Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Hozzávalók

8 főre:

  • 2 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 kis petrezselyemgyökér
  • 6-9 szár angol zeller
  • 1 póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • negyed sütőtök
  • 100 g kéksajt
  • 150 g dió
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Diós-zöldséges tatin kéksajttal

Csodás ünnepi előétel, amivel még csak nem is kell órákat pepecselni, cserébe pillanatok alatt elfogy. Szilveszteri vendégváró fogásnak is kitűnő, vagy ha csak egy könnyebb, zöldséges fogásra vágytok. 

Elkészítés

  1. Hámozzátok meg a zöldségeket, majd vágjátok mindegyiket hosszabb hasábokra.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 180 ° C-ra.
  3. Hevítsetek serpenyőben kevés Floriol Omega 3&6 étolajat, majd adjátok hozzá az összes zöldséget. 10-15 perc alatt pirítsátok át egyenletesen, amíg kicsit összeesnek és színt kapnak. Sózzátok ízlés szerint.
  4. Nyújtsátok ki a leveles tésztát 3-4 mm vastagságúra, próbáljatok kört formázni belőle. Óvatosan helyezzétek egy sütőpapírral bélelt nagy tepsire.
  5. Halmozzátok az elősütött zöldségeket a tészta közepére, hogy minden oldalról maradjon 10 cm-nyi tészta rész. Morzsoljátok rá a kéksajtot, hintsétek meg dióval, szükség esetén sózzátok-borsozzátok. Hajtsátok fel a maradék tésztát, hogy ropogósra süljön majd a tészta széle. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 20-24 perc alatt süssétek készre. Akkor lesz jó, ha a sajt már elolvad, a tészta széle pedig aranybarna és roppanós lesz.
  6. Fogyasszátok forrón, friss petrezselyemmel!

Allergének

  • glutén
  • diófélék
  • laktóz
  • zeller

Tippek

  • Dió helyett pisztáciával is készíthetitek.
  • Tálaljátok tejföllel.
  • Tálaláskor meglocsolhatjátok Floriol Extraszűz Olívaolajjal.
További receptjeink
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Mapo Tofu
Rizstészta tofuval és gombával
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Házi Worcestershire-szósz
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Sült barack vaníliafagyival
Spenótos tofu-paneer
Lazac szőlőchutneyval
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Rizsbundás szilva
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.