Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Hozzávalók

8 főre:

  • 2 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 kis petrezselyemgyökér
  • 6-9 szár angol zeller
  • 1 póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • negyed sütőtök
  • 100 g kéksajt
  • 150 g dió
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Diós-zöldséges tatin kéksajttal

Csodás ünnepi előétel, amivel még csak nem is kell órákat pepecselni, cserébe pillanatok alatt elfogy. Szilveszteri vendégváró fogásnak is kitűnő, vagy ha csak egy könnyebb, zöldséges fogásra vágytok. 

Elkészítés

  1. Hámozzátok meg a zöldségeket, majd vágjátok mindegyiket hosszabb hasábokra.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 180 ° C-ra.
  3. Hevítsetek serpenyőben kevés Floriol Omega 3&6 étolajat, majd adjátok hozzá az összes zöldséget. 10-15 perc alatt pirítsátok át egyenletesen, amíg kicsit összeesnek és színt kapnak. Sózzátok ízlés szerint.
  4. Nyújtsátok ki a leveles tésztát 3-4 mm vastagságúra, próbáljatok kört formázni belőle. Óvatosan helyezzétek egy sütőpapírral bélelt nagy tepsire.
  5. Halmozzátok az elősütött zöldségeket a tészta közepére, hogy minden oldalról maradjon 10 cm-nyi tészta rész. Morzsoljátok rá a kéksajtot, hintsétek meg dióval, szükség esetén sózzátok-borsozzátok. Hajtsátok fel a maradék tésztát, hogy ropogósra süljön majd a tészta széle. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 20-24 perc alatt süssétek készre. Akkor lesz jó, ha a sajt már elolvad, a tészta széle pedig aranybarna és roppanós lesz.
  6. Fogyasszátok forrón, friss petrezselyemmel!

Allergének

  • glutén
  • diófélék
  • laktóz
  • zeller

Tippek

  • Dió helyett pisztáciával is készíthetitek.
  • Tálaljátok tejföllel.
  • Tálaláskor meglocsolhatjátok Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
További receptjeink
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Mákos barchesz
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Rizsbundás szilva
Ratatouille
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Zablisztes ropi
Forró sajtmártás
Rozmaringos fehérbab-krém
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.