Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Hozzávalók

4 főre

  • 100 g quinoa
  • 2 dl víz
  • fél citrom leve
  • 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • fél tök (~30 dkg)
  • fél patisszon (~ 25 dkg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • marék bébispenót
  • pár szem koktélparadicsom
  • fél citrom leve
  • só, bors

Sült tök és patisszonsaláta quinoával

Kalória: 237 kcal

Könnyű, frissítő és nagyon sok benne a fehérje. Tökéletes ebéd egy forró augusztusi napon.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 40 + 10 perc

  1. Forraljuk fel sózott vízben a quinoát, majd vegyük a legalacsonyabbra a láng hőmérsékletét és főzzük, amíg a víz teljesen elpárolog.
  2. Pucoljuk meg a tököt és a patisszont, majd magozzuk ki és daraboljuk 2 centis kockákra mindkettőt
  3. Hevítsünk olívaolajat nagy teflonserpenyőben, majd futtassuk meg rajta gyorsan a felaprított fokhagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a tököt és a patisszont, aztán időnként átkeverve vagy rázva pirítsuk készre 5-6 perc alatt. Az a legjobb, ha nagy lángot használunk: még jobb, ha egy kis színt kap.
  4. Keverjük a kész quinoát is a tökhöz, facsarjuk bele a fél citrom levét, forgassuk át, és már kész is vagyunk!
  5. Tálaljuk friss bébispenóttal, esetleg pár szem koktélparadicsommmal.

Tippek

  • Ha szeretjük az csípős ételeket, keverjünk kevés kierezett, kimagozott chilipaprikát is a salihoz.
  • Használhatunk céklalevél-, vagy bármilyen friss salátát is!

Allergének

-