Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Hozzávalók

2 főre

Rizslisztben rántott mini sajtgolyók

Kalória: 656 kcal

Akkor sem kell lemondanunk a rántott dolgokról, ha kerüljünk valamilyen okból a glutént. A sajtgolyók rizslisztben például egy szuper ropogós alternatíva!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10+20 perc

  1. Bundázzuk be alaposan a sajtgolyókat: először forgassuk rizslisztbe, majd a felvert tojásba és végül a rizspehelybe. Ismételjük meg az egész folyamatot, hogy vastag legyen a panír, ne folyjon ki az olvadó sajt.
  2. Magas falú edényben hevítsünk bőséges mennyiségű étolajat, majd teszteljük apró panírmorzsával a hőmérsékletét. Ha elég forró, óvatosan helyezzük be a bepanírozott golyócskákat, és néha átforgatva süssük őket 3-4 percig, amíg a bunda ropogós lesz.
  3. Tálaljuk forrón rizzsel és finom házi majonézzel!

Tippek

  • Mivel rizslisztet használunk, nem kell aranybarnára sütni, a világosabb sárgás, de ropogós bunda már elegendő lesz.
  • Keverjünk apróra vágott snidlinget a majonézhez!
  • Akár 3 réteg panírral is bundázhatjuk a sajtgolyókat!

Allergének

  • laktóz, tojás

További receptjeink
Kuszkuszos töltött paprika
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Paradicsomos gratin
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Spanyol omlett
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Marhahúsos sütőtöksaláta
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Boeuf Bourguignon
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.