Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Hozzávalók

A muffinhoz:

  • 2 db tojás
  • 250 g liszt
  • 10 g sütőpor
  • 8 cl Floriol BODY étolaj
  • 1 tk só
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 100 g kemény kecskesajt

A tükörtojáshoz és a sonkához:

 

Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával

Kalória: ~ 520 kcal

Vééégre itt a szezon! A medvehagymás finomságok sorát egy fantasztikus reggeli muffinnal lehet kezdeni, mellé jöhet a sonka és a tojás, ahogy azt kell!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Mossátok meg alaposan a medvehagymát, majd daraboljátok fel egészen apróra.
  3. Verjétek fel a tojásokat a Floriol BODY étolajjal és a joghurttal. Adjátok hozzá a sütőporral kikevert lisztet és a sót. Keverjétek hozzá a felaprított medvehagymát és a lereszelt kecskesajtot, majd keverjétek egyneművé.
  4. Kanalazzátok a híg tésztát papírformával bélelt muffinsütőbe, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 20-25 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzétek, hogy megsült-e: akkor jó, ha a közepe még egy kicsit lágy, de kéreg már sült a tésztára.
  5. Amíg hűl a muffin, készítsétek el a tojást és a sonkát. Hevítsetek egy serpenyőben Floriol BODY étolajat, majd helyezzétek bele a füstölt sonkát. 1-2 perc elegendő oldalanként, ha ropogósra sült, ki is vehetitek. Üssétek a tojásokat egymás után a serpenyőbe, és süssétek addig, amíg megdermed a tojásfehérje.
  6. Tálaljétok a muffint melegen a tükörtojással és a ropogós sonkával.

Tippek

  • Ha kicsit kihűlt a muffin, könnyebben le tudjátok húzni a papírformát róla.
  • Készíthettek belőle mini szendvicset is!
  • Más sajttal is elkészíthetitek!

Allergének

  • tojás
  • laktóz
  • glutén
További receptjeink
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Teriyaki lazac rizstésztával
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Szilva chutney
Olívás mangó pop
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Marhahúsos sütőtöksaláta
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.