Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Hozzávalók

4 főre

  • 100 g quinoa
  • 2 dl víz
  • fél citrom leve
  • 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • fél tök (~30 dkg)
  • fél patisszon (~ 25 dkg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • marék bébispenót
  • pár szem koktélparadicsom
  • fél citrom leve
  • só, bors

Sült tök és patisszonsaláta quinoával

Kalória: 237 kcal

Könnyű, frissítő és nagyon sok benne a fehérje. Tökéletes ebéd egy forró augusztusi napon.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 40 + 10 perc

  1. Forraljuk fel sózott vízben a quinoát, majd vegyük a legalacsonyabbra a láng hőmérsékletét és főzzük, amíg a víz teljesen elpárolog.
  2. Pucoljuk meg a tököt és a patisszont, majd magozzuk ki és daraboljuk 2 centis kockákra mindkettőt
  3. Hevítsünk olívaolajat nagy teflonserpenyőben, majd futtassuk meg rajta gyorsan a felaprított fokhagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a tököt és a patisszont, aztán időnként átkeverve vagy rázva pirítsuk készre 5-6 perc alatt. Az a legjobb, ha nagy lángot használunk: még jobb, ha egy kis színt kap.
  4. Keverjük a kész quinoát is a tökhöz, facsarjuk bele a fél citrom levét, forgassuk át, és már kész is vagyunk!
  5. Tálaljuk friss bébispenóttal, esetleg pár szem koktélparadicsommmal.

Tippek

  • Ha szeretjük az csípős ételeket, keverjünk kevés kierezett, kimagozott chilipaprikát is a salihoz.
  • Használhatunk céklalevél-, vagy bármilyen friss salátát is!

Allergének

-

 

További receptjeink
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Szilvás-csokis torta
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Adventi bonbonok
Teriyaki lazac rizstésztával
Pestós görögjoghurt öntet
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Miso leves
Mini lángos falatok
Málnás piskótatorta
Gyömbéres keksz
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Sütőtökös muffin almás karamellel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.