Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Hozzávalók

2 főre

Rizslisztben rántott mini sajtgolyók

Kalória: 656 kcal

Akkor sem kell lemondanunk a rántott dolgokról, ha kerüljünk valamilyen okból a glutént. A sajtgolyók rizslisztben például egy szuper ropogós alternatíva!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10+20 perc

  1. Bundázzuk be alaposan a sajtgolyókat: először forgassuk rizslisztbe, majd a felvert tojásba és végül a rizspehelybe. Ismételjük meg az egész folyamatot, hogy vastag legyen a panír, ne folyjon ki az olvadó sajt.
  2. Magas falú edényben hevítsünk bőséges mennyiségű étolajat, majd teszteljük apró panírmorzsával a hőmérsékletét. Ha elég forró, óvatosan helyezzük be a bepanírozott golyócskákat, és néha átforgatva süssük őket 3-4 percig, amíg a bunda ropogós lesz.
  3. Tálaljuk forrón rizzsel és finom házi majonézzel!

Tippek

  • Mivel rizslisztet használunk, nem kell aranybarnára sütni, a világosabb sárgás, de ropogós bunda már elegendő lesz.
  • Keverjünk apróra vágott snidlinget a majonézhez!
  • Akár 3 réteg panírral is bundázhatjuk a sajtgolyókat!

Allergének

  • laktóz, tojás

További receptjeink
Mustáros malacpofa lencsével
Angol reggeli
Vegán töltött káposzta
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Epres tejpite
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Kókusztejes vajbabfőzelék
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Édesköményes krumplileves
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.