Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Hozzávalók

A muffinhoz:

  • 2 db tojás
  • 250 g liszt
  • 10 g sütőpor
  • 8 cl Floriol BODY étolaj
  • 1 tk só
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 100 g kemény kecskesajt

A tükörtojáshoz és a sonkához:

 

Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával

Kalória: ~ 520 kcal

Vééégre itt a szezon! A medvehagymás finomságok sorát egy fantasztikus reggeli muffinnal lehet kezdeni, mellé jöhet a sonka és a tojás, ahogy azt kell!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Mossátok meg alaposan a medvehagymát, majd daraboljátok fel egészen apróra.
  3. Verjétek fel a tojásokat a Floriol BODY étolajjal és a joghurttal. Adjátok hozzá a sütőporral kikevert lisztet és a sót. Keverjétek hozzá a felaprított medvehagymát és a lereszelt kecskesajtot, majd keverjétek egyneművé.
  4. Kanalazzátok a híg tésztát papírformával bélelt muffinsütőbe, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 20-25 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzétek, hogy megsült-e: akkor jó, ha a közepe még egy kicsit lágy, de kéreg már sült a tésztára.
  5. Amíg hűl a muffin, készítsétek el a tojást és a sonkát. Hevítsetek egy serpenyőben Floriol BODY étolajat, majd helyezzétek bele a füstölt sonkát. 1-2 perc elegendő oldalanként, ha ropogósra sült, ki is vehetitek. Üssétek a tojásokat egymás után a serpenyőbe, és süssétek addig, amíg megdermed a tojásfehérje.
  6. Tálaljétok a muffint melegen a tükörtojással és a ropogós sonkával.

Tippek

  • Ha kicsit kihűlt a muffin, könnyebben le tudjátok húzni a papírformát róla.
  • Készíthettek belőle mini szendvicset is!
  • Más sajttal is elkészíthetitek!

Allergének

  • tojás
  • laktóz
  • glutén
További receptjeink
Mustáros malacpofa lencsével
Olívás brownie
Házi Worcestershire-szósz
Ratatouille
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Sütőtökös pogácsa
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Káposztás mazsolás curry papadammal
Almás édes chili szósz
Epres spenótsaláta fetával
Diós-Csokis keksz
Currys halleves
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.