A palacsintához:
- 150 g hajdinaliszt
- 80 g liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- 3,3 dl víz
- csipet só
- 6 ek Floriol BODY étolaj
A tükörtojáshoz:
- 4 tojás
- 1 ek Floriol BODY étolaj
- csipet só
A töltelékhez:
- 80 g sajt (gruyere)
- 4-8 szelet sonka
Sonkás Crepe
Kalória: ~580 kcal
A franciák palacsintája karakteres ízű lesz a hajdinaliszttől. Érdemes kipróbálni mindenféle töltelékkel, de az egyik legjobb, ahogy a lágy tojássárgája szétfolyik benne.
Elkészítés
- Keverjétek el a lisztet a hajdinaliszttel, tejjel, tojással botmixer segítségével. Adjatok hozzá egy csipet sót a tésztához.
- Nagy teflonserpenyőben, kevés Floriol BODY étolajon készítsetek tükörtojást. A még hideg serpenyőbe üssétek bele a tojásokat, majd ahogy megdermed a fehérje, el is készült. Tegyétek félre a tojásokat, egyesével.
- Hevítsetek Floriol BODY étolajat a serpenyőben. Amint elég forró (de nem pattog, serceg – és főleg nem füstöl), terítsetek el benne egy merőkanálnyi híg palacsintatésztát. Körkörös mozdulatokkal készítsetek egyenletes korongot. 2-3 perc sütés után lapátkanállal forgassátok meg a tésztát, majd további 2-3 perc után szedjétek ki az elkészült palacsintát. Tegyétek félre, és ismételjétek addig a palacsintasütést, amíg el nem fogy a tészta.
- Hevítsetek Floriol BODY étolajat a serpenyőben.
- Hintsétek meg a palacsinta közepét reszelt sajttal. Helyezzétek rá a sonkaszeleteket, majd egy tükörtojást, egészben. Hajtsátok fel mind a négy oldalát a tésztának, hogy négyzetet kapjatok. Tegyétek a forró serpenyőbe, és süssétek készre 2-3 perc alatt, vagy amíg aranybarna lesz az alja a tésztának.
- Sózzátok finoman, majd tálaljátok forrón.
Tippek
- Akár egész éjjel hagyhatjátok állni a kikevert palacsintatésztát.
- Elkészíthetitek csak hajdinaliszt használatával is, de így nehezebben lesz kezelhető a palacsinta.
- Ez a tésztamennyiség körülbelül 8 palacsinta elkészítéséhez lesz elegendő.