Sonkás Crepe
Sonkás Crepe
Hozzávalók

A palacsintához:

 

A tükörtojáshoz:

 

A töltelékhez:

 • 80 g sajt (gruyere)
 • 4-8 szelet sonka

Sonkás Crepe

Kalória: ~580 kcal

A franciák palacsintája karakteres ízű lesz a hajdinaliszttől. Érdemes kipróbálni mindenféle töltelékkel, de az egyik legjobb, ahogy a lágy tojássárgája szétfolyik benne.

Elkészítés

 1. Keverjétek el a lisztet a hajdinaliszttel, tejjel, tojással botmixer segítségével. Adjatok hozzá egy csipet sót a tésztához.
 2. Nagy teflonserpenyőben, kevés Floriol BODY étolajon készítsetek tükörtojást. A még hideg serpenyőbe üssétek bele a tojásokat, majd ahogy megdermed a fehérje, el is készült. Tegyétek félre a tojásokat, egyesével.
 3. Hevítsetek Floriol BODY étolajat a serpenyőben. Amint elég forró (de nem pattog, serceg – és főleg nem füstöl), terítsetek el benne egy merőkanálnyi híg palacsintatésztát. Körkörös mozdulatokkal készítsetek egyenletes korongot. 2-3 perc sütés után lapátkanállal forgassátok meg a tésztát, majd további 2-3 perc után szedjétek ki az elkészült palacsintát. Tegyétek félre, és ismételjétek addig a palacsintasütést, amíg el nem fogy a tészta.
 4. Hevítsetek Floriol BODY étolajat a serpenyőben.
 5. Hintsétek meg a palacsinta közepét reszelt sajttal. Helyezzétek rá a sonkaszeleteket, majd egy tükörtojást, egészben. Hajtsátok fel mind a négy oldalát a tésztának, hogy négyzetet kapjatok. Tegyétek a forró serpenyőbe, és süssétek készre 2-3 perc alatt, vagy amíg aranybarna lesz az alja a tésztának.
 6. Sózzátok finoman, majd tálaljátok forrón.

 

Tippek

 • Akár egész éjjel hagyhatjátok állni a kikevert palacsintatésztát.
 • Elkészíthetitek csak hajdinaliszt használatával is, de így nehezebben lesz kezelhető a palacsinta.
 • Ez a tésztamennyiség körülbelül 8 palacsinta elkészítéséhez lesz elegendő.