Olivás-rozmaringos frittata
Olivás-rozmaringos frittata
Hozzávalók

Olivás-rozmaringos frittata

Kalória: 540 kcal

A frittatában az a jó, hogy bármi jól áll neki, most olívát, krumplit és rozmaringot tettünk bele! Szuper könnyű ebéd vagy vacsora! 

Elkészítés

  1. Daraboljátok fel a megtisztított újkrumplit 5 mm-es kockákra. Az olajbogyót vágjátok ketté, verjétek fel a tojást, sózzátok ízlés szerint.
  2. Kapcsoljátok be a sütőben a grill fokozatot, helyezzétek a rácsot 20 cm távolságra a grilltől.
  3. Hevítsetek nagy, magas falú serpenyőben kevés Floriol Kevert Olívaolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá az apróra vágott újkrumplit, majd süssétek ropogósra 2-3 perc alatt. Ha már majdnem elkészült, adjátok hozzá a feldarabolt olajbogyót és a friss rozmaring zöld levélkéit is. Pirítsátok 2-3 percig, majd öntsétek le a felvert tojással.
  4. Hintsétek meg a tojást a reszelt parmezánnal. Süssétek minél alacsonyabb lángon 6-8 percig amíg megszilárdul a tojás alja. Tegyétek a serpenyőt a sütőbe és süssétek készre 8-10 perc alatt.
  5. Tálaláskor locsoljátok meg az elkészült frittatát kevés Floriol Extraszűz Olívaolajjal. Tálaljátok friss salátával, paradicsommal.

 

Tippek

 

  • Használjatok fém nyelű hőálló serpenyőt, amit be tudtok tenni a sütőbe!
  • Légkeveréses sütőben is be tudjátok fejezni a sütést.
  • Apróra vágott cukkinit, padlizsánt is keverhettek az újkrumpli mellé.

 

Allergének

  • tojás
  • laktóz
További receptjeink
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Forró sajtmártás
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Nyári bableves bulgurral
Mentás grillezett padlizsánsaláta
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Mandulás narancstorta
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Nyulas ravioli gombaszósszal
Fekete kagyló spagettivel
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.