Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Hozzávalók
  • 200 g vadrizs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 szál angol zeller
  • 300 g gomba
  • 1 póréhagyma
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek méz
  • 1 cs petrezselyem
  • 80 g fenyőmag
  • só, bors
  • lime a tálaláshoz

Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta

Kalória: ~ 770 kcal

Az erdő színe-java belekerül ebbe a téli salátába! Kifejezetten jól esik egy nagy séta után a szabadban!

Elkészítés

  1. Öblítsétek át a vadrizst, majd készítsétek el a csomagolásán jelzett módon, vagy főzzétek puhára kétszeres mennyiségű, sózott vízben 40 perc alatt. Ha elkészült, szűrjétek le.
  2. Tisztítsátok meg a gombát, majd vágjátok negyedekre.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek kevés Floriol BODY étolajat. Futtassátok meg benne a megmosott, feldarabolt póréhagymát és fokhagymát. Amint színt kapnak, adjátok hozzá a gombát és a zellert is. Néha átforgatva süssétek nagy lángon, de kevés ideig, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Sózzátok meg ízlés szerint.
  4. Adjátok hozzá a mézet és a balzsamecetet, majd az apróra vágott petrezselymet is. Forgassátok össze a vadrizzsel és a fenyőmaggal.
  5. Tálaljátok kevés frissen facsart limelével.

 

Tippek

  • Még finomabb a fenyőmag, ha kicsit meg van pirítva.
  • Dobjátok fel a salátát egy kis beáztatott szárított vargányával.
  • Fenyőmag híján mandulával is elkészíthetitek!
További receptjeink
Nyári bableves bulgurral
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Almás édes chili szósz
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Fetasajtos-spenótos kölespite
Füstös csirke kebab pitával
Kávés-mandulás muffin
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Sült céklás rizottó grillsajttal
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Scsí leves
Narancsos-citromfüves pulyka
Spárgás csigatészta
Fitt zserbó
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.