Sonkás Crepe
Sonkás Crepe
Hozzávalók

A palacsintához:

 

A tükörtojáshoz:

 

A töltelékhez:

  • 80 g sajt (gruyere)
  • 4-8 szelet sonka

Sonkás Crepe

Kalória: ~580 kcal

A franciák palacsintája karakteres ízű lesz a hajdinaliszttől. Érdemes kipróbálni mindenféle töltelékkel, de az egyik legjobb, ahogy a lágy tojássárgája szétfolyik benne.

Elkészítés

  1. Keverjétek el a lisztet a hajdinaliszttel, tejjel, tojással botmixer segítségével. Adjatok hozzá egy csipet sót a tésztához.
  2. Nagy teflonserpenyőben, kevés Floriol BODY étolajon készítsetek tükörtojást. A még hideg serpenyőbe üssétek bele a tojásokat, majd ahogy megdermed a fehérje, el is készült. Tegyétek félre a tojásokat, egyesével.
  3. Hevítsetek Floriol BODY étolajat a serpenyőben. Amint elég forró (de nem pattog, serceg – és főleg nem füstöl), terítsetek el benne egy merőkanálnyi híg palacsintatésztát. Körkörös mozdulatokkal készítsetek egyenletes korongot. 2-3 perc sütés után lapátkanállal forgassátok meg a tésztát, majd további 2-3 perc után szedjétek ki az elkészült palacsintát. Tegyétek félre, és ismételjétek addig a palacsintasütést, amíg el nem fogy a tészta.
  4. Hevítsetek Floriol BODY étolajat a serpenyőben.
  5. Hintsétek meg a palacsinta közepét reszelt sajttal. Helyezzétek rá a sonkaszeleteket, majd egy tükörtojást, egészben. Hajtsátok fel mind a négy oldalát a tésztának, hogy négyzetet kapjatok. Tegyétek a forró serpenyőbe, és süssétek készre 2-3 perc alatt, vagy amíg aranybarna lesz az alja a tésztának.
  6. Sózzátok finoman, majd tálaljátok forrón.

 

Tippek

  • Akár egész éjjel hagyhatjátok állni a kikevert palacsintatésztát.
  • Elkészíthetitek csak hajdinaliszt használatával is, de így nehezebben lesz kezelhető a palacsinta.
  • Ez a tésztamennyiség körülbelül 8 palacsinta elkészítéséhez lesz elegendő.
További receptjeink
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Lazac steak cukkini spagettivel
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Húsmentes feketebab hamburger
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Lazac szőlőchutneyval
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Fitt zserbó
Házi BBQ szósz
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Olajban fagyasztott fűszerek
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Tonhal caprese
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.