Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Hozzávalók
8 főre:
- 2 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
- 1 csomag leveles tészta
- 3 közepes sárgarépa
- 2 kis petrezselyemgyökér
- 6-9 szár angol zeller
- 1 póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- negyed sütőtök
- 100 g kéksajt
- 150 g dió
- friss petrezselyem
- só, bors
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Csodás ünnepi előétel, amivel még csak nem is kell órákat pepecselni, cserébe pillanatok alatt elfogy. Szilveszteri vendégváró fogásnak is kitűnő, vagy ha csak egy könnyebb, zöldséges fogásra vágytok.
Elkészítés
- Hámozzátok meg a zöldségeket, majd vágjátok mindegyiket hosszabb hasábokra.
- Melegítsétek elő a sütőt 180 ° C-ra.
- Hevítsetek serpenyőben kevés Floriol Omega 3&6 étolajat, majd adjátok hozzá az összes zöldséget. 10-15 perc alatt pirítsátok át egyenletesen, amíg kicsit összeesnek és színt kapnak. Sózzátok ízlés szerint.
- Nyújtsátok ki a leveles tésztát 3-4 mm vastagságúra, próbáljatok kört formázni belőle. Óvatosan helyezzétek egy sütőpapírral bélelt nagy tepsire.
- Halmozzátok az elősütött zöldségeket a tészta közepére, hogy minden oldalról maradjon 10 cm-nyi tészta rész. Morzsoljátok rá a kéksajtot, hintsétek meg dióval, szükség esetén sózzátok-borsozzátok. Hajtsátok fel a maradék tésztát, hogy ropogósra süljön majd a tészta széle. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 20-24 perc alatt süssétek készre. Akkor lesz jó, ha a sajt már elolvad, a tészta széle pedig aranybarna és roppanós lesz.
- Fogyasszátok forrón, friss petrezselyemmel!
Allergének
- glutén
- diófélék
- laktóz
- zeller
Tippek
- Dió helyett pisztáciával is készíthetitek.
- Tálaljátok tejföllel.
- Tálaláskor meglocsolhatjátok Floriol Extraszűz Olívaolajjal.