Chorizos csicseriborsó
Chorizos csicseriborsó
Hozzávalók
  • 400 g konzerv csicseriborsó
  • 100 g chorizo kolbász (vagy más szárazkolbász)
  • 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk füstölt paprika
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Chorizos csicseriborsó

Kalória: ~ 335 kcal

Spanyol klasszikus kombináció a csicseriborsó és chorizo, azaz a fűszeres sült kolbász. Fogyaszthatjuk előételként, de főételként, friss bagettel is kitűnő. 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Nagy teflonserpenyőben mérsékelten hevítsünk két kanálnyi Floriol Olívaolajat. Ha elég meleg , rögtön adjuk hozzá a vékony karikára vágott kolbászt és összezúzott fokhagymát. Amint a fokhagyma színt kap, hintsük meg a római köménnyel, a füstölt paprikával és a korianderrel.
  2. Mielőtt odakapna, öntsük hozzá a csicseriborsót is – levével együtt, majd tegyük hozzá a pár kanálnyi sűrített paradicsomot. Forraljuk össze, és nagy lángon, néha átkavarva 5-8 perc alatt süssük készre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint!
  3. Tálaljuk forrón kevés friss petrezselyemmel!

 

TIPPEK

  • Hintsük meg a legvégén kevés bébispenóttal!
  • Tálaljuk friss bagett-tel!
  • Nagyobb adagban elkészítve főételnek is megállja a helyét!
További receptjeink
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Körtés-diós pite
Pestós görögjoghurt öntet
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Cukkini lasagne
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Vöröslencse shakshuka
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Szilva chutney
Olajban fagyasztott fűszerek
Epres banánkenyér
Tom Kha Ghai
Hajdinasaláta sült fetával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.