Sonkás Crepe
Sonkás Crepe
Hozzávalók

A palacsintához:

 

A tükörtojáshoz:

 

A töltelékhez:

  • 80 g sajt (gruyere)
  • 4-8 szelet sonka

Sonkás Crepe

Kalória: ~580 kcal

A franciák palacsintája karakteres ízű lesz a hajdinaliszttől. Érdemes kipróbálni mindenféle töltelékkel, de az egyik legjobb, ahogy a lágy tojássárgája szétfolyik benne.

Elkészítés

  1. Keverjétek el a lisztet a hajdinaliszttel, tejjel, tojással botmixer segítségével. Adjatok hozzá egy csipet sót a tésztához.
  2. Nagy teflonserpenyőben, kevés Floriol BODY étolajon készítsetek tükörtojást. A még hideg serpenyőbe üssétek bele a tojásokat, majd ahogy megdermed a fehérje, el is készült. Tegyétek félre a tojásokat, egyesével.
  3. Hevítsetek Floriol BODY étolajat a serpenyőben. Amint elég forró (de nem pattog, serceg – és főleg nem füstöl), terítsetek el benne egy merőkanálnyi híg palacsintatésztát. Körkörös mozdulatokkal készítsetek egyenletes korongot. 2-3 perc sütés után lapátkanállal forgassátok meg a tésztát, majd további 2-3 perc után szedjétek ki az elkészült palacsintát. Tegyétek félre, és ismételjétek addig a palacsintasütést, amíg el nem fogy a tészta.
  4. Hevítsetek Floriol BODY étolajat a serpenyőben.
  5. Hintsétek meg a palacsinta közepét reszelt sajttal. Helyezzétek rá a sonkaszeleteket, majd egy tükörtojást, egészben. Hajtsátok fel mind a négy oldalát a tésztának, hogy négyzetet kapjatok. Tegyétek a forró serpenyőbe, és süssétek készre 2-3 perc alatt, vagy amíg aranybarna lesz az alja a tésztának.
  6. Sózzátok finoman, majd tálaljátok forrón.

 

Tippek

  • Akár egész éjjel hagyhatjátok állni a kikevert palacsintatésztát.
  • Elkészíthetitek csak hajdinaliszt használatával is, de így nehezebben lesz kezelhető a palacsinta.
  • Ez a tésztamennyiség körülbelül 8 palacsinta elkészítéséhez lesz elegendő.
További receptjeink
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Sütőtökös pogácsa
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Őszi skillet
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Spenótos tofu-paneer
Epres spenótsaláta fetával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.