Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Hozzávalók

A kenyérlángoshoz:

Az öntethez:

Kapros-fokhagymás kenyérlángos

Kalória: ~ 650 kcal

Egy kenyérlángos, amit nem kell sokáig dagasztani, így gyorsan tökéletes kiegészítője lehet a tavaszi hétvégéknek, a kapor szezon alkalmából kapros-fokhagymás-olívás öntettel.

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben dolgozzátok össze pár perc alatt fakanállal a lisztet, vizet, sót, a porélesztőt és a Floriol Kevert Olívaolajat, hogy ne maradjon benne liszt szárazon. Fedjétek le follpackkal, majd hagyjátok kelni két-háromszorosára 10-12 óra alatt.
  2. Tegyétek belisztezett felületre a megkelt tésztát. Enyhén lisztes tenyérrel formázzatok gombócot, majd gyűrjétek be mindig a gombóc alá az alját, hogy a tésztagombóc teteje sima maradjon. Fedjétek le, és kelesszétek további 1 órát.
  3. Egy magasabb falú fém tepsit kenjetek ki Floriol Kevert Olívaolajjal. Tegyétek bele a megkelt tésztát, lapítsátok ki, majd nyújtsátok - húzogassátok ki a tepsi széléig. Fedjétek le a tepsit és kelesszétek további 1 órát!
  4. Melegítsük elő a sütőt 240 ºC-ra.
  5. Nyújtsátok ki újra kézzel a tésztát a tepsiben. Miután szépen megkelt, az ujjaitokkal nyomogassátok meg a közepét is, majd hintsétek meg durva szemű sóval. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 12-17 perc alatt süssétek készre. Akkor lesz jó, ha a fém tepsin a tészta alja ropogós aranybarna!
  6. Amíg a tészta sül, aprítsátok fel a kaprot, majd zúzzátok össze egy mozsárban egy gerezd fokhagymával és keverjük össze a Floriol Extraszűz Olívaolajjal, hogy egy hígabb kapros mártást kapjatok.
  7. Tálaljátok forrón a ropogós kenyérlángost a kaporszósszal.

Tippek

  • Konyhai aprítóban is elkészíthetitek a kaporszószt.
  • Tejföllel is nagyon finom!
  • Ha marad másnapra a lepényből, kettészelve fantasztikus szendvics alapanyag.
  • Használjatok kenyérlisztet a tésztához!

Allergének

  • glutén
További receptjeink
Mentás borsókrémleves
Mandulás narancstorta
Lazac szőlőchutneyval
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Spenótos tofu-paneer
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Kókusztejes vajbabfőzelék
Pestós görögjoghurt öntet
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Olívás mangó pop
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Sütőtökös muffin almás karamellel
Ősz Ízei Bowl
Borsófőzelék pulykafasírttal
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.