Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Hozzávalók
- 200 g vadrizs
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 szál angol zeller
- 300 g gomba
- 1 póréhagyma
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek méz
- 1 cs petrezselyem
- 80 g fenyőmag
- só, bors
- lime a tálaláshoz
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Kalória: ~ 770 kcal
Az erdő színe-java belekerül ebbe a téli salátába! Kifejezetten jól esik egy nagy séta után a szabadban!
Elkészítés
- Öblítsétek át a vadrizst, majd készítsétek el a csomagolásán jelzett módon, vagy főzzétek puhára kétszeres mennyiségű, sózott vízben 40 perc alatt. Ha elkészült, szűrjétek le.
- Tisztítsátok meg a gombát, majd vágjátok negyedekre.
- Nagy teflonserpenyőben hevítsetek kevés Floriol BODY étolajat. Futtassátok meg benne a megmosott, feldarabolt póréhagymát és fokhagymát. Amint színt kapnak, adjátok hozzá a gombát és a zellert is. Néha átforgatva süssétek nagy lángon, de kevés ideig, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Sózzátok meg ízlés szerint.
- Adjátok hozzá a mézet és a balzsamecetet, majd az apróra vágott petrezselymet is. Forgassátok össze a vadrizzsel és a fenyőmaggal.
- Tálaljátok kevés frissen facsart limelével.
Tippek
- Még finomabb a fenyőmag, ha kicsit meg van pirítva.
- Dobjátok fel a salátát egy kis beáztatott szárított vargányával.
- Fenyőmag híján mandulával is elkészíthetitek!