Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Hozzávalók
4 főre
- 100 g quinoa
- 2 dl víz
- só
- fél citrom leve
- 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
- fél tök (~30 dkg)
- fél patisszon (~ 25 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- marék bébispenót
- pár szem koktélparadicsom
- fél citrom leve
- só, bors
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Kalória: 237 kcal
Könnyű, frissítő és nagyon sok benne a fehérje. Tökéletes ebéd egy forró augusztusi napon.
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 40 + 10 perc
- Forraljuk fel sózott vízben a quinoát, majd vegyük a legalacsonyabbra a láng hőmérsékletét és főzzük, amíg a víz teljesen elpárolog.
- Pucoljuk meg a tököt és a patisszont, majd magozzuk ki és daraboljuk 2 centis kockákra mindkettőt
- Hevítsünk olívaolajat nagy teflonserpenyőben, majd futtassuk meg rajta gyorsan a felaprított fokhagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a tököt és a patisszont, aztán időnként átkeverve vagy rázva pirítsuk készre 5-6 perc alatt. Az a legjobb, ha nagy lángot használunk: még jobb, ha egy kis színt kap.
- Keverjük a kész quinoát is a tökhöz, facsarjuk bele a fél citrom levét, forgassuk át, és már kész is vagyunk!
- Tálaljuk friss bébispenóttal, esetleg pár szem koktélparadicsommmal.
Tippek
- Ha szeretjük az csípős ételeket, keverjünk kevés kierezett, kimagozott chilipaprikát is a salihoz.
- Használhatunk céklalevél-, vagy bármilyen friss salátát is!
Allergének
-