https://www.traditionrolex.com/1

Olasz (húsvéti) pite sonkával
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Hozzávalók
  • 2 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 80 g spenót
  • 80 g rukkola
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 keményre főzött tojás
  • 100 g főtt sonka
  • 200 g ricotta
  • 200 g natúr sajtkrém
  • 1 tk só
  • 1 csomag leveles tészta (2 lap elegendő)
  • só, bors

Olasz (húsvéti) pite sonkával

Fantasztikusan krémes pite, belül sárgálló tojással. Nem csak finom, de pénztárcabarát és laktató is.

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a rukkolát és a spenótot, majd szárítsuk le. A spenót nagyobb szárait tépkedjük le.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Floriol Omega 3&6 étolajat, majd futtassuk meg benne a megpucolt és vékony szeletekre vágott fokhagymát. Fél perc után tegyük hozzá a megmosott spenótot és rukkolát, majd néha átkavarva hagyjuk teljesen összeesni. Sózzuk finoman, majd tegyük tésztaszűrőre és csepegtessük le teljesen.
  3. Keverjük ki a ricottát a natúr sajtkrémmel, sózzuk, majd forgassuk össze a fonnyasztott zöldségekkel.
  4. Melegítsük elő a sütőt 175° fokra.
  5. Nyújtsuk ki a leveles tészta lapokat 2-3 mm vastagságúra. Kenjünk ki finoman pár cseppnyi Floriol Omega 3&6 étolajjal egy piteformát, majd az egyik tésztával béleljük ki úgy, hogy bőven maradjon visszahajtható tésztarész.
  6. Kenjünk egy réteg ricottás-sajtkrémes-spenótos réteget a leveles tésztára, majd helyezzük el rajta az 5 db félbevágott keménytojást, azaz a 10 db fél tojást. Hintsük meg az egészet fél centis csíkokra szelt főtt sonkával, majd kenjük rá a maradék ricottás krémet is. Végül helyezzük rá a másik 2-3 mm vastagságúra nyújtott leveles tésztát, és kicsit összenyomva, hajtsuk vissza a lelógó tésztarészt.
  7. Kenjük meg a tésztát felvert tojással, majd tegyük az előmelegített sütőbe 35-40 percre, vagy amíg szépen megpuffad, és aranybarna lesz a teteje.
  8. Fogyasztás előtt hagyjuk hűlni kicsit!

Tippek 

  • Ne ijedjünk meg, ha a tészta nagyon felpuffadna a piteformában sütés közben - ahogy hűl, vissza fog ereszkedni. Ha nincs otthon fagyasztott leveles tészta, készíthetünk mi magunk is.
  • Tehetünk bazsalikomot is a spenót és a rukkola mellé.
  • Tálaláskor locsoljuk meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal.

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • tojás
További receptjeink
Misos-körtés zellerkrémleves
A házi chips titkai
Csirkés paella
Tejcsokis-diós fánk
Kávés-mandulás muffin
Nyulas ravioli gombaszósszal
Sárgabarackos batátakrémleves
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Olívás falafel tahini szósszal
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Grillezett pisztráng zellersalátával
Meggyes-mandulás krémleves
Római sali tejfölös öntettel
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Sütőtökös krumplis gratin
Pisztáciás egrestorta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1