Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Hozzávalók

A kenyérlángoshoz:

Az öntethez:

Kapros-fokhagymás kenyérlángos

Kalória: ~ 650 kcal

Egy kenyérlángos, amit nem kell sokáig dagasztani, így gyorsan tökéletes kiegészítője lehet a tavaszi hétvégéknek, a kapor szezon alkalmából kapros-fokhagymás-olívás öntettel.

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben dolgozzátok össze pár perc alatt fakanállal a lisztet, vizet, sót, a porélesztőt és a Floriol Kevert Olívaolajat, hogy ne maradjon benne liszt szárazon. Fedjétek le follpackkal, majd hagyjátok kelni két-háromszorosára 10-12 óra alatt.
  2. Tegyétek belisztezett felületre a megkelt tésztát. Enyhén lisztes tenyérrel formázzatok gombócot, majd gyűrjétek be mindig a gombóc alá az alját, hogy a tésztagombóc teteje sima maradjon. Fedjétek le, és kelesszétek további 1 órát.
  3. Egy magasabb falú fém tepsit kenjetek ki Floriol Kevert Olívaolajjal. Tegyétek bele a megkelt tésztát, lapítsátok ki, majd nyújtsátok - húzogassátok ki a tepsi széléig. Fedjétek le a tepsit és kelesszétek további 1 órát!
  4. Melegítsük elő a sütőt 240 ºC-ra.
  5. Nyújtsátok ki újra kézzel a tésztát a tepsiben. Miután szépen megkelt, az ujjaitokkal nyomogassátok meg a közepét is, majd hintsétek meg durva szemű sóval. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 12-17 perc alatt süssétek készre. Akkor lesz jó, ha a fém tepsin a tészta alja ropogós aranybarna!
  6. Amíg a tészta sül, aprítsátok fel a kaprot, majd zúzzátok össze egy mozsárban egy gerezd fokhagymával és keverjük össze a Floriol Extraszűz Olívaolajjal, hogy egy hígabb kapros mártást kapjatok.
  7. Tálaljátok forrón a ropogós kenyérlángost a kaporszósszal.

Tippek

  • Konyhai aprítóban is elkészíthetitek a kaporszószt.
  • Tejföllel is nagyon finom!
  • Ha marad másnapra a lepényből, kettészelve fantasztikus szendvics alapanyag.
  • Használjatok kenyérlisztet a tésztához!

Allergének

  • glutén
További receptjeink
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Lime-os csicseriborsó öntet
Currys halleves
Édesköményes krumplileves
Zöldséges muhammara papadammal
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Gyömbéres keksz
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Málnás piskótatorta
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Sütőtökös muffin almás karamellel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.