Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Hozzávalók
A muffinhoz:
- 2 db tojás
- 250 g liszt
- 10 g sütőpor
- 8 cl Floriol BODY étolaj
- 1 tk só
- 2 dl natúr joghurt
- 1 csokor medvehagyma
- 100 g kemény kecskesajt
A tükörtojáshoz és a sonkához:
- 2 ek Floriol BODY étolaj
- 4 tojás
- 8 szelet bacon / füstölt sonka
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Kalória: ~ 520 kcal
Vééégre itt a szezon! A medvehagymás finomságok sorát egy fantasztikus reggeli muffinnal lehet kezdeni, mellé jöhet a sonka és a tojás, ahogy azt kell!
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
- Mossátok meg alaposan a medvehagymát, majd daraboljátok fel egészen apróra.
- Verjétek fel a tojásokat a Floriol BODY étolajjal és a joghurttal. Adjátok hozzá a sütőporral kikevert lisztet és a sót. Keverjétek hozzá a felaprított medvehagymát és a lereszelt kecskesajtot, majd keverjétek egyneművé.
- Kanalazzátok a híg tésztát papírformával bélelt muffinsütőbe, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 20-25 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzétek, hogy megsült-e: akkor jó, ha a közepe még egy kicsit lágy, de kéreg már sült a tésztára.
- Amíg hűl a muffin, készítsétek el a tojást és a sonkát. Hevítsetek egy serpenyőben Floriol BODY étolajat, majd helyezzétek bele a füstölt sonkát. 1-2 perc elegendő oldalanként, ha ropogósra sült, ki is vehetitek. Üssétek a tojásokat egymás után a serpenyőbe, és süssétek addig, amíg megdermed a tojásfehérje.
- Tálaljétok a muffint melegen a tükörtojással és a ropogós sonkával.
Tippek
- Ha kicsit kihűlt a muffin, könnyebben le tudjátok húzni a papírformát róla.
- Készíthettek belőle mini szendvicset is!
- Más sajttal is elkészíthetitek!
Allergének
- tojás
- laktóz
- glutén