Sütőtökös pogácsa
Sütőtökös pogácsa
Hozzávalók
  • 300 g liszt
  • 12 g sütőpor
  • 250 g sütőtök (sütve, héj nélkül)
  • 1 dl tejföl
  • 0,8 dl Floriol E-vitamin étolaj
  • 150 g cheddar sajt
  • 1 tojás
  • 2 tk só
  • 1 marék tökmag

Sütőtökös pogácsa

Kalória: ~ 340 kcal

Az egyik kedvenc őszi zöldség, ami mindenbe passzol, például a sajtos pogácsába is. Süssetek vele sokat addig, amíg tart a szezon!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 210 ºC-ra.
  2. Negyedeljétek el hosszában a sütőtököt, kaparjátok ki a magjait, helyezzétek sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek 35-40 percet, amíg rendesen megpirul. Ha elkészült, húzzátok le a héját, és hagyjátok kihűlni.
  3. Nagy keverőedényben forgassátok össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Adjatok hozzá 250 g sütőtököt, a Floriol E-vitamin étolajat, a tejfölt és a lereszelt cheddar sajtot is, és gyúrjatok könnyen formázható tésztát belőle.
  4. Ha összeállt egyneművé a tészta, keleszteni már nem is kell, egyből ki lehet nyújtani. Nyújtsátok kb. 1 cm vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval szaggassatok kis korongokat a tésztából. Helyezzétek a korongokat egyből sütőpapírral bélelt tepsire.
  5. A maradék tésztát mindig gyúrjátok újra, majd ismét nyújtsátok ki, és ezt folytassátok, amíg elfogy a tészta.
  6. Kanálnyi vízzel elkevert tojással kenjétek le a tepsiben várakozó pogácsákat. Hintsétek meg tökmaggal, majd tegyétek a tepsit az előmelegített sütőbe.
  7. 20-25 perc alatt süssétek készre!

Tippek

  • Hintsétek meg a pogikat sütés előtt nagyszemű sóval!
  • Ha nagyobb formával szaggattok, vagy vastagabbra nyújtjátok a tésztát, akkor hosszabb sütési idővel kell számolni.
  • Gluténmentes lisztből is könnyen elkészíthető.

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
További receptjeink
Füstös csirke kebab pitával
Nyulas ravioli gombaszósszal
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Húsgolyók édeskömény salátával
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Sárgabarackos batátakrémleves
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Olívás mangó pop
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Diós-spenótos galette
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Csokimousse tészta ropogóssal
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Mustáros malacpofa lencsével
Gomba shakshuka
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.