Hajdinasaláta sült fetával
Hozzávalók
- 3 ek Floriol BALANCE étolaj
- 300 g hajdina
- 1 lime
- 2 x 200 g feta sajt
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 ek Floriol BALANCE étolaj
- 200 g magozott olajbogyó
- 50 g friss menta
- 50 g friss bazsalikom
- friss chili
- só, bors
Hajdinasaláta sült fetával
Kalória: ~ 660 kcal
A sült feta és a markáns ízű hajdina szuper páros. Őszi vacsorák és könnyű ebédek is készülhetnek belőlük!
Elkészítés
- Hevítsetek Floriol BALANCE étolajat magas falú fazékban. Adjátok hozzá a hajdinát, pirítsátok 1-2 percig, amíg felszáll az illata, majd sózzátok meg finoman. Öntsétek fel bő másfélszeres mennyiségű vízzel, fedjétek le, majd alacsony lángon főzzétek készre 30 perc alatt. Ha elkészült, hagyjátok hűlni.
- Melegítsétek elő a sütőt 260 ºC-ra. Ha van grillfokozat rajta, kapcsoljátok be.
- Finoman kenjetek meg Floriol BALANCE étolajjal egy tepsit. Vágjátok széltében ketté a feta sajtokat, majd tegyétek a tepsibe. Rejtsetek mellé pár gerezd fokhagymát is, majd finoman locsoljátok meg a tetejét is olajjal. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 5-10 perc alatt süssétek készre. Grill fokozaton nagyon gyorsan elkészül, és elegendő, ha csak lepirul majd a teteje a sajtnak.
- Forgassátok össze a hajdinát a félbevágott, magozott olajbogyóval és a sült fokhagymával. Keverjétek hozzá az apróra vágott friss mentát és bazsalikomot, majd facsarjátok hozzá egy lime levét is. Helyezzétek rá a sült fetát, majd hintsétek meg chilivel ízlés szerint. Ha szükséges, sózzátok újra!
Tippek
- Használjatok vegyesen fekete és zöld olajbogyót!
- Locsoljátok meg tálaláskor Floriol Extraszűz Olívaolajjal!
- Hintsétek meg pirított tökmaggal is!
Allergének
- tej és tejszármazékok