Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Hozzávalók
  • 200 g vadrizs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 szál angol zeller
  • 300 g gomba
  • 1 póréhagyma
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek méz
  • 1 cs petrezselyem
  • 80 g fenyőmag
  • só, bors
  • lime a tálaláshoz

Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta

Kalória: ~ 770 kcal

Az erdő színe-java belekerül ebbe a téli salátába! Kifejezetten jól esik egy nagy séta után a szabadban!

Elkészítés

  1. Öblítsétek át a vadrizst, majd készítsétek el a csomagolásán jelzett módon, vagy főzzétek puhára kétszeres mennyiségű, sózott vízben 40 perc alatt. Ha elkészült, szűrjétek le.
  2. Tisztítsátok meg a gombát, majd vágjátok negyedekre.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek kevés Floriol BODY étolajat. Futtassátok meg benne a megmosott, feldarabolt póréhagymát és fokhagymát. Amint színt kapnak, adjátok hozzá a gombát és a zellert is. Néha átforgatva süssétek nagy lángon, de kevés ideig, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Sózzátok meg ízlés szerint.
  4. Adjátok hozzá a mézet és a balzsamecetet, majd az apróra vágott petrezselymet is. Forgassátok össze a vadrizzsel és a fenyőmaggal.
  5. Tálaljátok kevés frissen facsart limelével.

 

Tippek

  • Még finomabb a fenyőmag, ha kicsit meg van pirítva.
  • Dobjátok fel a salátát egy kis beáztatott szárított vargányával.
  • Fenyőmag híján mandulával is elkészíthetitek!
További receptjeink
Tejfölös nyúlraguleves
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Olívás falafel tahini szósszal
Körtés-diós pite
Adventi bonbonok
Meggyes-mandulás krémleves
Csirkés paella
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Vegán töltött káposzta
Epres tejpite
Sütőtökös krumplis gratin
Húsgolyók édeskömény salátával
Sütőben sült fánk
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Fügés-csokis energiagolyó
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.