Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Hozzávalók

A muffinhoz:

  • 2 db tojás
  • 250 g liszt
  • 10 g sütőpor
  • 8 cl Floriol BODY étolaj
  • 1 tk só
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 100 g kemény kecskesajt

A tükörtojáshoz és a sonkához:

 

Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával

Kalória: ~ 520 kcal

Vééégre itt a szezon! A medvehagymás finomságok sorát egy fantasztikus reggeli muffinnal lehet kezdeni, mellé jöhet a sonka és a tojás, ahogy azt kell!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Mossátok meg alaposan a medvehagymát, majd daraboljátok fel egészen apróra.
  3. Verjétek fel a tojásokat a Floriol BODY étolajjal és a joghurttal. Adjátok hozzá a sütőporral kikevert lisztet és a sót. Keverjétek hozzá a felaprított medvehagymát és a lereszelt kecskesajtot, majd keverjétek egyneművé.
  4. Kanalazzátok a híg tésztát papírformával bélelt muffinsütőbe, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 20-25 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzétek, hogy megsült-e: akkor jó, ha a közepe még egy kicsit lágy, de kéreg már sült a tésztára.
  5. Amíg hűl a muffin, készítsétek el a tojást és a sonkát. Hevítsetek egy serpenyőben Floriol BODY étolajat, majd helyezzétek bele a füstölt sonkát. 1-2 perc elegendő oldalanként, ha ropogósra sült, ki is vehetitek. Üssétek a tojásokat egymás után a serpenyőbe, és süssétek addig, amíg megdermed a tojásfehérje.
  6. Tálaljétok a muffint melegen a tükörtojással és a ropogós sonkával.

Tippek

  • Ha kicsit kihűlt a muffin, könnyebben le tudjátok húzni a papírformát róla.
  • Készíthettek belőle mini szendvicset is!
  • Más sajttal is elkészíthetitek!

Allergének

  • tojás
  • laktóz
  • glutén
További receptjeink
Szilvás-csokis torta
Keleti marhasaláta
Misos-körtés zellerkrémleves
Mandulás narancstorta
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Vöröslencse shakshuka
Achar csirke curry vadrizzsel
Currys halleves
Tonhal caprese
Citromos fehérbableves parmezánnal
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Rebarbarás somlói
Zöldséges muhammara papadammal
Almás édes chili szósz
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.