az egész folyamatot, hogy vastag legyen a panír, ne folyjon ki az olvadó sajt.
  2. Magas falú edényben hevítsünk bőséges mennyiségű étolajat, majd teszteljük apró panírmorzsával a hőmérsékletét. Ha elég forró, óvatosan helyezzük be a bepanírozott golyócskákat, és néha átforgatva süssük őket 3-4 percig, amíg a bunda ropogós lesz.
  3. Tálaljuk forrón rizzsel és finom házi majonézzel!

Tippek

  • Mivel rizslisztet használunk, nem kell aranybarnára sütni, a világosabb sárgás, de ropogós bunda már elegendő lesz.
  • Keverjünk apróra vágott snidlinget a majonézhez!
  • Akár 3 réteg panírral is bundázhatjuk a sajtgolyókat!

Allergének

  • laktóz, tojás

További receptjeink
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Diós-Csokis keksz
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Fetasajtos-spenótos kölespite
Tejcsokis-diós fánk
Sült barack vaníliafagyival
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Nápolyi karneváli ricotta torta
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Húsgolyók édeskömény salátával
Sonkás-sajtos muffin
Keleti marhasaláta
Mandulás-zsályás muffin
Marhahúsos sütőtöksaláta
Zablisztes ropi
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1