Sütőtökös pogácsa
Sütőtökös pogácsa
Hozzávalók
  • 300 g liszt
  • 12 g sütőpor
  • 250 g sütőtök (sütve, héj nélkül)
  • 1 dl tejföl
  • 0,8 dl Floriol E-vitamin étolaj
  • 150 g cheddar sajt
  • 1 tojás
  • 2 tk só
  • 1 marék tökmag

Sütőtökös pogácsa

Kalória: ~ 340 kcal

Az egyik kedvenc őszi zöldség, ami mindenbe passzol, például a sajtos pogácsába is. Süssetek vele sokat addig, amíg tart a szezon!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 210 ºC-ra.
  2. Negyedeljétek el hosszában a sütőtököt, kaparjátok ki a magjait, helyezzétek sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek 35-40 percet, amíg rendesen megpirul. Ha elkészült, húzzátok le a héját, és hagyjátok kihűlni.
  3. Nagy keverőedényben forgassátok össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Adjatok hozzá 250 g sütőtököt, a Floriol E-vitamin étolajat, a tejfölt és a lereszelt cheddar sajtot is, és gyúrjatok könnyen formázható tésztát belőle.
  4. Ha összeállt egyneművé a tészta, keleszteni már nem is kell, egyből ki lehet nyújtani. Nyújtsátok kb. 1 cm vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval szaggassatok kis korongokat a tésztából. Helyezzétek a korongokat egyből sütőpapírral bélelt tepsire.
  5. A maradék tésztát mindig gyúrjátok újra, majd ismét nyújtsátok ki, és ezt folytassátok, amíg elfogy a tészta.
  6. Kanálnyi vízzel elkevert tojással kenjétek le a tepsiben várakozó pogácsákat. Hintsétek meg tökmaggal, majd tegyétek a tepsit az előmelegített sütőbe.
  7. 20-25 perc alatt süssétek készre!

Tippek

  • Hintsétek meg a pogikat sütés előtt nagyszemű sóval!
  • Ha nagyobb formával szaggattok, vagy vastagabbra nyújtjátok a tésztát, akkor hosszabb sütési idővel kell számolni.
  • Gluténmentes lisztből is könnyen elkészíthető.

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
További receptjeink
Gombás lasagne
Mini lángos falatok
Spenótos tofu-paneer
Római sali tejfölös öntettel
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Adventi bonbonok
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Sütőtökös muffin almás karamellel
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Mapo Tofu
Őszi skillet
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.