Hajdinasaláta sült fetával
Hajdinasaláta sült fetával
Hozzávalók

Hajdinasaláta sült fetával

Kalória: ~ 660 kcal

A sült feta és a markáns ízű hajdina szuper páros. Őszi vacsorák és könnyű ebédek is készülhetnek belőlük!

Elkészítés

 

  1. Hevítsetek Floriol BALANCE étolajat magas falú fazékban. Adjátok hozzá a hajdinát, pirítsátok 1-2 percig, amíg felszáll az illata, majd sózzátok meg finoman. Öntsétek fel bő másfélszeres mennyiségű vízzel, fedjétek le, majd alacsony lángon főzzétek készre 30 perc alatt. Ha elkészült, hagyjátok hűlni.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 260 ºC-ra. Ha van grillfokozat rajta, kapcsoljátok be.
  3. Finoman kenjetek meg Floriol BALANCE étolajjal egy tepsit. Vágjátok széltében ketté a feta sajtokat, majd tegyétek a tepsibe. Rejtsetek mellé pár gerezd fokhagymát is, majd finoman locsoljátok meg a tetejét is olajjal. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 5-10 perc alatt süssétek készre. Grill fokozaton nagyon gyorsan elkészül, és elegendő, ha csak lepirul majd a teteje a sajtnak.
  4. Forgassátok össze a hajdinát a félbevágott, magozott olajbogyóval és a sült fokhagymával. Keverjétek hozzá az apróra vágott friss mentát és bazsalikomot, majd facsarjátok hozzá egy lime levét is. Helyezzétek rá a sült fetát, majd hintsétek meg chilivel ízlés szerint. Ha szükséges, sózzátok újra!

 

Tippek

 

Allergének

  • tej és tejszármazékok