Chorizos csicseriborsó
Chorizos csicseriborsó
Hozzávalók
  • 400 g konzerv csicseriborsó
  • 100 g chorizo kolbász (vagy más szárazkolbász)
  • 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk füstölt paprika
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Chorizos csicseriborsó

Kalória: ~ 335 kcal

Spanyol klasszikus kombináció a csicseriborsó és chorizo, azaz a fűszeres sült kolbász. Fogyaszthatjuk előételként, de főételként, friss bagettel is kitűnő. 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Nagy teflonserpenyőben mérsékelten hevítsünk két kanálnyi Floriol Olívaolajat. Ha elég meleg , rögtön adjuk hozzá a vékony karikára vágott kolbászt és összezúzott fokhagymát. Amint a fokhagyma színt kap, hintsük meg a római köménnyel, a füstölt paprikával és a korianderrel.
  2. Mielőtt odakapna, öntsük hozzá a csicseriborsót is – levével együtt, majd tegyük hozzá a pár kanálnyi sűrített paradicsomot. Forraljuk össze, és nagy lángon, néha átkavarva 5-8 perc alatt süssük készre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint!
  3. Tálaljuk forrón kevés friss petrezselyemmel!

 

TIPPEK

  • Hintsük meg a legvégén kevés bébispenóttal!
  • Tálaljuk friss bagett-tel!
  • Nagyobb adagban elkészítve főételnek is megállja a helyét!
További receptjeink
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Szilvás-csokis torta
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Házi BBQ szósz
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Tapenád kovászos bagettel
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Francia hagymaleves
Bárány muszaka
Mákos barchesz
Cukkini lasagne
Káposztás mazsolás curry papadammal
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.