Olivás-rozmaringos frittata
Hozzávalók
- 8 tojás
- 2 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 100 g parmezán
- 200 g újkrumpli
- 200 g magozott fekete olajbogyó
- 2-3 ág friss rozmaring
- 3-4 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- só, bors
- friss saláta, paradicsom
Olivás-rozmaringos frittata
Kalória: 540 kcal
A frittatában az a jó, hogy bármi jól áll neki, most olívát, krumplit és rozmaringot tettünk bele! Szuper könnyű ebéd vagy vacsora!
Elkészítés
- Daraboljátok fel a megtisztított újkrumplit 5 mm-es kockákra. Az olajbogyót vágjátok ketté, verjétek fel a tojást, sózzátok ízlés szerint.
- Kapcsoljátok be a sütőben a grill fokozatot, helyezzétek a rácsot 20 cm távolságra a grilltől.
- Hevítsetek nagy, magas falú serpenyőben kevés Floriol Kevert Olívaolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá az apróra vágott újkrumplit, majd süssétek ropogósra 2-3 perc alatt. Ha már majdnem elkészült, adjátok hozzá a feldarabolt olajbogyót és a friss rozmaring zöld levélkéit is. Pirítsátok 2-3 percig, majd öntsétek le a felvert tojással.
- Hintsétek meg a tojást a reszelt parmezánnal. Süssétek minél alacsonyabb lángon 6-8 percig amíg megszilárdul a tojás alja. Tegyétek a serpenyőt a sütőbe és süssétek készre 8-10 perc alatt.
- Tálaláskor locsoljátok meg az elkészült frittatát kevés Floriol Extraszűz Olívaolajjal. Tálaljátok friss salátával, paradicsommal.
Tippek
- Használjatok fém nyelű hőálló serpenyőt, amit be tudtok tenni a sütőbe!
- Légkeveréses sütőben is be tudjátok fejezni a sütést.
- Apróra vágott cukkinit, padlizsánt is keverhettek az újkrumpli mellé.
Allergének
- tojás
- laktóz