Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Hozzávalók
2 főre
- 6-8 db mini sajtgolyó
- 100 g rizsliszt
- 2 tojás
- 100 g rizspehely
- 2 dl Floriol Omega 3&6 étolaj
- só
- majonéz
- rizs
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Kalória: 656 kcal
Akkor sem kell lemondanunk a rántott dolgokról, ha kerüljünk valamilyen okból a glutént. A sajtgolyók rizslisztben például egy szuper ropogós alternatíva!
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 10+20 perc
- Bundázzuk be alaposan a sajtgolyókat: először forgassuk rizslisztbe, majd a felvert tojásba és végül a rizspehelybe. Ismételjük meg az egész folyamatot, hogy vastag legyen a panír, ne folyjon ki az olvadó sajt.
- Magas falú edényben hevítsünk bőséges mennyiségű étolajat, majd teszteljük apró panírmorzsával a hőmérsékletét. Ha elég forró, óvatosan helyezzük be a bepanírozott golyócskákat, és néha átforgatva süssük őket 3-4 percig, amíg a bunda ropogós lesz.
- Tálaljuk forrón rizzsel és finom házi majonézzel!
Tippek
- Mivel rizslisztet használunk, nem kell aranybarnára sütni, a világosabb sárgás, de ropogós bunda már elegendő lesz.
- Keverjünk apróra vágott snidlinget a majonézhez!
- Akár 3 réteg panírral is bundázhatjuk a sajtgolyókat!
Allergének
-
laktóz, tojás