Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Hozzávalók

2 főre

Rizslisztben rántott mini sajtgolyók

Kalória: 656 kcal

Akkor sem kell lemondanunk a rántott dolgokról, ha kerüljünk valamilyen okból a glutént. A sajtgolyók rizslisztben például egy szuper ropogós alternatíva!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10+20 perc

  1. Bundázzuk be alaposan a sajtgolyókat: először forgassuk rizslisztbe, majd a felvert tojásba és végül a rizspehelybe. Ismételjük meg az egész folyamatot, hogy vastag legyen a panír, ne folyjon ki az olvadó sajt.
  2. Magas falú edényben hevítsünk bőséges mennyiségű étolajat, majd teszteljük apró panírmorzsával a hőmérsékletét. Ha elég forró, óvatosan helyezzük be a bepanírozott golyócskákat, és néha átforgatva süssük őket 3-4 percig, amíg a bunda ropogós lesz.
  3. Tálaljuk forrón rizzsel és finom házi majonézzel!

Tippek

  • Mivel rizslisztet használunk, nem kell aranybarnára sütni, a világosabb sárgás, de ropogós bunda már elegendő lesz.
  • Keverjünk apróra vágott snidlinget a majonézhez!
  • Akár 3 réteg panírral is bundázhatjuk a sajtgolyókat!

Allergének

  • laktóz, tojás

További receptjeink
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Lazac szőlőchutneyval
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Vegán töltött káposzta
Spanyol omlett
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Házi granola szelet
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Spárgás-citromos spagetti
Rozmaringos fehérbab-krém
Sült ratatouille kecskesajttal
Pikáns mézes-mustáros öntet
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.