Sütőtökös pogácsa
Sütőtökös pogácsa
Hozzávalók
  • 300 g liszt
  • 12 g sütőpor
  • 250 g sütőtök (sütve, héj nélkül)
  • 1 dl tejföl
  • 0,8 dl Floriol E-vitamin étolaj
  • 150 g cheddar sajt
  • 1 tojás
  • 2 tk só
  • 1 marék tökmag

Sütőtökös pogácsa

Kalória: ~ 340 kcal

Az egyik kedvenc őszi zöldség, ami mindenbe passzol, például a sajtos pogácsába is. Süssetek vele sokat addig, amíg tart a szezon!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 210 ºC-ra.
  2. Negyedeljétek el hosszában a sütőtököt, kaparjátok ki a magjait, helyezzétek sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek 35-40 percet, amíg rendesen megpirul. Ha elkészült, húzzátok le a héját, és hagyjátok kihűlni.
  3. Nagy keverőedényben forgassátok össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Adjatok hozzá 250 g sütőtököt, a Floriol E-vitamin étolajat, a tejfölt és a lereszelt cheddar sajtot is, és gyúrjatok könnyen formázható tésztát belőle.
  4. Ha összeállt egyneművé a tészta, keleszteni már nem is kell, egyből ki lehet nyújtani. Nyújtsátok kb. 1 cm vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval szaggassatok kis korongokat a tésztából. Helyezzétek a korongokat egyből sütőpapírral bélelt tepsire.
  5. A maradék tésztát mindig gyúrjátok újra, majd ismét nyújtsátok ki, és ezt folytassátok, amíg elfogy a tészta.
  6. Kanálnyi vízzel elkevert tojással kenjétek le a tepsiben várakozó pogácsákat. Hintsétek meg tökmaggal, majd tegyétek a tepsit az előmelegített sütőbe.
  7. 20-25 perc alatt süssétek készre!

Tippek

  • Hintsétek meg a pogikat sütés előtt nagyszemű sóval!
  • Ha nagyobb formával szaggattok, vagy vastagabbra nyújtjátok a tésztát, akkor hosszabb sütési idővel kell számolni.
  • Gluténmentes lisztből is könnyen elkészíthető.

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
További receptjeink
Olajban fagyasztott fűszerek
Mini lángos falatok
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Málnás piskótatorta
Datolyás-diós rétes
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Mandulás-zsályás muffin
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Keleti marhasaláta
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Csokimousse tészta ropogóssal
Angol reggeli
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.