Sütőtökös farinata
Hozzávalók
- 3+1 ek Floriol Active étolaj
- 250 g csicseriborsó liszt
- 500 g víz
- 1 kk só
- 500 g sütőtök
- 3 lilahagyma
- 3-5 szál friss rozmaring
- 5-8 friss zsályalevél
- só, bors
- 100 g zöld magozott olajbogyó
- 3-4 ek Floriol Salads olívaolaj
- újhagyma a tálaláshoz
Sütőtökös farinata
Kalória: 380 kcal
A sütőtök szezonálissá és szaftossá is teszi a farinátát, ami pedig könnyebb és vitamindúsabb lesz a töktől. Uzsonnára, vacsorára, sőt még akár tápláló reggelinek is szuper!
Elkészítés
- Keverjétek csomómentesre a csicseriborsó lisztet a vízzel és kevés sóval.
- Melegítsétek elő a sütőt 190 fokra.
- Daraboljátok fel a sütőtököt és a lilahagymát 2-3 cm-es darabokra. Terítsétek el Floriol Active étolajjal kikent magas falú tepsiben vagy jénai tálban. Szórjátok meg az olajbogyóval, rozmaringgal, zsálya levelekkel. Sózzátok finoman, majd tegyétek az előmelegített sütőbe 20 percre.
- 20 perc elteltével forgassátok át a zöldségeket a sütőben, majd tegyétek vissza újabb 10-12 percre.
- Ha megpirult a sütőtök, vegyétek ki a sütőből és öntsétek fel a sűrű csicseriborsós vízzel. Tegyétek vissza a sütőbe, majd emeljétek a hőmérsékletet 210 fokra. Süssétek készre további 25 perc alatt.
- Fogyasztás előtt hagyjátok hűlni pár percig, majd daraboljátok fel és locsoljátok meg a szeleteket Floriol Salads extraszűz olívaolajjal.
Tippek
- Előző este is bekeverhetitek a csicseriborsó lisztes tésztát.
- Kecskesajtot is keverhettek a tésztához!
- Hidegen is nagyon finom!


















